Lastik Hız İndeksi

golfmk7fan

Üye
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar 2 ay önce 2. el aldığım jant-lastik takımını bugün temizlerken fark ettim sol ön lastik 91Y diğerleri 91W. Öndeki bu fark bir problem oluşturur mu diye size danışmak istedim bilindiği üzere 91 yük taşıma kapasitesi bunlar aynı fakat lastiğin çıkabiliceği maksimum hızı belirten harf farklı.

Merhaba arkadaşlar 2 ay önce 2. el aldığım jant-lastik takımını bugün temizlerken fark ettim sol ön lastik 91Y diğerleri 91W. Öndeki bu fark bir problem oluşturur mu diye size danışmak istedim bilindiği üzere 91 yük taşıma kapasitesi bunlar aynı fakat lastiğin çıkabiliceği maksimum hızı belirten harf farklı.
w270 y 300km hız sınırına sahip. Sorun olacağını sanmam ;)

Pek bi şey farketmez sanırım. Yinede içiniz rahat olsun derseniz farklı olanı arkaya taktırın. Veya aldığınız yerle görüşün.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli Hocam 

Yük endekslerinin farklı olması lastiklerin ağırlık ve yuvarlanma direncinin de farklı olması demektir.  Bu da fren mesafesinin ve yol tutuşunun da farklı olacağı ve olası bir tutunma sorunu yaşanabilecek durumda esp nin fazla mesai yapacağı anlamına gelir. Balatalarınız erken yıpranabilir veya fren+viraj kombinasyonunda sorun yaşama olasılığı yüksektir. 

Şu âna kadar balans vb problem yaşamadiysanız fark önemsiz denebilecek kadar az demektir. Ancak bu sorun yaşanmayacağı anlamına gelmez.

O kadar yüksek hızlara çıkamayacağınız için bir sorun olacağını düşünmüyorum hocam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

NŞA , da  hiçbir sorun olmaz !      

Geri
Üst Alt