Golf 8.5 Style sorularım

canogluas

Yeni Üye
İsim
ali
Araç
golf 8.5 style 116hp
arkadaşlar aracı yeni aldım cahilliğime verin araştırmaya çok zamanım yok yardımcı olabilecek arkadaşlara birkaç sorum var cevaplayan olursa çok sevinirim

1- vw amleminindeki led aydınlatma ayarlardan kapatılabiliyormu
2-dijital kadrana navigasyon görüntüsü yansıtılabiyormu
3-cam tavan tam açmadan havalandıma amaçlı sadece arka kısmı yukarı nasıl kaldırılır
4-carplay bağlantıda video izlemek için ne yapmalıyız
5-ilk yılbakımı kaç tl civarında
6-aracı kapatırken önce p ye basıp sonramı stop etmek lazım direk stop edip insek dsg açısından sıkıntı olurmu

arkadaşlar aracı yeni aldım cahilliğime verin araştırmaya çok zamanım yok yardımcı olabilecek arkadaşlara birkaç sorum var cevaplayan olursa çok sevinirim

3-cam tavan tam açmadan havalandıma amaçlı sadece arka kısmı yukarı nasıl kaldırılır
6-aracı kapatırken önce p ye basıp sonramı stop etmek lazım direk stop edip insek dsg açısından sıkıntı olurmu

Çok zamanının olmaması kötü bir durum…

Bir Merhaba ile bağlayabilirsiniz ve aşağıdaki bölümde kendinizi ve aracınızı tanıtabilirsiniz…

https://www.golftutkusu.com/forum/72-tanisma-salonu/

🔍 bölümüne yazarak herşeyi tek tek bulabilirsiniz bu zaman kaybından ziyade öğrenmek için güzeldir…

Cam tavanı arkasını kaldırmak için cam tavan açma dokunmatiğine kaydırmadan sadece dokunmanız yeterli.

Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Aracınızın garantisi olduğu, dışarıdan parça taktırmayacağınızı ve yazılımıyla oynamayacağınızı düşünerek:
1. Hayır
2. Hayır
3. @Mertsvglik in dediği gibi dokunmatik alanına kaydırma yapmadan bir kez dokunmanız yeterli. Bazen bir kaç seferde algılayabiliyor.
4. Normalde izleyemezsiniz. Ama USB ile CarPlay üzerinden çalışan Android box lar mevcut.
5. Tam net bir rakam bilmiyorum fakat 8-10 bin civarı olması gerek zamlanmış ya da bu civarlarda olabilir. İlk yıl garantinin devamı için cam tavan temizlik ve bakımı da zorunlu.
6. Aracı çok yormuyorsanız, sürekli auto hold kullanıyorsanız ve düz zemine park ediyorsanız istediğiniz gibi kapatıp çıkabilirsiniz. Ama sağlıklı olan ve özellikle yokuşlarda park ediyorsanız, Auto Hold kapalıyken önerilen adımlar şu şekilde:
  • Sürüş sonrası araç D ya da R konumundayken
  • Frene bas
  • N ye al
  • El frenini çek
  • Ayağını frenden tamamen kaldır (Yük el frenine binmiş olacak. Bu adımda özellikle yokuştaysanız aracın ufak bir miktar hareket edeceğini görürsünüz.)
  • Frene bas
  • P ye bas
  • Kontağı kapat

Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Aracınızın garantisi olduğu, dışarıdan parça taktırmayacağınızı ve yazılımıyla oynamayacağınızı düşünerek:
1. Hayır
2. Hayır
3. @Mertsvglik in dediği gibi dokunmatik alanına kaydırma yapmadan bir kez dokunmanız yeterli. Bazen bir kaç seferde algılayabiliyor.
4. Normalde izleyemezsiniz. Ama USB ile CarPlay üzerinden çalışan Android box lar mevcut.
5. Tam net bir rakam bilmiyorum fakat 8-10 bin civarı olması gerek zamlanmış ya da bu civarlarda olabilir. İlk yıl garantinin devamı için cam tavan temizlik ve bakımı da zorunlu.
6. Aracı çok yormuyorsanız, sürekli auto hold kullanıyorsanız ve düz zemine park ediyorsanız istediğiniz gibi kapatıp çıkabilirsiniz. Ama sağlıklı olan ve özellikle yokuşlarda park ediyorsanız, Auto Hold kapalıyken önerilen adımlar şu şekilde:
  • Frene bas
  • N ye al
  • El frenini çek
  • Ayağını frenden tamamen kaldır (Yük el frenine binmiş olacak. Bu adımda özellikle yokuştaysanız aracın ufak bir miktar hareket edeceğini görürsünüz.)
  • Frene bas
  • P ye bas
  • Kontağı kapat
Selamlar, bilgiler için teşekkürler. El frenini çekip ayağımızı frenden çektikten sonra direkt P'ye almak ile frene basarak P'ye almak arasında bir fark var mı acaba ?

Aracı çok yormuyorsanız, sürekli auto hold kullanıyorsanız ve düz zemine park ediyorsanız istediğiniz gibi kapatıp çıkabilirsiniz. Ama sağlıklı olan ve özellikle yokuşlarda park ediyorsanız, Auto Hold kapalıyken önerilen adımlar şu şekilde:
  • Frene bas
  • N ye al
  • El frenini çek
  • Frene bas
  • P ye bas
  • Kontağı kapat
Park ederken sıralama şekli ile ilgili aşağıdaki ankette genel yorumlar vardır..
https://www.golftutkusu.com/topic/13966-dsg-anket/
Yukarıdaki sıralama konunun toparlanmış halidir.

Selamlar, bilgiler için teşekkürler. El frenini çekip ayağımızı frenden çektikten sonra direkt P'ye almak ile frene basarak P'ye almak arasında bir fark var mı acaba ?

Park freni devreye girdikten sonra freni bırakmazsanız araç park frenine oturmaz ve p konumuna alıp freni bırakırsanız yine vitese oturur.
Kısaca bunu deneyerek de fark edebilirsiniz. Özellikle yokuşta..

Ayrıca yukarıdaki anket ve sonucu da yardımcı olacaktır..

p
Çok zamanının olmaması kötü bir durum…

Bir Merhaba ile bağlayabilirsiniz ve aşağıdaki bölümde kendinizi ve aracınızı tanıtabilirsiniz…

https://www.golftutkusu.com/forum/72-tanisma-salonu/

🔍 bölümüne yazarak herşeyi tek tek bulabilirsiniz bu zaman kaybından ziyade öğrenmek için güzeldir…
metinkar abim yıllardır gruba verdiğin emekleri biliyorum. olaylar çok hızlı gelişti ve tempolu bi zamanım araştıramayacaktım. teşekkürler

Park ederken sıralama şekli ile ilgili aşağıdaki ankette genel yorumlar vardır..
https://www.golftutkusu.com/topic/13966-dsg-anket/
Yukarıdaki sıralama konunun toparlanmış halidir.

Park freni devreye girdikten sonra freni bırakmazsanız araç park frenine oturmaz ve p konumuna alıp freni bırakırsanız yine vitese oturur.
Kısaca bunu deneyerek de fark edebilirsiniz. Özellikle yokuşta..

Ayrıca yukarıdaki anket ve sonucu da yardımcı olacaktır..
Park freni devreye girdikten ve freni bıraktıktan sonraki durumu sormak istedim açıkçası. Freni bıraktıktan sonra aracın el frenine bindiğini hissediyorum. Daha sonra P'ye alırken frene basarak P tuşuna basmak ile frene basmadan P tuşuna basmak arasında fark var mıdır?

Park freni devreye girdikten ve freni bıraktıktan sonraki durumu sormak istedim açıkçası. Freni bıraktıktan sonra aracın el frenine bindiğini hissediyorum. Daha sonra P'ye alırken frene basarak P tuşuna basmak ile frene basmadan P tuşuna basmak arasında fark var mıdır?
Bu golf 7'de böyle. Çünkü frene basmadan park konumuna alınmıyor. Park frenine oturduğunu hissettikten sonra vites seçiciyi park konumuna alabiliyorsanız, fren olmuş olmamış önemi yok.

Temel mantığını yazayım, siz ona göre karar veriniz.

Araç durur.
Vites N konumuna alınır ve elektromekanik park freni devreye alınır.
Araç park frenine oturunca fren basıyorsanız çekip seçiciyi park konumuna almalısınız.

Son düzenleme:
canım abim çok teşekkür ederim🙏🏻 hakkını helal et. bahsettiğin android box linki varmı?
Estağfurullah helallik bir durum yok. Maalesef, direkt telefonumu bağladığım için Android Box hiç kullanmadım. Video izlemeyecekseniz eğer sadece CarPlayi kablosuza dönüştüren cihazlar da mevcut. Ama zaten aracınız 8.5 Style olduğu için kablosuz CarPlay iniz de var.

Buradaki kritik nokta zaten yükün şanzımana değil de el frenine binmesi. @ogzogz un da dediği gibi P ye basmadan önceki frene basış tamamen vites değişimi için gerekli olan adım. Golf 7 gibi mekanik çalışan vites topuzlu araçlarda frene basmadan vitesi ileri geri hareket ettiremediğiniz için P ye alırken son adımda frene basıyoruz. Golf 8 den itibaren Shift-by-wire teknolojisi geldi. El frenini çektikten sonra frene basmadan araç P ye geçiyorsa eğer tekrar frene basmaya gerek yok el freni çekildikten sonra. Hiç denemedim frene basmadan P ye almayı. Eski alışkanlıklar.

Ben alışkanlık olarak aracı park edeceğim pozisyona getiriyorum, frene basarak N konumuna alıyorum ve el frenini çekiyorum sonra frenden ayağımı kaldırıyorum, yük el frenine biniyor sonra frene basıp P konumuna alıyorum sonra da start stopa basıp aracı kapatıyorum. Vites konumunu P ye alırken alışkanlık olarak frene basıyorum, aracı kapatırken start stopa basarken de frene basıyorum, vites değiştirirken frene basmak gerekiyormuş gibi bir alışkanlığım var. Doğrusu nedir bir bilgim yok açıkçası ama aracı çalıştırırken frene basılmazsa sadece aksesuarlar çalışıyor sanırım buradan gelen bir alışkanlık.

Geri