VAG-COM mu OBDEleven mı?

Rootzilla

Yeni Üye
İsim
Fatih
Araç
Golf 4
Herkese merhabalar.

15 seneden uzun bir süredir bilgisayar ve web programlama işleri ile ilgileniyorum. Tahsilimi de bu yönde yaptım. Algoritmalara, programlamaya son derece hakimim. Buraya kadar her şey yolunda :)

Hikayem 2003 Model Golf 4 Pacific aracıma hız sabitleme taktırmak isterken başladı. Zaten çevrede bu işle ilgilenen çok kimse yok hiçbiri işi yapmayı kabul etmedi. Bende araştırdığımda tesisat çekildikten sonra kodlama dedikleri durumun rakamları değiştirmek olduğunu farkettim. Benim durumum için esas olay sinyal kolunu değiştirip elektrik tesisatını çekmekmiş.

Screenshot_9.png

Ben de hız sabitleme maliyetine cihaz alarak bu işleri öğrenmek, kendi aracımla ve çevremdeki araçlara ufak tefek işlemler yaparak kendimi geliştirmek istiyorum.

VAG-COM ve VCDS'yi ufak bir inceleme imkanım olmuştu. Mantığına hakimim diyebilirim. Cihazları araştırırken OBDEleven isimli bir cihaza da denk geldim. Ama hala VCDS taraftarıyım açıkçası. Çünkü internette OBDEleven ile ilgili herhangi bir dökümantasyon, video, rehber ve kaynak yok. Fiyatları da VAG-COM'a göre biraz yüksek ve abonelik sistemi var.

VAG-COM araştırırken de çin malı klon cihazlardan uzak durulması gerektiğini öğrendim. Yine en F/P ürünler avrupa klon cihazlarmış. Ancak güvenilir olarak nereden nasıl temin edebiliriz bulamadım. Bununla ilgili neresi veya kiminle irtibata geçebiliriz? Çin malı cihazların araç beynine hasar verebileceği riskleri konuşuluyordu baktığım kaynaklarda.

Ayrıca yapacağım işlemler gizli özellik açma, arıza kayıtlarını görüntüleme gibi işlemlerle sınırlı olacak. Ekstrem seviyede (mümkünse eğer) işlemler yapmayı planlamıyorum. Gizli özellik aktivasyonu gibi işlemlerde araç beynine kalıcı hasar verme gibi riskler bulunuyor mu? En önemli durum bu aslında.

Kendim için hız sabitleme kolu ve soketinin siparişini vererek hazırlık yapacağım. Cihaz önerileri için sizlere danışmak istedim. İşin ehli ustalarım yardımcı olabilir soru işaretlerimi giderebilirsek kısa sürede aksiyon almayı planlıyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

VAG-COM araştırırken de çin malı klon cihazlardan uzak durulması gerektiğini öğrendim. Yine en F/P ürünler avrupa klon cihazlarmış.
"avrupa klon cihazı" kim söyledi hocam ilk defa duyuyorum.

Çin malı cihazların araç beynine hasar verebileceği riskleri konuşuluyordu baktığım kaynaklarda.
Forumun büyük çoğunluğu çinden aldı bu kabloyu, yıllarca sorunsuz kullandık.
Aracın beynini yakan olmadı.

Geçmiş konuları tararsanız, rahat fikir edinebilirsiniz

15 seneden uzun bir süredir bilgisayar ve web programlama işleri ile ilgileniyorum. Tahsilimi de bu yönde yaptım. Algoritmalara, programlamaya son derece hakimim. Buraya kadar her şey yolunda :)

Bu tecrübeniz var ise VagCom alın, obd11 daha çok zahmetsiz kodlama için kullanılıyor. Bende ikiside mevcut ama ikisine de belki 2 senedir dokunmadım bile, ilk alındığında biraz kurcalayıp daha sonra pek iş düşmüyor bunlara

"avrupa klon cihazı" kim söyledi hocam ilk defa duyuyorum.

Forumun büyük çoğunluğu çinden aldı bu kabloyu, yıllarca sorunsuz kullandık.
Aracın beynini yakan olmadı.

Geçmiş konuları tararsanız, rahat fikir edinebilirsiniz
Valla hocam DH Forum'un yalancısıyım avrupa klon işinde :)

Nereden temin ettiniz kabloyu acaba hocam?
Bu tecrübeniz var ise VagCom alın, obd11 daha çok zahmetsiz kodlama için kullanılıyor. Bende ikiside mevcut ama ikisine de belki 2 senedir dokunmadım bile, ilk alındığında biraz kurcalayıp daha sonra pek iş düşmüyor bunlara
VAG-COM daha yakın duruyor bana sanırım göz aşinalığından. Ama 1-2 özellik açacağız diye beyni falan da yakmak istemem :)

Valla hocam DH Forum'un yalancısıyım avrupa klon işinde :)

Nereden temin ettiniz kabloyu acaba hocam?

VAG-COM daha yakın duruyor bana sanırım göz aşinalığından. Ama 1-2 özellik açacağız diye beyni falan da yakmak istemem :)
Aliexpressten aldım hocam.

Hocam selam, obd11 almak yerine başka bir markanın obd cihazını alıp forumlardan kodları öğrenerek daha ucuza işinizi kolayca çözebilirsiniz ancak bazı noktalara tam erişim sağlayamayabilirsiniz (obd11 veya herhangibir obd cihazı ile) misal ben 2017 golf aracımda manevra frenlemeyi aktif etmeyi başaramadım. Vcds ile araca daha hakim olursunuz ancak vcds kullanmak biraz daha araştırma istiyor.

Edit: ben bu linkteki cihazı kullanıyorum şimdiye kadar 2 passat 1 golfün gizli özelliklerini açtım sadece kodlamaları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Passatlardan birinde yanlışlıkla fren lambası ile gündüz ledlerini ters kodlamıştım 1 hafta boyunca ben fark edene kadar ters yanmışlardı onun dışında sıkıntı yaşamadım.
AliExpress'te az önce şunu buldum:
1.333,82TL | Vgate iCar Pro V2.3 ELM327 OBD2 WIFI tarayıcı kod okuyucu Bluetooth uyumlu 4.0 araç teşhis otomatik aracı PK ELM 327 V 1 5
https://a.aliexpress.com/_oBNCWTR

Son düzenleme:
Bütçe elveriyorsa orijinal vcds aksi halde clone vcds tavsiye ederim. Bazı işlevleri sadece bu cihazlar ile kullanabilirsiniz. Adaptasyon, bakım vb. Ancak basit kodlama işleri için ikisinede gerek yok.

Hocam vcds kullanmıyorsaniz bana satabilirsiniz :)

15 senedir bilgisayar programcılığı var ise senin ODIS Engineering tarafına kayman gerek. Diğer klon kablo ve OBD sadece bizler gibi basit kullanıcılar için.

Bir de tanışma kısmında sizleri tanısak, yeteneklerinizi önce orada ifade etsek. Tüm aileye daha samimi bir ortam yaratır kanaatindeyim. :)

Hocam selam, obd11 almak yerine başka bir markanın obd cihazını alıp forumlardan kodları öğrenerek daha ucuza işinizi kolayca çözebilirsiniz ancak bazı noktalara tam erişim sağlayamayabilirsiniz (obd11 veya herhangibir obd cihazı ile) misal ben 2017 golf aracımda manevra frenlemeyi aktif etmeyi başaramadım. Vcds ile araca daha hakim olursunuz ancak vcds kullanmak biraz daha araştırma istiyor.

Edit: ben bu linkteki cihazı kullanıyorum şimdiye kadar 2 passat 1 golfün gizli özelliklerini açtım sadece kodlamaları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Passatlardan birinde yanlışlıkla fren lambası ile gündüz ledlerini ters kodlamıştım 1 hafta boyunca ben fark edene kadar ters yanmışlardı onun dışında sıkıntı yaşamadım.
AliExpress'te az önce şunu buldum:
1.333,82TL | Vgate iCar Pro V2.3 ELM327 OBD2 WIFI tarayıcı kod okuyucu Bluetooth uyumlu 4.0 araç teşhis otomatik aracı PK ELM 327 V 1 5
https://a.aliexpress.com/_oBNCWTR
😂

Geri