Golftutkusu Üyelerine Araç Değer Kaybı Konusunda Hukuk ve Danışmanlık Desteği


Negatiwe

Efsane Üye
 
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,006
Tepkime puanı
4,456
Konum
İstanbul
İsim
Serdar K
Araç Değer Kaybı Nedir ?

kGDV4v.jpg


DEĞER KAYBI NEDİR?

Gerçekleşen bir kaza sonrasında, kazaya karışan kusursuz tarafın aracında meydana gelen hasarlar sonucu oluşan piyasa raiç bedelindeki değer kaybıdır. Kazaya karışmış bir araç, ikinci el piyasada, daha önce kaza yapmamış birebir aynı özelliklere sahip araçlar ile aynı fiyata satılamaz.
Tarafımızdan alacağınız profesyonel destek ile, hiç bir prosedür ile uğraşmanıza gerek kalmadan, değer kaybı zararınızı çok hızlı ve değerinde bir şekilde alabilirsiniz.

ARAÇ DEĞER KAYBINI KİMLER TALEP EDEBİLİR?
Kazaya karışan kusursuz tarafın gerçek kişisi veya araç bir şirkete aitse tüzel kişi temsilcileri talep edebilir.
ARAÇ DEĞER KAYBI KİMDEN TALEP EDİLEBİLİR?
Kusurlu araç sahibinden
Araç sürücüsünden
Kusurlu aracın Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasından yanı Sigorta şirketinden.

ARAÇ DEĞER KAYBI BEDELİ NASIL HESAPLANIR ?
Tarafımıza başvurduğunuzda, aracınızın değer kaybı bedelini birlikte çalıştığımız 25 yıllık otomotiv tecrübesine sahip Makine Mühendisi Eksperlerimiz hesaplamakta ve rapor haline getirmektedir. Eksperlerimiz, alanında uzun yılların tecrübesi ile uzman kişilerdir.
Araç değer kaybı hesabı, uzmanlık gerektiren ve birçok faktörün göz önüne alınması ile hesaplanan bir değerdir. Bu hesabı ise, sadece yetkilendirilmiş sigorta Eksperleri yapabilmektedir. Bu sebeple, üstünkörü bir inceleme ile değer kaybı bedelini tespit ettiğini söyleyen ve Eksper olmayan kişilere lütfen itibar etmeyiniz.
Değer kaybı bedelini hesaplarken, aracın markası, modeli, yaşı, kazadan önceki piyasa değeri, kaza tarihindeki kilometresi, aracın geçmiş hasar kayıtları ve kapsamı, onarımın yetkili mi özel serviste mi yapıldığı bilgisi, hasarlı parça üzerinde yapılan işlemin kapsamı, hasar gören parça sayısı, aracın hususi mi yoksa ticari mi olduğu gibi birçok kriter göz önüne alınmaktadır.
ARAÇ DEĞER KAYBINI NE ŞİKİLDE ALABİLİRİM?
1- Öncelikle, aracınızın ilgili kaza neticesinde uğradığı hasarının ve tamir işlemlerinin detaylarını, aracınızın geçmiş hasar kayıtlarını, zamanaşımı ve kusur durumunu Makine Mühendisi Eksperimiz ile araştırıyor ve aracınızda değer kaybı alma şartlarının uygun olup olmadığını tespit ediyoruz. Bu tespit olumlu olursa, ne kadar araç değer kaybı bedeli alabileceğinizi de hesaplıyoruz.
2- Daha sonra ön inceleme neticesini tarafınıza bildiriyoruz. Eğer değer kaybı zararınızın tahsili için işlemlere başlamamızı isterseniz, size Sözleşme ve Avukatlık Vekaletnamesi örneği gönderiyoruz. Tarafınızca bu evrakların incelenmesi ve çıkartılması sonrasında süreci başlatıyoruz. Sürecin hangi aşamada olduğunu da her zaman bizimle görüşerek veya bildireceğimiz online sorgulama sistemine dosya numaranızı girerek web üzerinden takip edebiliyorsunuz.
Tüm bu süreçlerde, hiç bir masraf ödemiyorsunuz. İşin neticelenip, değer kaybı zararınızın tahsil edilmesi sonrasında ise, makul yüzde oranlarında, sözleşmede yazılı olarak Avukatlık ücreti alıyoruz. Bu şekilde ücretimizi de sürecin sonunda, tazmin edilen bedel içerisinden alıyoruz. Bu sebeple peşin bir ücret de ödemiyorsunuz.

ARAÇ DEĞER KAYBI TALEP SÜRESİ ?
Araç değer kaybının tahsisi için talep süreniz 2 yıl ile sınırlıdır. Zaman aşım süresi için kazanın gerçekleştiği tarih baz alınır.

Kazanç Kaybı / İkame Araç Bedeli

Trafik kazaları neticesinde onarım gören bir araç ve bu araç onarım görürken mali kayba uğrayan bir araç sahibi var ise, “ikame araç bedeli” kavramı ortaya çıkar. İkame araç bedeli mağdur araç sahibinin aracın onarımı süresince yaptığı belgelendirilmiş yol ve ulaşım giderleridir. Mağdur araç ticari amaçla kullanılmakta ise kazanç kaybı söz konusudur, zira aracın onarımı süresince aracın gelirinden yoksun kalınmaktadır. Kaza sonucu mağdur araç sahibinin değer kaybı kapsamındaki tazminat isteminde “kazanç kaybı” veya “ikame araç bedeli” kavramı büyük önem taşımaktadır.

DAİMİ SAKATLIK VEYA ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALARDA
Trafik Sigorta poliçesi çerçevesinde, aracın kullanımından dolayı üçüncü şahıslara verilen bedeni zararların (vefat veya daimi maluliyet) tazmin edilmesini kapsar.

Bu hususta maddi ve manevi tazminat talepleriniz tarafımızca takip edilip tazmin edilir.

https://egalitehukukistanbul.com/

https://www.facebook.com/egalitehukuk/

 
@Negatiwe hocam önemli konu gerçekten. Bende bu durumla karşı karşıyayım. Aracımı daha servisten yeni aldım. Şimdi online olarak karşı tarafın sigorta şirketinden değer kaybı isticem. Süreçle ilgili bilgilendirme yaparım. @ugurrr hocamada teşekkür ederim. Sağolsun bana yardımcı oldu. 

 
@Negatiwe hocam önemli konu gerçekten. Bende bu durumla karşı karşıyayım. Aracımı daha servisten yeni aldım. Şimdi online olarak karşı tarafın sigorta şirketinden değer kaybı isticem. Süreçle ilgili bilgilendirme yaparım. @ugurrr hocamada teşekkür ederim. Sağolsun bana yardımcı oldu. 
Geçmiş olsun Emir hocam.

Firma yetkilisi Serhat Bey ile 15 yıla dayanan bir dostluğumuz var, golftutkusu üyelerine gereken yardım ve desteği sağlayacaklardır.

 
@Negatiwe

Değerli Serdar üstadım 

Bu hizmet cidden önemli...

Bize özel indirim ve uygulamalar arttıkça zamanla gücümüz de artacaktır.

Teşekkür ederim gıyabında kendisine ve gerçekleşmesine vesile olan size de...

 
Emeğe Saygı @Negatiwe Serdar Hocam Tebrikler  :'(

 
yaklaşık 7-8 ay önce bir olay yaşadım bununla ilgili bütün belgeler serviste (resimler filan) ne yapmam lazım acaba

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yaklaşık 7-8 ay önce bir olay yaşadım bununla ilgili bütün belgeler serviste (resimler filan) ne yapmam lazım acaba
Mesleğim avukatlık olmasına rağmen , daha önce ilgilendiğim bir branş değildi bu husus. Ancak eşimin aracı bir kazaya karıştı ve konuyla ilgili bilgi edindim. 

Dur kalk trafiğinde dikkatsiz bir kamyonet sürücüsü duramayıp arkadan çarptı bizim araca. Bagaj kapağı ve tampon değişecekti zorunlu olarak. Tabi görünmeyen bir kısım parçalar daha. 

Öncelikle kaza tutanağı ve fotoğraflarla aracı yetkili kosifler otoya teslim ettik. Bagaj kapağı ve tanpon değişti, bagaj havuzu kasma yaptığından çektirme yöntemiyle düzeltilmiş şasecide.Toplamda 9.500 lira gibi bir fatura çıktı, karşı tarafın sigortası karşıladı tabiki. Araç 3 yaşında ve 9.000 km’de idi. Aracın km’si ve kazaya konu yerden önceden hasarı olup olmadığı konuyu etkiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam eğer, 165.000 km değer kaybı talebi için üst sınır idi. Neyse experden değer kaybı için rapor tutturduk. (Sigortacınız yönlendirir sizi expere) tutulan raporun 250 tl gibi masrafı oluyor. Bu rapor ve fotoğraflarla karşı tarafın kasko şirketi genel müdürlüğüne talebi içeren dilekçe göndermeniz gerekiyor. Bizim ödeme almanız 15 gün kadar sürdü, 5.000 tl gibi bir değer kaybı ödemesi yapıldı tarafımıza. 

Gereken şartlar bahsettiğim gibi kazada kusurun karşıda olması(kusur tamamen sizde ise isteyemiyorsunuz)kısmi kusur söz konusu ise kusur oranında ödeme alabiliyorsunuz. 

2. Şart aracın o bölgeden  daha önce hasar görüp görmediği. 

Sigortadan alınabilecek maksimum tutar 5.500-6000 tl civarı bir bedeldir. Benim aracımda çok fazla bir değer kaybı oldu 6000 yetmez derseniz değer kaybı davası açılması gerekiyor. Expere ödenen rapor bedeli dahil ödeme yapılıyor(experin kestiği fatura ibraz edilerek)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt