Elektrik çarpması ??????

hengemen

Üye
İsim
Sarp
Değerli hocalarım merhaba. Yaklaşık 3 gün önce beyaz sis farlarıma kavuştum orjinal farlar ile W farkı yok . Bugün yaşadığım olay kontağı kapatırken anahtar açma bölümüne dokundum ve elektrik çarptı. Uykusuzluktan yanlış hissettim galiba dedim yarım saat sonra tekrar kapattığımda yine çarptı bu sefer kesin kanaat getirdim. Ardından yaptığım ilk iş Sis farlarını değiştirerek orjinalleri geri takmak oldu. Lastiği düzlemek için arabayı çalıştırmak istedim bu sefer takarken elektrik çarptı. Şaşkınım :(  

Hocam yeni ayakkabı mı aldınız kışlık mesela altı kauçuk olan ve statik elektriği boşaltmayan  :mad:

Toprakta gezin biraz hocam 

Değerli hocalarım merhaba. Yaklaşık 3 gün önce beyaz sis farlarıma kavuştum orjinal farlar ile W farkı yok . Bugün yaşadığım olay kontağı kapatırken anahtar açma bölümüne dokundum ve elektrik çarptı. Uykusuzluktan yanlış hissettim galiba dedim yarım saat sonra tekrar kapattığımda yine çarptı bu sefer kesin kanaat getirdim. Ardından yaptığım ilk iş Sis farlarını değiştirerek orjinalleri geri takmak oldu. Lastiği düzlemek için arabayı çalıştırmak istedim bu sefer takarken elektrik çarptı. Şaşkınım [emoji20] 

Direk aklıma statik elektrik yüklenmesi geldi ama bunun için ayağınızın veya elinizin aracın dışında bir yere deymesi lazım. Böyle bir durum olmuş olabilir mi?

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hengemen hocam, arkadaşlarında bahsettiği gibi eğer üzerinizde yünlü kazak veya kauçuk ayakkabı var ise bazen bu durumlar ile karşılaşılabiliyor. Özellikle aracın kapısına ilk dokunuşta olur. Bunun dışında bir durumsa ilginç bir durum açıkcası.

@hengemen hocam, arkadaşlarında bahsettiği gibi eğer üzerinizde yünlü kazak veya kauçuk ayakkabı var ise bazen bu durumlar ile karşılaşılabiliyor. Özellikle aracın kapısına ilk dokunuşta olur. Bunun dışında bir durumsa ilginç bir durum açıkcası.

yünlü kazak muhabbetini düşündüm ama üzerimde sadece pamuk kıyafet vardı. genel olarak giyindiğim kombin ve 3 aydır hiç yapmadı. Ama kauçuk ayakkabı kısmı şüpheye düşürdü beni

@hengemen pedal krom bile olsa statik elektriği boşaltmayan altı lastik veya kauçuk ayakkabı giyildiği sürece biriken elektrik boşalmaz. Çıplak elle iletken bir şeye dokunduğunuzda o çarpılma hissi üzerinizde biriken elektriğin boşalmasıdır. Kışın ilaveten yünlü giysiler giyiyoruz ve mont giy çıkar yapmakla sürtünmeyle üstümüzde elektrik birikiyor. Çare antistatik ayakkabı giymek. Aynı durum bende de var arkadaşla tokalaşırken elektrik çarpıyor artık senden elektrik aldım diye espriye vurduk işi : - ))

Arabayı saplamayın zira lastik te iletken olmadığı için elektriği boşaltamazsınız anca gömmeniz lazım ki golf e yazık olur : - )) 

yazin görmüşsünüzdür parlayıcı kimyasal taşıyan tankerlerin arkasında yere değen bir zincir olur işte o statik elektriği boşaltmak içindir. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hazır konusu heçmişken ilave bilgi olarak;
Benzin istasyonlarında yakıt alırken telefon ile görüşme yapmak yangın veya patlama gibi riskli durumları oluşturduğu bilgisini hepimiz biliriz. Yapılan araştırmalara göre bu yangınların asıl sebebi işte bu statik elektrik yüklenmesinden kaynaklanıyormuş :(

Hazır konusu heçmişken ilave bilgi olarak;
Benzin istasyonlarında yakıt alırken telefon ile görüşme yapmak yangın veya patlama gibi riskli durumları oluşturduğu bilgisini hepimiz biliriz. Yapılan araştırmalara göre bu yangınların asıl sebebi işte bu statik elektrik yüklenmesinden kaynaklanıyormuş :(

aslında olay yaşanmadan önce depoyu fullemiştim bağlantısı varmı acaba ? :000049-medium:  ( telefon ile konuşmuyordum )

@hengemen pedal krom bile olsa statik elektriği boşaltmayan altı lastik veya kauçuk ayakkabı giyildiği sürece biriken elektrik boşalmaz. Çıplak elle iletken bir şeye dokunduğunuzda o çarpılma hissi üzerinizde biriken elektriğin boşalmasıdır. Kışın ilaveten yünlü giysiler giyiyoruz ve mont giy çıkar yapmakla sürtünmeyle üstümüzde elektrik birikiyor. Çare antistatik ayakkabı giymek. Aynı durum bende de var arkadaşla tokalaşırken elektrik çarpıyor artık senden elektrik aldım diye espriye vurduk işi : - ))

Arabayı saplamayın zira lastik te iletken olmadığı için elektriği boşaltamazsınız anca gömmeniz lazım ki golf e yazık olur : - )) 

yazin görmüşsünüzdür parlayıcı kimyasal taşıyan tankerlerin arkasında yere değen bir zincir olur işte o statik elektriği boşaltmak içindir. 
bakalım herşey yarın belli olucak artık :)  aslında marşpiyel ile toprağı temas ettirsem sorun çözülmez mi acaba ? :p  

Geri
Üst Alt