tahtelbahir
Üye
- İsim
- Evren
En başta herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Geçen hafta 1,5 aylık beklemenin ardından Golf'üme kavuştum. Alır almazda 1600 kilometrelik yolculuğa çıktım. En başta Golf'ün rahatlığı ve yol tutuşu daha önce kullandığım farklı sınıf ve segmentteki bir çok araçtan daha iyi olduğunu söylemem gerekir. Ne var ki yakıt tüketimi hususunda içimde aynı iyimserlik yok. 85-105 km ekonomik bandında seyrettiğimde ortalama 4,5 lt'lere kadar düşüyor. Bu benzinli bir araba için gayet makul bir rakam. Ancak 120 ve az üzerinde sürüş yaptığımda ortalama direkt 6 litrelere dayanıyor. Hele ki Çanakkale'ye doğru otobanda 160-180 km arası seyrettiğimde 9'lu değerleri dahi gördüm. Gerçi bu rakamların kullanım biçimime göre oldukça makul değerler olduğunu söyleyeceksinizdir zira uzun süredir dizel araç kullanmamdan kaynaklanan bir alışkanlık durumu da söz konusu olabilir. Uzun erimli kullanım esnasında Golf'ün beni en çok üzen noktası ise hafif bozuk yolda gelen trim sesleriydi. Sırf bunun için bir araç satmış biri olarak bu durum beni fevkalade rahatsız ettiğini söylemem lazım. Ön ayna, sürücü kapı ve emniyet kemerinden rahatsız edici ses gelmesi beni cidden şaşırttı. Tüm bunlar dışında aracın performansı 110 beygirlik bir araç için normal. Sanırım biraz daha kilometre yaptıkça hem yakıt hem de performans bir nebze daha düzelecektir. Ayrıca aracın ekonomik verilerini tutturma babında sıkça vites değiştirilmesi gerekliliği bana fahiş fiyat farkına rağmen DSG şanzımanın daha mantıklı bir seçenek olduğunu izah etmiş oldu. Yazdıklarımı okuma sabrı ve inceliği gösterdiğiniz için müteşekkirim. Hürmetler.
Moderatör tarafında düzenlendi: