boyatmalımıyım.

sarayutku

Üye
İsim
utku
selam arkadaşlar bugün foruma üye oldum bir sorum olacak size 2 ay önce sıfır golf aldım geçen gün önümdeki şoförün dikkatsizliği yüzünden ön tamponda farın altında 2-3 çizik meydana geldi sizce o bölgeyi boyatmalı mıyım yoksa nazarlık olarak dursun mu. İkide bir gözüm oraya kayıyor :(  aklım hep orda ne yapsam bilemedim. Karşı taraf suçlu olduğu için yaptırsam arabada hasar görülecek kendim yaptırsam da 150 tl maliyeti var. Kararsız kaldım.

Öncelikle Hoşgeldiniz, Geçmiş olsun malesef ki sürekli yeni araçların trafiğe çıktığı ülkemizde şehir yollarımız yetersiz kalıyor ve birçok kaza meydana geliyor. Siz ucuz atlamışsınız. Fotoğrafları görsek daha iyi yorum yapabilirdik fakat ufak tefek çizikler ise nazarlık olarak bırakın Zaten uzun yola çıktıkça o izler çizikler her geçen yıl artacaktır. Taki siz ekstra önlemler alana kadar.

selam arkadaşlar bugün foruma üye oldum bir sorum olacak size 2 ay önce sıfır golf aldım geçen gün önümdeki şoförün dikkatsizliği yüzünden ön tamponda farın altında 2-3 çizik meydana geldi sizce o bölgeyi boyatmalı mıyım yoksa nazarlık olarak dursun mu. İkide bir gözüm oraya kayıyor :(  aklım hep orda ne yapsam bilemedim. Karşı taraf suçlu olduğu için yaptırsam arabada hasar görülecek kendim yaptırsam da 150 tl maliyeti var. Kararsız kaldım.
Değerli Hocam

Canınızı sıkmaya değmez İnanın ki küçük bir hasar.

Tampon gibi plastik aksamlarda boya ölçümü yapılamaz ve boya yapılırsa bile değerde azalmaya yol açmaz. 

Mini onarım yapan yerlere yaptırıp mini onarımı aşarsa farkı ödersiniz. 

Pasta ile sildiniz mi? Sanki halen diğer aracın boyası üzerinde kalmış gibi. Belki silinse bu kadar belli olmayabilir. Ancak sakın ola polisaj makinesiyle pasta yaptırmayın çünkü tampon boyası ince olduğu için komple boyayı kaldırma olasılığı var. 

Geçmiş olsun

@sarayutku Bunun için hiç değmez... İstanbulda yaşıyoruz, boyatsan bi yere parketsen, döndüğünde aynı şeylerle karşılaşma oranın çok  yüksek.. Gözüme batıyor diyorsan, bi pastayla siyahlıkları geçir. İzler gitsin, rötuş boyasıylada üzerinden geçersin.. Çok belli olmaz. Bendede oluyor böyle takılmıyorum hiç, pasta rötuş geçmiş olsun :)

@Salvination hocam pek de bir şey yokaracınızda bir pasta cila yaptırın ufak rütuşlayın emin olun daha güzel olacaktır. geçmiş olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Yasin@Yasin bu siyahlıklar aracın boyası kalkmış boyanın altındaki siyahlıklar acaba bunları auto king düzeltebilir mi.

@silvershadow@silvershadow mini onarımı karşı tarafın trafik sigortasından mı yaptıracağım benimkinden yaptırırsam araçta hasar kaydı çıkar mı.
Kaza tutanağını düzenlediğiniz anda kayıtlarda görünecektir. 

bunu kasko dan yaptırmanız halinde kasko hasarsızlığı bozulmaz.

Ancak mini onarım olsa dahi görülebiliyor. 

Görünmeden nasıl yapılır : ancak kendi imkanlarınızla....

@sarayutku Öncelikle aramıza Hoşgeldiniz Hocam. Geçmiş olsun diyorum. allah daha beterinden saklasın.

Lakin aracınızda ki minik kaza .büyük  olmamakla birlikte aracınıza duyduğunuz ilgiden ve yeni olmasından  dolayı bunu sorun görüyorsunuz. Aracınızın resimden gördüğüm kadarı ile işlem görecek hiç bir yanı yok bence. kaldı kı pasta ile de geçeceği düşüncesindeyim. Kesinlikle Kasko veya sigorta dan işlem yapmamanızı öneririm. Auto kinng yada Rs gibi mini onartım yapan şirketlerinde yapabilecği bir durum olmakla birlikte bence hiç oralarda uğraşmayın. illede yaptıracaksanız bunu kafanıza koyduysanız iyi bir kaporto ustası temiz bir işçilik ile halledecektir.

Geçmiş olsun Tekrardan. 

@sarayutku Görünen derin siyahlıklar tamponun plastik astarıdır. Rötuş boyası bunu giderecektir. Orjinal VW'nin rötuş boyasından alırsanız, verniği ile beraber gelmektedir. Koruyucu niteliğide vardır, çok fazla belli olmadan kendi imkanınızla sorununuzu çözmüş olursunuz..  :'(  Max rakam 50 TL :)

pamuga cifi dökün o bölgeyi güzelce silin daha sonra bayiden yada sanayiden aracın boya kodunu vererek oje kutusu flnda olur rütüş boyası alıp halledin

@Yasin@Yasinkardeş bu boyayı nerden temin ederim görsel olarak güzel olur mu yoksa daha da beter mi olur.

Hocam geçmiş olsun.ALLAH Beterinden korusun.İstanbul trafiğinde bunlar malesef artık çok normal.İllaki yaptıracaksanız hiç kayıtlara geçmeden kendi imkanınız ile halledin.Yada eliniz yatkınsa önce ince pasta ile temizleyip sonra rütüşlayıp sonra yine su zımparası ile fazlası alınıp daha sonrada sırasıyla vernik tekrar su zımparası ,pasta ve cila atılarak halledilebilir,lakin yazıldığı kadar kolay olmuyor haberiniz olsun.Yok eliniz yatkın değilse hiç bulaşmayın rutuş sonrası hali şimdikini aratır duruma da gelebilir.

Geri
Üst Alt