DSG Vites geçişinde gelen ıslık benzeri ses

mustafacagri

Katılımcı Üye

İsim
Mustafa Çağrı
Selamlar,

Zaman zaman 3. Vitesten 4. Vitese geçerken ıslık benzeri bir ses duyuyorum. Kavramadan diyen oldu, basınç tüpünden diyen oldu. Başına gelip çözen var mı acaba?
Videoda o sesi vites değişme anında duyabilirsiniz.

Aynı durum başıma gelse kontrol edeceklerimi sırasıyla yazıyorum.

1.Hava filtrenizi kontrol edin. Çakma filtre olasılığı? Kirlilik durumu. Filtre kabı bütün vidalarının kontrolü

2. Motor kaputunu açın özellikle soğukken turbo tarafını kontrol edin herhangi bir egzoz kaçağı olup olmadığını. Hatta biri hafif gaza dokun çek yaparken bakın. Turbo egzoz tarafından bir yerden kaçak olabiliyor TDI'larda.

3. Son olarak lifte kaldırıp turbo hortumlarını kontrol edin..

Düşük hızlarda yani aracı yüke bindirmeden rahat kullanımlarda ses yoksa kavrama vs değildir.

Kolay gelsin

Upvote 0
Selamlar,

Zaman zaman 3. Vitesten 4. Vitese geçerken ıslık benzeri bir ses duyuyorum. Kavramadan diyen oldu, basınç tüpünden diyen oldu. Başına gelip çözen var mı acaba?
Videoda o sesi vites değişme anında duyabilirsiniz.

Passat b8 1.6 tdi aracımda 4 yaşından itibaren aynı ses mevcut.

bazen 2-3 bazen de 3-4 arası yapıyor.

Metalin metale sürtmesi gibi ıslığa benzer gyııık ediyor.

ama özellikle devirli hızlanmalarda ses yapıyor

gaza fazla yüklenmediğimde ses yapmıyor.

3 sene önce Yetkili servise sordum. Sebebi hakkında tatmin edici bir açıklama yapamadılar her zamanki gibi, Kavramadan geliyor, müdahale gerektiren bir şey değil, sorun yaratmaz dediler. O şekilde aradan 3 sene geçti, sesten başka bir zararı olmadı şu ana kadar.

.

Upvote 0
Aynı durum başıma gelse kontrol edeceklerimi sırasıyla yazıyorum.

1.Hava filtrenizi kontrol edin. Çakma filtre olasılığı? Kirlilik durumu. Filtre kabı bütün vidalarının kontrolü

2. Motor kaputunu açın özellikle soğukken turbo tarafını kontrol edin herhangi bir egzoz kaçağı olup olmadığını. Hatta biri hafif gaza dokun çek yaparken bakın. Turbo egzoz tarafından bir yerden kaçak olabiliyor TDI'larda.

3. Son olarak lifte kaldırıp turbo hortumlarını kontrol edin..

Düşük hızlarda yani aracı yüke bindirmeden rahat kullanımlarda ses yoksa kavrama vs değildir.

Kolay gelsin
Hocam hava filtrem kn kutu içi filtre, öncesinde de mann kullanıyordum. Düzenli olarak temizliğini yapıyorum kn kutu içi filtrenin.

Aracım tsi, turboyu yine kontrol edeyim. Turbo ıslık sesini de andırıyor ama sadece devirli hızlanmada 3. Vitesten 4. Vitese geçişte var. Sanki vites ayıran bir aparat ses yapıyor gibi düşündüm.

Düşük hızlarda falan yok ses, sakin hızlanmada da yok. Hafif yokuşlu yerde hızlanırken daha bariz fark ettiriyor kendini.

Passat b8 1.6 tdi aracımda 4 yaşından itibaren aynı ses mevcut.

bazen 2-3 bazen de 3-4 arası yapıyor.

Metalin metale sürtmesi gibi ıslığa benzer gyııık ediyor.

ama özellikle devirli hızlanmalarda ses yapıyor

gaza fazla yüklenmediğimde ses yapmıyor.

3 sene önce Yetkili servise sordum. Sebebi hakkında tatmin edici bir açıklama yapamadılar her zamanki gibi, Kavramadan geliyor, müdahale gerektiren bir şey değil, sorun yaratmaz dediler. O şekilde aradan 3 sene geçti, sesten başka bir zararı olmadı şu ana kadar.

.
Hocam aynen dediğiniz şekilde ses yapıyor. Turbo sandım ilk başlarda ama sonra hep aynı yolda aynı yerde aynı vites geçişinde yapınca şanzımanlık bişi mi acaba diyerek bu videoyu buldum. Şanzıman ustalarına sorduğumda onlar da pek tatmin edici yanıt veremedi. Basınç tüpümün oringini yenilettim. Kaçak vs var da o yapıyordur diye ama ses hala devam ediyor.

Upvote 0
Merhabalar. Golf 2020 aracım var ve sadece 3ten 4e geçerken, gaza yüklendiğim yani devrin yüksek olduğu zamanlarda aynı sesi yapıyor. Sesin kesilme süresi zamanla maalesef yarım saniye kadar daha uzadı. Sizde olandan kesinlikle daha uzun süreli geliyor. Sanıyorum ki sizde de uzayacaktır. Ben kavrama olduğunu düşünüyorum, çok fazla bilgi sahibi olmamakla beraber. Aracın gidişinde ve vites atmada hiç bir sıkıntı yok, böyle devam edeceğim.

Upvote 0
Merhaba, kavrama değişimi sonrası yeni kavramayı takar takmaz tam olarak aynı sesi yapmaya başlamıştı. Kavrama garanti kapsamında tekrar değişti ve sorun çözüldü.

Upvote 0
3'ten 4'e geçerken inceden gelen "gıyyk" sesi ise şikayetiniz o kavramadan geliyor. Oluşum nedeni ise, aracı spor kullanıyorsanız kavrama balataları tozu tahliye edemediği için anlık bu şekilde ses yapıyor. Kullanıma engel teşkil edebilecek bir durum değil yani yolda bırakmaz.

Upvote 0
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Öncelikle video bana ait değil, YouTube'da benzer bir video bulabilirsem diye aratırken karşıma çıktı ve onu paylaştım. Kendi çektiğimde böyle anlaşılır şekilde duyulmadı ses :)

Merhabalar. Golf 2020 aracım var ve sadece 3ten 4e geçerken, gaza yüklendiğim yani devrin yüksek olduğu zamanlarda aynı sesi yapıyor. Sesin kesilme süresi zamanla maalesef yarım saniye kadar daha uzadı. Sizde olandan kesinlikle daha uzun süreli geliyor. Sanıyorum ki sizde de uzayacaktır. Ben kavrama olduğunu düşünüyorum, çok fazla bilgi sahibi olmamakla beraber. Aracın gidişinde ve vites atmada hiç bir sıkıntı yok, böyle devam edeceğim.
Bende de titremeyle veya vites geçişiyle alakalı bir sorun yok. Yıllardır DSG kullanan arkadaşlara ve ustalara da kullandırttım aracı, geçişlerde vs bi anormallik var mı gibisinden. Hepsi kavrama durumu şu an iyi, geriye kaçırma ve titremede de sorun görünmüyor dediler. Sadece 3 4 arası geçişte sıkıştırarak hızlanırken veya çok dik yokuş olan yerde yaptığını farkettim. Araç yük altındayken bu tepkiyi veriyor.

Merhaba, kavrama değişimi sonrası yeni kavramayı takar takmaz tam olarak aynı sesi yapmaya başlamıştı. Kavrama garanti kapsamında tekrar değişti ve sorun çözüldü.
Aracı ilk aldığım zamanlar yoktu aslında sonradan başladı bende. Ama belki zamanla oluşan bir sorun sebebiyle başlamıştır bendeki. Normal kullanım senaryolarında görünen olumsuz bir şey yok. Sadece bu bir sorunsa neyin habercisi diye merak ettim, önden önlem almak masrafı azaltır :)

3'ten 4'e geçerken inceden gelen "gıyyk" sesi ise şikayetiniz o kavramadan geliyor. Oluşum nedeni ise, aracı spor kullanıyorsanız kavrama balataları tozu tahliye edemediği için anlık bu şekilde ses yapıyor. Kullanıma engel teşkil edebilecek bir durum değil yani yolda bırakmaz.
Evet o inceden gelen sesten bahsediyorum. Bunun oluşma nedeni parça kaynaklı bir hata mıdır veya kullanıcı hatasıyla tahliye edemez hale mi geliyor?

Kavrama değiştiği zaman düzelir
Kavramanın da şu an daha gideri var gibi duruyor. Bitene kadar ara sıra yaptığı sese katlanacağız mecbur 👍

Upvote 0
Bu ilginçmiş biraz. Yeni takılan kavramada neden olurmuş hiç sebep söylediler mi merak ettim

Upvote 0
Evet o inceden gelen sesten bahsediyorum. Bunun oluşma nedeni parça kaynaklı bir hata mıdır veya kullanıcı hatasıyla tahliye edemez hale mi geliyor?
kullanım şeklinden ötürü oluşuyor diye biliyorum. Oluşum şekli olarak da ani gaza yüklenmeler sportif kullanım vs ile oluşuyor.

Upvote 0
Sıfır kavrama volan, yağ değişimi yapılmış. Mekatronik bakımları tamamlanmış bir araçta duymanız imkansız.

Upvote 0

Geri