@calik @Recep37 @Lycian Bu arada bir ilave yapayım farz edelim ki araç rejenerasyon yapıyor ve o esnada mazot lambası yandı araç bunu anlıyor ve rejenerasyon işlemini tamamlamadan yarım bırakıyor., Taa ki siz yakıt alana kadar., yakıt alıp sürüşe devam ederseniz işlem kaldığı yerden devam ediyor.., tabi ben hemen 10.dk içinde yakıt alıp sürüşe devam etmiştim., daha uzun süre "park etmek" gibi olursa ne olur bilmem
büyük ihtimal normal şartlarda ki gibi rejenerasyon işlemi sırasında aracı stop edip işlemi bitirmesini beklememekle aynı sonuç ortaya çıkar.,
Ayrıca ben rejenerasyon işlemi esnasında uzun süreli ışıklarda rolantide beklemek yada sıkışık trafikte yol almak gibi durumlarda da aracın geçiçi süre rejenerasyonu askıya aldığını gözlemledim en azından ben de öyle oldu.., ve park halinde motorun rolantide çalıştırılarak yapılan partikül temizleme işlemininde aynı şekilde; hem pek sağlıklı olmadığını düşünmekteyim, hem yine sistem bunu anlıyıp işlemi olması gerektiğinden kısa tutuyor., biz ara-sıra gaza basıp belki de aracın 800 devir e indiğini gözlemleyip işlemin tamamlanıp bittiğini zannediyoruz ama bence bu durumda da sistem bunu anlıyarak işlemi yine tam tamamlamadan bitiriyor., En azından benim gözlemlediğim bu., Yani en iyi temizleme işlemi sürüş esnasında oluyor..