Araç alımı konusunda yardımlarınız

umitbt

Üye
İsim
Ümit
Hocalar selam,

Çok yakın arkadaşım ilk arabasını alacak olup tramer sorguda plaka değişimi: VAR olarak çıkıyor, satan kişi galerici  olup ilk sahibi bir kadından almış, onunla da konuşturdu. Öyle birşey olmadığını söylüyor, Şase numarası vs. hepsi tutuyor. Gelen tramer bilgisinde bir yanlışlık olma ihtimali yada bu plakanın bu araçta ne kadar süredir olduğunu nasıl öğrenebiliriz. Cuma günü alım işlemleri olacak değerleri yardım ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.

Araç bu;

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2011-model-chevrolet-aveo-1.4-ls-otomatik-17.500-km-de-335332556/detay/

IMG-20160927-WA0007.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Polis tanıdığınız varsa size bilgi verebilir, bu tür bilgilere ulaşmak zor oluyor biraz. 

@umitbt ustaya göstermeden almayın hocam. Galericilere güven olmaz. Hele sizin durumda soru işareti var hiç güven olmaz.

@umitbt

Değerli Hocam 

Aracın plakasının kayıtlı olduğu ilçedeki trafik şubeye başvurun. 

Herşeyi açıklarlar. 

Bana kalırsa durum şu:

Araç bayiye geldiğinde bana kalırsa kotayı yakalamak için araç bayinin elinde kaldığı için ya da bayiye üretici tarafından prim olarak verildiği için plaka takılmıştır. 

Vatandaş üzerinde plaka olmayan 

Satın alırken de kendisinin istediği plakayı getirip takarken de bayinin fatura kestiği bir araçtan neden şüphelensin ki? 

Bazen bu işlem bayinin filo indirimiyle sattığı galeriler tarafından da yapılır. 

Sonuç aynı....

Kayıtlarda görülen hayalet bir plaka :)

@OnurD7 @silvershadow @yusuf

Yorumlariniz icin cok tesekkurler polis bir tanidik bulduk, edremit trafige kadar herseyi sorgulattik sıkınti yok, kismetse cuma gunu alimi yapacagiz. Mutlaka ekspertize sokacagiz arabayi galericilere guven olmuyor :)

Hayırlı olsun.

Noter satışı esnasında plaka değişimi istiyor musunuz diye soruluyor, size de soracaklardır. Galerici olunca endişeniz normal ama plaka değişimini kötüye yormamak lazım.

Ekspertize sokun kafanız rahat olsun.

Geri
Üst Alt