3D baskıyla çözüm yolu arıyorum..

tarikche

Üye
İsim
Tarık
Araç
Golf 5 (FMT)
Herkese merhaba,

Sevdiğimiz beğendiğimiz araçlarımızın yaşları ilerledikçe biraz bakıma ihtiyaçları oluyor. Yeni araç gibi parça bulmak zorlu oluyor veya bulduğun parçalarda maalesef fiyatlı oluyor ve bemim gibi pimpirikli, takıntılı biriyseniz vay halinize. 2004 Golf 5 aracımda göğüs soğutucusu mevcut fakat aracı satın aldığım kişi ekran taktırdığı esnada tırnakların kırıldığını bildirdi. Çok önemsemedim çift taraflı bant ile kullandım ben dedi. Ama ben arabayı ilk çalıştırdığımda veya bozuk bir yolda gittiğim esnada ses ve cızırtı yapıyor olması ve oranın bu şekilde durması beni oldukça rahatsız ediyor. Parça konusunda problem yok çalışıyor. Pert olmuş araçlara sarı siteden bakıyorum ama istemiş olduğum parça için 4,5,7 bin gibi rakamlar aldım. Parça tamamen kırık olsa, işlevini yerine getiremiyor veya bozuk olsa tamam eyvallah değişim yapayım derim ama sadece kırık tırnak yüzünden de bu paraları vermek biraz hoş olma diye düşünüyorum. :) aklıma 3d yazıcıdan tırnak baskısı yaptırayım neden bu kadar uğraşıyorum ki dedim. Baskı için sorduğum yerler ufak işleri yapmadıklarını veya uğraşmal istemedikleri için parça fiyatını geçer diye ezbere yorumlarda bulundular. İnsanoğlu çok garip maalesef eski dönemlerde olduğu gibi yardımlaşma yok veya o kişileri bulmak/buluşmak biraz zor gibi.. konu çok uzadı. Bu parçaya sahip olan arkadaşlardan ricam bana detaylı fotoğraf paylaşmaları ve yapabiliyorlarsa şurada yer alan tırnakların uzunluğu, kalınlığı şu kadar diyebilirlerse çok sevinirim.. en azından kabul eden bir yer olursa afaki sayılar vermeyelim..

Ekli dosyalar

• IMG_9310.jpeg
    IMG_9310.jpeg
    329.3 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:

Hocam ben sizin yerinizde olsaydım polimer bazlı kimyasal veya epoksi reçine gibi bir şeylerle çözmeyi denerdim. Parçayı söküp kırık olan yerin hele bir de simetrik tarafında muadili varsa biraz becerikli bir el ile sıfırı gibi güzel yapılabileceğini zannediyorum.
En nihayetinde titreşimlerde ses çıkarmamasını sağlayacak ve kozmetik olarak şık görünen bir sonuca ulaşabileceğinize inanıyorum.

Hocam ben sizin yerinizde olsaydım polimer bazlı kimyasal veya epoksi reçine gibi bir şeylerle çözmeyi denerdim. Parçayı söküp kırık olan yerin hele bir de simetrik tarafında muadili varsa biraz becerikli bir el ile sıfırı gibi güzel yapılabileceğini zannediyorum.
En nihayetinde titreşimlerde ses çıkarmamasını sağlayacak ve kozmetik olarak şık görünen bir sonuca ulaşabileceğinize inanıyorum.
Ya onu da düşündüm. Parçayı sıfırdan üretmiş gibi olsun dedim de bende cihaz olmadığı için yapamıyorum. Yaptırmak için instagram üzerinden görüştüğüm kişiler oldu parçayı parayla alsan daha iyi , maliyetli olur , güneş göreceği için şeklinde bozulmalar olabilir dediler. Bende tırnak ürettireyim dedim. Ama kaç adet var neresinde var bilmiyorum. Aynı araca sahip arkadaşları görüyorum, yorum yapıp sayfa ziyaretinde de bulunuyorlar ama yazmak veya resim atıp yardımcı olmak gibi bir harekette bulunmamışlar. Canları sağolsun. Belki birisi yazar :) teşekkür ederim yorumunuz ve öneriniz için..

Ben o parçayı söküp temas noktalarını cam süngeriyle izole ettim. Ses falan kalmadı. Sökerken fotoda görünen günışığı sensörünü çıkartıp, altındaki civatayı sökeceksiniz önce. Direk sökmeye kalkarsanız parça hasar alır.

Ben o parçayı söküp temas noktalarını cam süngeriyle izole ettim. Ses falan kalmadı. Sökerken fotoda görünen günışığı sensörünü çıkartıp, altındaki civatayı sökeceksiniz önce. Direk sökmeye kalkarsanız parça hasar alır.
Cama yakın olan o kısımda sensör mü var..? Ben de bu altından çıkan kablo neye yarıyor diyordum. Çok detayını bilmemekle birlikte ben bunu göğüs soğutucu olarak biliyorum peki bu sensör ne işe yarıyor? Siz nasıl yaptınız araç duruyor mu sizde ve hiç görsel mevcut mu elinizde..?

Cama yakın olan o kısımda sensör mü var..? Ben de bu altından çıkan kablo neye yarıyor diyordum. Çok detayını bilmemekle birlikte ben bunu göğüs soğutucu olarak biliyorum peki bu sensör ne işe yarıyor? Siz nasıl yaptınız araç duruyor mu sizde ve hiç görsel mevcut mu elinizde..?
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.06.17.jpeg

Bende bu parçanın çalışmasında bir sıkıntı, bir problem yok fakat 1.Fotoğrafta yer alan altı ızgara gibi olan şeyde yanlış hatıramıyor isem 6 adet tırnak bulunmaktadır. Bunlar kırılınca titreşimde bile zır zır zır ötüyor. Sizin cihazın tırnaklarınkırık değilse detaylı fotoğrafını paylaşabilie misiniz. Modelleme yaptırıp, çıktısını alıp yapıştırmak istiyorum…

Ekli dosyalar

• IMG_9378.jpeg
    IMG_9378.jpeg
    185.8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_9380.jpeg
    IMG_9380.jpeg
    238.8 KB · Görüntüleme: 5
Üstteki delikli ızgarayı sökmek için bir sebep yokki. Benim söktüğüm gibi bütün olarak sökülmesi gerekir multimedya montajı için. Açıkçası ben kendi aracımda orayı sökmem aynı sorunla karşılaşmamak için. Bence sizde komplesini çıkma olarak temin edin.

Sadece delikli
Üstteki delikli ızgarayı sökmek için bir sebep yokki. Benim söktüğüm gibi bütün olarak sökülmesi gerekir multimedya montajı için. Açıkçası ben kendi aracımda orayı sökmem aynı sorunla karşılaşmamak için. Bence sizde komplesini çıkma olarak temin edin.
ızgaraya 3-6 bin TL diyorlar 😂 çıkma

Şunlarla konuşup şansını deneyebilirsin istersen.

Geri