Start stopta arabayı direksiyon hareketi ile çalıştırma

Excalibur

Yeni Üye
İsim
Umut
Araç
B8,5 passat Mk7,5 golf
Merhaba, 2021 passatta araç start stop ile trafikte durduğu zaman direksiyona müdahale ettiğimde tekrar çalışıyor ama 2017 golfte olmuyor. Bu özelliği golfte aktif etmenin yolu var mı. Golfteki bu durum bi güvenlik sorunu seviyesinde çünkü 2km hızla aracı ilerletirken motoru kapatıp direksiyonu kitliyor. Eğer direksiyona müdahale olduğunda motorun çalışmasın sağlarsam bu sorunun önüne geçebilirim.

Merhabalar, s&s sistemlerini yoğun trafikte kullanmanızı önermem. Passat'ta ise direksiyon müdahalesi ile değil pedallar vasıtasıyla devreye almanız daha sağlıklı olacaktır. Kısa süreli bekleyeceğiniz yerlerde start stopu aktif etmeniz daha kullanışlı ve verimli olacaktır. Kaldı ki yaz geliyor AC açık olduğu durumlarda girmiyor.

Merhaba, 2021 passatta araç start stop ile trafikte durduğu zaman direksiyona müdahale ettiğimde tekrar çalışıyor ama 2017 golfte olmuyor. Bu özelliği golfte aktif etmenin yolu var mı. Golfteki bu durum bi güvenlik sorunu seviyesinde çünkü 2km hızla aracı ilerletirken motoru kapatıp direksiyonu kitliyor. Eğer direksiyona müdahale olduğunda motorun çalışmasın sağlarsam bu sorunun önüne geçebilirim.
Direksiyonu mu kitliyor? Benimkinde yumuşak kalıyor bizim golflerde elektrikli mi direksiyon bilen var mı. Nasıl oluyor bu iş?

2018 Golfte çok ufak direksiyon hareketiyle araç çalışıyordu.
2013 Golfte direksiyon sert idi bayağı asılmak gerekiyoreu start stopun aracı geri çalıştırması için.

2018 Golfte çok ufak direksiyon hareketiyle araç çalışıyordu.
2013 Golfte direksiyon sert idi bayağı asılmak gerekiyoreu start stopun aracı geri çalıştırması için.
Forumdaki eski yazışmalardan anladığım kadarıyla.
2017 öncesinde durunca stop ediyor
2017 de yakıt tüketimini düşürmek için araç sizin durucağınızı varsaydığı zaman stop ediyor
2017 sonrasında ise dediğiniz gibi yumşak bir direksiyon hareketi ile tekrar motor çalışıyor
Önemli olan kısım bu direksiyona yumşak müdahale ile motor çalıştırma için ne yapmamız lazım obd den müdahale yeterli olur mu acaba

2023 modelde de geçen farkettim ki s&s devredeyken direksiyon gayet normal yumuşak şekilde hareket ediyor ve motoru çalıştırmıyor. Farklı marka araçta direksiyona kuvvet uygulamamla çalışıyordu.

benim aracım 2021 golf 8 direksiyonu hafif çevirdiğimde hemen devreye giriyor .

benim aracım 2021 golf 8 direksiyonu hafif çevirdiğimde hemen devreye giriyor .
Tahminimce aracınız manuel, çünkü golf 8 etsı lar üzerlerindeki elektrik desteği sayesinde direksiyon vb. için ihtiyaç duyduğu enerjiyi motor kapalıyken de sağlıyabiliyor.

Tahminimce aracınız manuel, çünkü golf 8 etsı lar üzerlerindeki elektrik desteği sayesinde direksiyon vb. için ihtiyaç duyduğu enerjiyi motor kapalıyken de sağlıyabiliyor.

Benimde manuel hocam ama motor kapalıyken direksiyonu normal şekilde hareket ettirebiliyorum.

Sabah s&s aktifken direksiyonu 40° ye yakın çevirmeyi denedim ama 2017 golf en ufak tepki vermedi. Gün içerisinde obd üzerinden durumu değiştirmeyi deniyeceğim.

Ek bilgi: aracı fren pedalı ile de çalıştırmanız mümkün. Aracın motoru kapalıyken frene birkaç kez basmanız durumunda fren basıncı artıyor ve araç motoru çalıştırıyor.

Benimde manuel hocam ama motor kapalıyken direksiyonu normal şekilde hareket ettirebiliyorum.
Manuel golf8 deneyimim olmadı hocam. Sadece etsi ünitelerdeki elektrik ünitesinin motor kapalıyken sisteme enerji sağladığını biliyorum ordan yola çıkarak bundan kaynaklı olduğunu düşündüm. Sizin deneyiminizden yola çıkarsak 2021 ile 2023 arasında da yazılımsal bir farklılık var.

Manuel golf8 deneyimim olmadı hocam. Sadece etsi ünitelerdeki elektrik ünitesinin motor kapalıyken sisteme enerji sağladığını biliyorum ordan yola çıkarak bundan kaynaklı olduğunu düşündüm. Sizin deneyiminizden yola çıkarsak 2021 ile 2023 arasında da yazılımsal bir farklılık var.
2024 impression da yumuşak oluyor. Yukarda yazdım zaten

Geri