Spor Yaya Soğuk Pres

Pardon ozaman Furkan hocam,ben gece gece konuya sazan gibi zıpladım,arkadaşın attığı resimleri incelemeden.Yaylar dizel için olduğuna göre geriye bir seçenek kalıyor,ön yaylara pres yapılmış!Ama arka yaylarda gereğinden fazla yukarıda sanki,oda ayrı bir mesele,bilemedim.
Estağfirullah hocam, olur öyle.

Ben spor yayların alçaltmasını sevemediğim için (özellikle arka), biraz da arkadaş gazına gelerek st xa coilover almıştım. Ayarlayabilmek iyi oluyor.

Estağfirullah hocam, olur öyle.

Ben spor yayların alçaltmasını sevemediğim için (özellikle arka), biraz da arkadaş gazına gelerek st xa coilover almıştım. Ayarlayabilmek iyi oluyor.
Vogtland'ta sanırım bu sıkıntı yok,benim araçta Vogtland var en azından ben memnunum,her iki tarafta eşit düşmekte,ama coil tabiki daha iyi seçenek hele birde ST olunca.Sen bir ara Jom denemiştin sanki hocam,neoldu o iş?Onları bizzat deneyemediğim için hep aklımın bir köşedinde duruyorlar.

Vogtland'ta sanırım bu sıkıntı yok,benim araçta Vogtland var en azından ben memnunum,her iki tarafta eşit düşmekte,ama coil tabiki daha iyi seçenek hele birde ST olunca.Sen bir ara Jom denemiştin sanki hocam,neoldu o iş?Onları bizzat deneyemediğim için hep aklımın bir köşedinde duruyorlar.
Jom coilover hiç kullanmadım hocam.

Merhabalar

Araçımda 3 cm eibach spor yay var ön çok güzel bastı ama arkası biraz havada kaldı bunun için 1-2 cm soğuk press yapmak istiyorum.(Arkalarda 2cm spacer var)

Soğuk press yapılır mı, konfor kaybı cok olur mu ?

Spor yay’a pres yapılmaması gerektiğini tecrübeli Amortisörcüler söylüyor. Yerli coilover yaptırırken bir arkadaş passatın yayına soğuk pres için gelmişti adam 5 katı para ver istersen biz soğuk presi spor yaya yapmıyoruz diye adamı yollamıştı… buna benzer birkaç şey daha gelmişti kulağıma neden bilmiyorum ama yapılmıyor.

Sadece mantık yürüterek
Yay zaten orijinale göre kısa,baklaları daha kalın orijinale göre, bir de buna pres işlemi uygularsak daha da kısalacak. Lifte çıktığında yayları çıkan veya krikoya vurulduğunda yayı çıkan basık araçları daha önceden de duymuştum yanlış hatırlamıyorsam konusu forumda da açılmıştı. Belki bi ihtimal bundan sebep olabilir

Geri