SUNROOF bakımı ile alakalı

gdervisoglu

Katılımcı Üye

İsim
Göktuğ D.
Arkadaşlar, sunroof fitillerine kullanmak için sprey bakıyordum. Aşağıdaki ürünlerden hangisini kullanmak daha yerinde olur sizce? Ya başka markalarda tavsiye edeceğiniz ürünler var mı?

OA_10249331.jpg

http://www.hepsiburada.com/wurth-silikon-sprey-500-ml-made-in-germany-p-OTEV4045989507559

OA_5301088.jpg

http://www.hepsiburada.com/wurth-lastik-bakim-tazeleme-spreyi-300-ml-made-in-germany-p-OTEV4045989471317

@gdervisoglu Hocam merhaba ;

Fitiller için ben rubber care stick kullanıyordum , WD 40 ile ray temizliği yapıp , devamında nemli bir bez ile fitilleri sildikten sonra rubber care stick ile fitillerin üzerinden geçerdim , hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım , rubber care kullanmanızı öneririm

@gdervisoglu Hocam merhaba ;

Fitiller için ben rubber care stick kullanıyordum , WD 40 ile ray temizliği yapıp , devamında nemli bir bez ile fitilleri sildikten sonra rubber care stick ile fitillerin üzerinden geçerdim , hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım , rubber care kullanmanızı öneririm
Merhabalar Hocam,

Dediğiniz ürünün ülkemizde satışı var mı? Hepsiburada vb. yerlerde bulamadım.

kullanmazsak ne olur hocam? cok mu titizleniyoruz acaba? servise bakima felan gittigimizde yapiliyor mu ki bunlar?

mobil cihazdan tapatalk ile gonderildi..yazim yanlisi icin kusura bakmayin. One Life Thug Life ;)

@gdervisoglu Hocam ikinci paylaştığınız ürün rubber care  zaten  , würth 'ün müşteri hizmetlerini arayıp ürün hakkında bilgi alabilirsiniz , ben makine parçası tedarik ederken Almanya'dan getirtmiştim .

@jajaja Hocam sevrvis rayların arasında yabancı cisim var mı yok mu diye kontrol edip yağlıyor , yani öyle yaptıklarını söylüyorlar , ben , benden daha iyi temizleyeceklerine inanmadığım için bu yolu seçtim , 2003 senesinde 1998 model 318is aracımın sunroof'una 4 sene bakmadan sattım mesela , ne bir sorun oldu ne de başka bir durum , aslında sunroof'lar o kadar titzlenilecek durumda değlller , asıl cam tavan olan araçlarda bu tip bakımların daha sık yapılması gerektiğini düşünüyüorum. 

kullanmazsak ne olur hocam? cok mu titizleniyoruz acaba? servise bakima felan gittigimizde yapiliyor mu ki bunlar?

mobil cihazdan tapatalk ile gonderildi..yazim yanlisi icin kusura bakmayin. One Life Thug Life ;)
Hocam kullanmak istememdeki amaç tamamen rahatsız edici ses çıkardığı için yoksa, sunroof bozulur mu falan diye değil. Hani o sesde araçta müzik dinlerken zaten o kadar rahatsız etmiyor ama yine de hiç ses gelmesin istiyorsun işte..

Bakım da eğer sunroof ses yapıyor diye belirtirsen bir şeyler sıkıyorlar ama etki süresi çok uzun sürmüyor. Senin ara ara işlemi yenilemen gerekiyor.

Cam tavan konusunda kesinlikle araç sahibinin titiz olması gerekiyor. Servisler bu konuda çok titiz değiller. Kullanmasak nolur sorusunun cevabı şimdi bir şey olmaz 2 senede bir şey olmaz ama uzun vade de cam takılmaya başlar perde sıkıntı çıkarır fitil çok erken yıpranır vs. vs.

tesekkurler hocam.onceki arabalarimda cam tavan yoktu. sizin bakis aciniz birseyler katti

Geri
Üst Alt