Değerli Hocalarım herkese merhabalar,
Forumdan gerçekten uzuuun bir süre uzak kaldım. Antalya Expo2016'da çalıştığım için bu süre zarfında oluşan aşırı yoğunluktan dolayı sizleri ve neredeyse beraber kurmuş olduğumuz bu siteyi ihmal ettim. X(
Bilenler bilir, bilmeyenler için belirteyim; siparişini verdiğim ve aylarca beklediğim, gırtlak dolu tabirini tam anlamıyla karşılayan 1.6 TDI DSG aracımı, Doğuş Finans'ın kredi vermemesi sebebiyle alamadım. Onca gün beklemenin ve bu olumsuz durumun siniri ve stresiyle, deneme sürüşü için gittiğim Nissan'dan kredi için bir deneme yapmamız ve onun da olumlu sonuçlanmasına istinaden, sınıfının en iyisi diye nitelendirilen ve en full paket olan Nissan Qashqai 1.6 X-Tronic Dizel Platinum Premium Pack / 2015 aracı aldım ve çıktım. s=bigstar Golften vazgeçip SUV tarzı bir araç almak bana da garip bir sürpriz oldu 8D Beni en çok cezbeden şeyler ise Golf'te sipariş ettiğim neredeyse tüm özelliklerin, Platinum Premium da standart olarak yer alması oldu. Şirketimin beklenmedik bir sürprizle araç sağlaması sonucu tüm ihtiyaçlarımı o araçla (Renault Clio) karşıladığım için henüz 7.000 km'ye bile gelemedim Özellikleri aşağıda kısaca(!) yazacak olursam 8D
Merakla beklenilen teknik özelliklere gelecek olursak;
Tabi ki fabrika verileri her zaman ütopik ortamlarda geçerli olmuştur. Reel kullanımda bir depoyla 860 km. civarı gitmekteyim. Şehir içi dur kalklar ve ani hızlanmalar dahil (Malum tork efsane s=s15 ) yol bilgisayarına göre 5.4 - 6.7 arası yakmaktayım. Uzun yolda Balıkesir'e giderken deneme fırsatım oldu, giderken 120 km'nin altına neredeyse düşmedim ve bu yakıt olarak canımızı biraz yaktı s=lol Yol bilgisayarına göre şehir dışı 6.4 ile kendi çapımda negatif yönlü bir rekor kırdım. Fakat dönüş yolunda ise kendimi arabama affettirmek için sakin bir şekilde kullandım (90 ve 110'u çok geçmeyerek) ve eve vardığımda yol bilgisayarı 3.6'yı gösteriyordu. &:
Araçta en çok memnun olduğum özellik yüksek olması, gerekince kaldırımları yol olarak kullanabilmek, gerçekten efsane bir nimet. s=s15 Çevre görüş sistemiyle etrafı 360 derece herşeyiyle görebilmek de mükemmel ve olmazsa olmaz bir özellik. Otomatik çarpışma önleyici de bir kaç kazadan paçamı kurtarmama yardımcı oldu. Kafama estiği zaman boş yolda sport moda alıp da gazlamak jet hissini uyandırıyor stres atmak için bire bir! İçinin geniş olması ayrıca bir rahatlık, ayaklarımın ön koltuklar tarafından taciz edilmediği ender arabalardan birisi de bu oldu s=lol
Beğenmediğim yönleri ise cam tavanımız panoramik ve devasa olmasına karşın sadece pencere görevi görüyor, açılmıyor :- Otomatik çarpışma önleyici özelliği olsa da ACC aradığım bir özellik oldu. Beğendiklerim ve beğenmediklerim aslında geniş bir spektrumda, onları güncellemeye devam edebilirim
Benim burada unuttuklarım muhakkak vardır, aklınıza takılanlar illa ki olur, olmasın. s=lol Şaka bi yana tabi ki aklınıza takılanlar merak ettikleriniz hepsi için artık buralardayım B)
Forumdan gerçekten uzuuun bir süre uzak kaldım. Antalya Expo2016'da çalıştığım için bu süre zarfında oluşan aşırı yoğunluktan dolayı sizleri ve neredeyse beraber kurmuş olduğumuz bu siteyi ihmal ettim. X(
Bilenler bilir, bilmeyenler için belirteyim; siparişini verdiğim ve aylarca beklediğim, gırtlak dolu tabirini tam anlamıyla karşılayan 1.6 TDI DSG aracımı, Doğuş Finans'ın kredi vermemesi sebebiyle alamadım. Onca gün beklemenin ve bu olumsuz durumun siniri ve stresiyle, deneme sürüşü için gittiğim Nissan'dan kredi için bir deneme yapmamız ve onun da olumlu sonuçlanmasına istinaden, sınıfının en iyisi diye nitelendirilen ve en full paket olan Nissan Qashqai 1.6 X-Tronic Dizel Platinum Premium Pack / 2015 aracı aldım ve çıktım. s=bigstar Golften vazgeçip SUV tarzı bir araç almak bana da garip bir sürpriz oldu 8D Beni en çok cezbeden şeyler ise Golf'te sipariş ettiğim neredeyse tüm özelliklerin, Platinum Premium da standart olarak yer alması oldu. Şirketimin beklenmedik bir sürprizle araç sağlaması sonucu tüm ihtiyaçlarımı o araçla (Renault Clio) karşıladığım için henüz 7.000 km'ye bile gelemedim Özellikleri aşağıda kısaca(!) yazacak olursam 8D
Kısaca beni cezbeden özellikler bunlardı. Daha detaylı ve görselli açıklamalar http://www.nissan.com.tr/otomobil-modelleri/qashqai/ozellikler adresinde mevcut, göz atmanızı öneririmGÜVENLİK
Fren Destek Sistemi (Brake Assist)
Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı
Yan ve Perde Hava Yastıkları
Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem
Şerit Takip Uyarı Sistemi
Kör Nokta Uyarı Sistemi
Hareketli Nesne Algılama Sistemi
Yorgunluk Algılama Sistemi
Trafik İşareti Tanımlama Sistemi
Aktif Motor Freni
Elektrikli Park Freni
Otomatik Uzun Far Asistanı
Şerit Takip (Aktif Yol Kontrolü)
Otomatik Far Yükseklik Ayarı
TEKNOLOJİ
Nissan Connect Multimedya Sistemi
Navigasyon
7" Dokunmatik Ekran
Geri Görüş Kamerası
Çevre Görüş Sistemi (AVM)
Akıllı Park Sistemi
Bluetooth
Eco Sürüş Modu
Eco Sürüş Göstergesi
Stop / Start Sistemi
Gecikmeli Sönen Ön Far Aydınlatma Sistemi
KONFOR
Otomatik Klima (Çift Bölge Kontrollü)
Hız Sabitleyici (Cruise Control)
Hız Sınırlayıcı (Speed Limiter)
Akıllı Anahtar - Anahtarsız Giriş
Anahtarsız Çalıştırma - Start / Stop Düğmesi
Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası
Ambiyans Aydınlatma
Deri Direksiyon Simidi ve Vites Topuzu
Sürücü ve Yolcu Diz Destekli Orta Konsol
Deri Döşeme
Isıtmalı Ön Koltuklar
Sürücü Koltuğu - Elektrikli 4 Yöne Ayarlanabilen
Sürücü Koltuğu - Manuel Bel Destekli
Yolcu Koltuğu - Manuel Bel Destekli
Ön Kol Dayama ve Entegre Eşya Gözü
Arka Kol Dayama
DIŞ DONANIM
Cam Tavan
Tavan Rayı
Karartılmış Arka Camlar
LED Gündüz Farları
Bi-LED Far Sistemi
Ön Sis Farı
Otomatik Yanan Ön Farlar
Yağmur Sensörlü Ön Silecekler
Ön Park Sensörü
Arka Park Sensörü
Krom Cam Çerçeveleri
Gövde Rengi Yan Aynalar
Yan Aynalara Entegre Edilmiş Sinyal
Elektrik Kumandalı Yan Aynalar
Elektrikli Katlanabilir Yan Aynalar
Otomatik Katlanan Yan Aynalar
Isıtmalı Yan Aynalar
Gövde Rengi Kapı Kolları
LED'li Stop Lambaları
Alüminyum Alaşımlı Jantlar 19"
İÇ DONANIM
Yol Bilgisayarı
Radyo CD MP3 Çalar
Hoparlör - 4 Adet + 2 Tweeter
Krom İç Kapı Kolları
İçecek Gözü - Arka 2 Adet
İçecek Gözü - Ön 2 Adet
İçecek Gözü - Kapılar
Aydınlatmalı Torpido Gözü
Parlak Siyah Konsol
Güç Soketi (12V) - 2 Adet
Katlanabilir Arka Koltuk (60/40 oranında)
Bagaj Bölme (Karakuri Board)
Bagaj Aydınlatması
Merakla beklenilen teknik özelliklere gelecek olursak;
Diyeceksiniz ki bu kadar gereksiz bilgi ne işimize yarayacak, hemen cevap veriyorum, ne bileyim ben. Belki karşılaştırma yaparsınız s=lolMOTOR
Motor Hacmi (cc) : 1598
Motor Gücü (ps/dd) : 130/4000
Maximum Tork (Nm/dd) : 320/1750
Silindir / Valf Adedi : 4 / 16
Emisyon Normu / Yakıt Tipi : EU5/Eurodizel
CO2 salımı(gr/km) : 119
PERFORMANS
Maksimum Hız (km/s) : 183
Hızlanma 0-100 km/s (sn) : 11,1
YAKIT TÜKETİMİ (l/100km)³
Şehir içi : 5,3
Şehir dışı : 4,2
Karışık : 4,6
Yakıt Deposu Kapasitesi (lt.) : 55
FRENLER
Ön / Arka : Disk / Disk
BOYUTLAR-KAPASİTELER
Uzunluk x Genişlik x Yükseklik (mm) : 4377 x 1806 x 1590 / 1595
Dingil Mesafesi (mm) : 2646
Bagaj Hacmi / Koltuklar yatıkken (lt) : 401 / 1569
Boş ağırlık (kg) : 1461
Minimum Dönüş Çapı (m) : 10,72
Lastik Ebadı : 225/45 R19
ARAZİ KULLANIMI
Yaklaşma Açısı (º) : 18
Ayrılma Açısı (º) : 25
Yerden Yükseklik (mm) : 180
Tabi ki fabrika verileri her zaman ütopik ortamlarda geçerli olmuştur. Reel kullanımda bir depoyla 860 km. civarı gitmekteyim. Şehir içi dur kalklar ve ani hızlanmalar dahil (Malum tork efsane s=s15 ) yol bilgisayarına göre 5.4 - 6.7 arası yakmaktayım. Uzun yolda Balıkesir'e giderken deneme fırsatım oldu, giderken 120 km'nin altına neredeyse düşmedim ve bu yakıt olarak canımızı biraz yaktı s=lol Yol bilgisayarına göre şehir dışı 6.4 ile kendi çapımda negatif yönlü bir rekor kırdım. Fakat dönüş yolunda ise kendimi arabama affettirmek için sakin bir şekilde kullandım (90 ve 110'u çok geçmeyerek) ve eve vardığımda yol bilgisayarı 3.6'yı gösteriyordu. &:
Araçta en çok memnun olduğum özellik yüksek olması, gerekince kaldırımları yol olarak kullanabilmek, gerçekten efsane bir nimet. s=s15 Çevre görüş sistemiyle etrafı 360 derece herşeyiyle görebilmek de mükemmel ve olmazsa olmaz bir özellik. Otomatik çarpışma önleyici de bir kaç kazadan paçamı kurtarmama yardımcı oldu. Kafama estiği zaman boş yolda sport moda alıp da gazlamak jet hissini uyandırıyor stres atmak için bire bir! İçinin geniş olması ayrıca bir rahatlık, ayaklarımın ön koltuklar tarafından taciz edilmediği ender arabalardan birisi de bu oldu s=lol
Beğenmediğim yönleri ise cam tavanımız panoramik ve devasa olmasına karşın sadece pencere görevi görüyor, açılmıyor :- Otomatik çarpışma önleyici özelliği olsa da ACC aradığım bir özellik oldu. Beğendiklerim ve beğenmediklerim aslında geniş bir spektrumda, onları güncellemeye devam edebilirim
Benim burada unuttuklarım muhakkak vardır, aklınıza takılanlar illa ki olur, olmasın. s=lol Şaka bi yana tabi ki aklınıza takılanlar merak ettikleriniz hepsi için artık buralardayım B)