Paspas alti nem

volkanates

Üye
İsim
volkan
Herkese merhaba GT ailesi.

Bundan yaklaşık bir ay önce aracımı yıkarken paspasları çıkardıgimda altındaki mavi poşetlerin (sağ ön ve sağ arka ) kalktığını gördüm.Antalya'nın sıcağında normal olabileceğini düşündüm.Hemen hepsini söktüm.kalkan posetlerin yapıştırıcısı döşemeye işlemişti. ( uhu gibi duruyordu ) Sabunlu su  ile iyice temizledim.  ( lekeyi çıkarmakta zorlandigim için sabunu bol miktarda kullandım) Lekeler çıktı aracı güneş altında beklettim nem de gitti.Kurutma işlemini 1 ay içinde 2 kere yaptım.Fakat ;

Bugün tekrar kontrol ettim yine nemli : (

Sizce aracım su aliyor olabilir mi ? 

Döşemenin kuruması bu kadar uzun sürer mi ? 

Araçım Ocak 2016 teslim.

Herkese merhaba GT ailesi.

Bundan yaklaşık bir ay önce aracımı yıkarken paspasları çıkardıgimda altındaki mavi poşetlerin (sağ ön ve sağ arka ) kalktığını gördüm.Antalya'nın sıcağında normal olabileceğini düşündüm.Hemen hepsini söktüm.kalkan posetlerin yapıştırıcısı döşemeye işlemişti. ( uhu gibi duruyordu ) Sabunlu su  ile iyice temizledim.  ( lekeyi çıkarmakta zorlandigim için sabunu bol miktarda kullandım) Lekeler çıktı aracı güneş altında beklettim nem de gitti.Kurutma işlemini 1 ay içinde 2 kere yaptım.Fakat ;

Bugün tekrar kontrol ettim yine nemli : (

Sizce aracım su aliyor olabilir mi ? 

Döşemenin kuruması bu kadar uzun sürer mi ? 

Araçım Ocak 2016 teslim.
Değerli Hocam;

Döşemenin kuruması Antalya sıcağında değil de neminde biraz uzun sürecektir.

Aracın su alması kronik sorunu 2012 modellerde görüldü ancak 2013 modellerden sonra bir daha görülmedi. 

Velür yanihalı paspasların kuruması neredeyse 1 gün sürer. Çünkü suyu absorbe eden bir yapısı vardır. Şu havalarda daha da uzun sürer.

Ancak bu ıslaklığı zemin döşemesine geçtiyse kuruması cidden zaman alacaktır. Çünkü bu halılar ondan da beter... Çok daha zor kurur ve işin kötüsü fena kokar.

Kapıları açarak havalandırmak gerekecektir. Camın havalandırması yetmeyebilir. 

Geçmiş olsun 

@silvershadow Çok teşekkür ederim hocam : ) 

Çok şükür şuana kadar koku olmadı.En iyisi 3-5 gün kapılar açık kurumaya bırakıyım aracı.Tekrarlarsa servis yolu görünür : )

Moderatör tarafında düzenlendi:
@volkanates ilk fırsatta o poşetlerin sökülmesi konusunda uyarıda bulunuyoruz bizler. Servis bunu hâlâ akıl edemiyor ne yazıkki.

Geri
Üst Alt