Cam çatlağı

Mhmt_azrkn

Üye
İsim
Mehmet
Merhaba arkadaşlar,aracımı alalı 15 gün oldu,ön cama taş isabet etmesi ile cam çatladı,nasıl bir yol izlemeliyim?yardımınıza ihtiyacım var???
eb5ce844ab8ee8c7e2cc3ab0005b51ce.jpg

çatlamayıp sadece pul atsaydı, hiçbirşey yokmuş gibi içi doldurulabilirdi ancak bu hali ile değişim gerekli gibi görünüyor. Kaskolar genelde senede 1 kereye mahsus ücretsiz cam değişimi hakkı veriyor ancak buna ön cam büyük ihtimalle dahil değildir siz yinede bir sorun, fiyatın belirli bir kısmını karşılayabilirler. Kaskonuzu bozdurmanıza büyük ihtimalle değmeyecektir.

En yakın zamanda değiştirmeye çalışın, çatlak titreşimlerle büyüyecektir. Geçmiş olsun.

çatlamayıp sadece pul atsaydı, hiçbirşey yokmuş gibi içi doldurulabilirdi ancak bu hali ile değişim gerekli gibi görünüyor. Kaskolar genelde senede 1 kereye mahsus ücretsiz cam değişimi hakkı veriyor ancak buna ön cam büyük ihtimalle dahil değildir siz yinede bir sorun, fiyatın belirli bir kısmını karşılayabilirler. Kaskonuzu bozdurmanıza büyük ihtimalle değmeyecektir.
En yakın zamanda değiştirmeye çalışın, çatlak titreşimlerle büyüyecektir. Geçmiş olsun.
Teşekkürler kardeşim,kasko şirketi ile görüştüm,kasko ya dokunmadan Birtane değişim hakkım olduğunu söylediler,bunu serviste veya anlaşmalı camcılarda da yapabilirmişim,fakat ben değiştirme taraftarı değilim,nasıl olsa orijinal cam,tamiri mümkün olsaydı tamir yapardım,bilemiyorum....

Teşekkürler kardeşim,kasko şirketi ile görüştüm,kasko ya dokunmadan Birtane değişim hakkım olduğunu söylediler,bunu serviste veya anlaşmalı camcılarda da yapabilirmişim,fakat ben değiştirme taraftarı değilim,nasıl olsa orijinal cam,tamiri mümkün olsaydı tamir yapardım,bilemiyorum....
Değiştirin hocam. Bisey olmaz. Yalıtım ile alakalı korkmayın.

Bir ön cam güvenliğinizden önemli değil, serviste takacakları cam da orijinal olacak.

Arabanın üzerinde fabrika çıkışı gelen parçalar farklı bir malzemeden üretilmiyor, aracın üzerindeki çoğu parça değiştirilebilsin diye arkasında kaç tane mühendis çalışıyor. İşlemi iyi bir serviste yaptırdığınız sürece hiçbir sorun çıkmayacaktır.

Kasko poliçenizde kaç liralık cam değiştirme hakkınız olduğuna bakın, sizin cam hakkınız 140 liraya kadarsa gidip 180 liralık cam taktıklarında aradaki farkı siz verirsiniz.

Değerli Hocam 

Geçmiş olsun 

Bizim lamine camlarımızda minibüs camları gibi elmasla daire içerisine alınca yürümesini durduramazsınız. 

Bu camı onartmanızı da önermem. Ön camda tehlikeli olabilir.

Ön camlar en pahalı camdır. En son 800 lira civarındaydı.

Yılda bir kez kaskonuzun hasarsızlığını bozmadan Cam değişimi hakkınız var.

Ancak çoğu kasko orijinal cam yerine yerli cam takılmasını karşılar.

Bu nedenle  sigortacınızla görüşmemizi öneririm. 

Yerli cam ise serviste orijinalini taktırmak için aradaki farkı sözden talep edebilirler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Hocam 
Geçmiş olsun 
Bizim lamine camlarımızda minibüs camları gibi elmasla daire içerisine alınca yürümesini durduramazsınız. 
Bu camı onartmanızı da önermem. Ön camda tehlikeli olabilir.
Ön camlar en pahalı camdır. En son 800 lira civarındaydı.
Yılda bir kez kaskonuzun hasarsızlığını bozmadan Cam değişimi hakkınız var.
Ancak çoğu kasko orijinal cam yerine yerli cam takılmasını karşılar.
Bu nedenle  sigortacınızla görüşmemizi öneririm. 
Yerli cam ise serviste orijinalini taktırmak için aradaki farkı sözden talep edebilirler.

Saolun hocam

Sigortacı ile görüştüm orijinali takılacak dedi,ama ne kadar güvenilir bilmiyorum, aradaki farkı isteseler sorun olmaz,yeterki orijinal olsun,camda yağmur sensörü felanda var, takılacak yeni camda eskisi gibi sorunsuz çalışırmı Onuda bilmiyorum...

Saolun hocam

Sigortacı ile görüştüm orijinali takılacak dedi,ama ne kadar güvenilir bilmiyorum, aradaki farkı isteseler sorun olmaz,yeterki orijinal olsun,camda yağmur sensörü felanda var, takılacak yeni camda eskisi gibi sorunsuz çalışırmı Onuda bilmiyorum...

Çalışır hocam. İçiniz rahat olsun.

Saolun hocam

Değerli Hocam 

Endişe edeceğiniz son şey o olsun.

Hatalı model takma olasılıkları yok.

Ama başka marka takarsa anlayabilir misiniz?

Pek çok kişi anlamaz.

Sağ altta markasına bakın lütfen. 

Teslim ederken bu marka dışında bir marka takılırsa kabul etmeyeceğinizi oraya yazın.

Dahası markanın fotoğrafını çekin ve özel talimat kısmına işletin.

Bendeki  marka saint gobain-sekurit OEM    idi. Bu konuda üstadımız var soralım kendisine. @Eralp Efe

bu cam %5 yeşil renkte koyulaştırılmış renktedir.

Size bembeyaz cam takabilirler. Aman diyeyim.

Mesela Olimpia ismi yabancı ama üreticisi yerlidir... 

Hocam aracin diger camlarinin markalarina bakin, ayni marka istiyorum deyin, gerekirse beklerim deyin, getirtsinler. Cam 3, 4 tane ureticisi bulunan bir sektor oldugu icin ayni fabrokadan cikan iki aracin calari farkli olabiliyor, onemli olan gelecek yeni camin digerleriyke ayni marka olmasi. Aradaki farki verin rahat rahat degisimi yaptirin. Ama yetkili serviste yaptirin. Uzulecek bir sey yok. Ama boyle binilmez, degisim sart.

Değerli Hocam 

Endişe edeceğiniz son şey o olsun.

Hatalı model takma olasılıkları yok.

Ama başka marka takarsa anlayabilir misiniz?

Pek çok kişi anlamaz.

Sağ altta markasına bakın lütfen. 

Teslim ederken bu marka dışında bir marka takılırsa kabul etmeyeceğinizi oraya yazın.

Dahası markanın fotoğrafını çekin ve özel talimat kısmına işletin.

Bendeki  marka saint gobain-sekurit OEM    idi. Bu konuda üstadımız var soralım kendisine. @Eralp Efe

bu cam %5 yeşil renkte koyulaştırılmış renktedir.

Size bembeyaz cam takabilirler. Aman diyeyim.

Mesela Olimpia ismi yabancı ama üreticisi yerlidir... 
Çok saol sayın hocam verdiğiniz bilgiler için,orijinal birebir cam istiyorum dedim,not düştüler p.tesi taktıracaz hayırlısı ile...

Servis bazı işleri dışarda yaptırır yada usta çağırır. Cam konusunda Droglass ürünleri ve personeli bir numaradır. DROGLASS

Merhaba arkadaşlar,aracımı alalı 15 gün oldu,ön cama taş isabet etmesi ile cam çatladı,nasıl bir yol izlemeliyim?yardımınıza ihtiyacım var???
öncelikle geçmiş olsun hocam dert etmeyin servis bu konuda profesyonel çalışıyor benimde ön cam çatladı kaskodan değişti bende çok derettüt ediyordum tavan döşemesi yırtarlar yada yalıtım ile ilgili sıkıntı olur diye ama gerçekten işçilik on numaraydı sanki cam değişmemiş gibi işlem yapmışlardı bu konuda servis tam not aldı benden. :)  araç bir gün kalıcak serviste başka bir sorun yok.

Geri
Üst Alt