Golf 7 DSG nasıl kullanılmalı

kurtuluş

Üye
İsim
kurti
merhaba arkadaşlar, dsg ile ilgili birkaç sorum olacak,önce aracı park ederken,durdum d' den ,n'ye aldım,elektromekanik fren kendi ışığı yanıyor,(ben çekmiyorum)kontagı kapatıyorum,sonra p ye alıp ,iş bitiyor?kalkarkende kontakyarım,ışıklar sönünce tam,sonra D'yada R' ye alıp,elektromekanik freni indirmeden (zaten inmiyor)gaza basıp ilerliyoruz sonra ışığını kendı söndürüyor,ben bu şekilde yapıyorum.acaba doğrumu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaşlar, dsg ile  ilgili birkaç sorum olacak,önce aracı park ederken,durdum d' den ,n'ye aldım,elektromekanik fren kendi ışığı yanıyor,(ben çekmiyorum)kontagı kapatıyorum,sonra p ye alıp ,iş bitiyor?kalkarkende kontakyarım,ışıklar sönünce tam,sonra D'yada R' ye alıp,elektromekanik freni indirmeden (zaten inmiyor)gaza basıp ilerliyoruz sonra ışığını kendı söndürüyor,ben bu şekilde yapıyorum.acaba doğrumu?
Selam. Ben kendi yaptığımı söyleyeyim sizin yaptıklarınız doğrultusunda. Aracı park ederken önce el frenini çekiyorum kendim manuel olarak. Sonra P'ye alıp kontağı kapatıyorum. Kalkarken de yarım kontak, ışıklar söndüğünde marş, vitesi P'den D'ye alıyorum, önce çok hafif bir gaz veriyorum elfrenini devreden çıkarmak adına, sonra yükleniyorum.

n'ye alıp kontağı kapattıktan sonra elektromekanik el freni ışığı kendi yanıyor.heralde emniyet kemeri ile ilgili birşey.

Ben yokuş yoksa AutoHold u devre dışı bırakıyorum.

Çalıştırıp R ye alıp el freni elimle indirip yola çıkıyorum.

Dururken, P ye alıp, el freni elimle çekip stop ediyorum.

emniyet kemeri takılıyken elektromekanik el freni bu işi kendisi yapıyor sanırım.çünkü ben n ye alıp stop edimce kendi ışığı yanıyor hemen.

Selam. Ben kendi yaptığımı söyleyeyim sizin yaptıklarınız doğrultusunda. Aracı park ederken önce el frenini çekiyorum kendim manuel olarak. Sonra P'ye alıp kontağı kapatıyorum. Kalkarken de yarım kontak, ışıklar söndüğünde marş, vites D konumunda, önce çok hafif bir gaz veriyorum elfrenini devreden çıkarmak adına, sonra yükleniyorum.
 Doğrudur hocam, fakat el frenini kendiniz indirmeniz daha da sağlıklı :)

Saygılarımla...

Doğrudur hocam, fakat el frenini kendiniz indirmeniz daha da sağlıklı :)

Saygılarımla...
Aslında çoğu zaman onu yapmaya çalışıyorum. Fakat daha çok yeni ve ilk aracım. El freni elektronik olduğundan ortada göremeyince unutuyorum bazen. 10 kalkıştan 4'ü otomatik olmak durumunda oluyor unutunca :)

Saygılar hocam

Aslında çoğu zaman onu yapmaya çalışıyorum. Fakat aracım yeni ve ilk aracım. El freni elektronik olduğundan ortada göremeyince unutuyorum bazen. 10 kalkıştan 4'ü otomatik olmak durumunda oluyor unutunca :)

Saygılar hocam
Aynı dertten muzdaribiz hocam :)  Sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim. :)

Saygılarımla...

valla bu dsg den beyaa korkuyorum.el freni de tuşlu olunca insanın beyaa kafası karısıyor.ınsaalah dsg ye zarar vermıyorumdur

Aynı dertten muzdaribiz hocam :)  Sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim. :)

Saygılarımla...
Saygı benden hocam. Her duraksamamda yükün şanzımana binmesini engellemeye çalışıyorum sanırım kilit nokta bu DSG'de. Yokuşlarda da farkedersiniz eğer elfreninden önce P ye alır sonra elfrenini çekerseniz araba olduğu yerde bir sallanıyor. Onu yaşatmamak lazım araca. Bir de manevralarda durmadan vites geçişi yapmamak gerek. Yanlışım varsa düzeltin.

@silvershadow Murat Hocamızın bu durumlarla ilgil güzel paylaşımları mevcut , bu topiklerden istediğiniz soruların cevaplarına ulaşabilirisiniz.

merhaba arkadaşlar, dsg ile  ilgili birkaç sorum olacak,önce aracı park ederken,durdum d' den ,n'ye aldım,elektromekanik fren kendi ışığı yanıyor,(ben çekmiyorum)kontagı kapatıyorum,sonra p ye alıp ,iş bitiyor?kalkarkende kontakyarım,ışıklar sönünce tam,sonra D'yada R' ye alıp,elektromekanik freni indirmeden (zaten inmiyor)gaza basıp ilerliyoruz sonra ışığını kendı söndürüyor,ben bu şekilde yapıyorum.acaba doğrumu?
Değerli hocam,

1) Yoğun trafikte tiptronicte kullanın.

2) Yokuşta gaz verip durağan şekilde durmayın. Frene basıp aracı durdurun.

3) Dsg'yi sürekli olarak S modunda kullanmayın.

4) Kontak kapatacağınız zaman D konumunda el freni kullanıp P ye alıp kontak kapatın. ( Bakmaya üşendiğimiz "Kullanım Klavuzunda" yazıyor.)

@silvershadow hocam tamamlayacaktır.

Ayrıca önerim her kafadan çıkan lafa inanmamanız.

Şu iki şeye dikkat etmeye çalışıyorum.
1》Vitesi N ye alıp el frenini çekince ayak frenini bırakıyorum ki yük tekerleklere binsin, sonrasında da P ye alıp kontağı kapatıyorum.
2》Özellikle aracın içi dolu ise, aracı stop etmeden önce herkesin inmesini bekliyorum. Yük varken P ye alıp stop ettiğinizde, sonraki ilk çalıştırmada vites P den kasıntılı çıktığını bariz belli oluyor.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracımı alalı 11 ay oldu, şu an 18.000 km de  dsg  yi  hep hor kullandım yokuşta bile p ye aldım  el frenini kendi çekti  sanırım yük hep vitese binmiş.  Hatta tam durmadan  vitesi p ye getirdiğimde oldu, araçtan acayip sesler çıktı,  şükür ki daha sorun yok ama böyle giderse dsg yi alırım elime  8D

Geri
Üst Alt