Mazot filtresi

eken

Yeni Üye
Sa arkadaşlar Sivas'tayım bugün sabah -28 de 2015 golf arabamın araba hareket halindeyken mazotfiltresi dondu arabamı çekiçi ile servise çektim arabanın iki gün serviste duracak dediler ve mazotfiltresi garantiye girmez dediler fiyatına ise 150 tl istediler ne yapmak lazım

Geçmiş olsun.

Yapacak bir şey yok ne yazık ki.

Türkiye nin en soğuk bölgesinde yaşıyorsunuz. 

Dizel tercih etmeyerek kendinizi güvence altına almanızı öneririm. 

Sa arkadaşlar Sivas'tayım bugün sabah -28 de 2015 golf arabamın araba hareket halindeyken mazotfiltresi dondu arabamı çekiçi ile servise çektim arabanın iki gün serviste duracak dediler ve mazotfiltresi garantiye girmez dediler fiyatına ise 150 tl istediler ne yapmak lazım
Hocam Sivas'ta üniversite okuyorum. Aynı olayı hocalarımdan birisi yaşamış derste anlatmıştı. 

Mazot filtresi yakıt deposunun oralarda olduğu için donma yapabiliyormuş. Motorun oralarda olsa sıcaktan donmayacak belki de. Ama bu seferde sıcak bölgelerde sorun olacaktır. :)

Hareket halinde donması da ilginç. 

@fcsrn Yakıt filtresi motor bölümünde. Kaputu açınca solda, sağ farın arkasında elinin altında.

@eken Bu hafta 45.000, km bakımında yakıt filtresi değiştirdim, liste fiyatı

5Q0127177 105,78 1,00 %5 iskonto 100,49 + KDV + İŞÇİLİK 200 TL yi buldu. Sadece filtre 125 TL. Geçen yıl 75 TL idi. $ vatandaşı etkilemediği için bu yıl 125 TL olmuş :(

Fiyatınıza işçilik dahil ise ucuz bile.

O zaman hareket halinde iken donması çok saçma değil mi? 
Değil -28 C de olabilir. İlk çalıştırmadan sonra hareket edince önden rüzgar alıp donmuş olabilir. Dizel motor zaten geç ısınıyor, motor bölmesi ısınanan kadar dondu demek ki.

Değil -28 C de olabilir. İlk çalıştırmadan sonra hareket edince önden rüzgar alıp donmuş olabilir. Dizel motor zaten geç ısınıyor, motor bölmesi ısınanan kadar dondu demek ki.
Bende ptesi günü Sivas'a geçeceğim ondan soruyorum yanlış anlamadınız umarım. :)

Bu arada @eken Emre Hocam, Total'in katkılı yakıtları varmış soğuk için. @ansolak Ahmet Hocam bilgilendirdi sağolsun yine bizleri. Ben ondan almayı düşünüyorum. Belki sizde düşünürsünüz diye söylemek istedim. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
O zaman hareket halinde iken donması çok saçma değil mi? 
Hocam donmaz mı dün benim motor suyu(antifiriz) dondu gece yolda giderken. Müsait olduğumda yaşadığım rezilliği konu açıp hikayesini anlatacağım.

Bende ptesi günü Sivas'a geçeceğim ondan soruyorum yanlış anlamadınız umarım. :)

Bu arada @eken Emre Hocam, Total'in katkılı yakıtları varmış soğuk için. @ansolak Ahmet Hocam bilgilendirdi sağolsun yine bizleri. Ben ondan almayı düşünüyorum. Belki sizde düşünürsünüz diye söylemek istedim. :)
Yok Erenim neden yanlış anlayayım.

Diesel fuel standart (EN 590)

temperate climatic zones

CharacteristicsClass AClass BClass CClass DClass EClass FUnits

CFPP+5 0 -5 -10 -15 -20 °C

arctic climatic zones

CharacteristicsClass 0Class 1Class 2Class 3Class 4Unit

CFPP -20 -26 -32 -38 -44°C

htts://en.wikipedia.org/wiki/EN_590

Sıvas için arctic climate Class 2, -32 C lazım en az.

Yakıtı herhangi bir yerden almayın oradaki VW servisine sorun derim ne tavsiye ederler diye.

Kış dizeli hakında bazı kriterler var., detaylı bilgi kullanım klavuzunda vardı..

@calik Golf annemde. Ben Focus'la gideceğim. :)  Sivas'ta ki Ford bayisi de el değiştiriyormuş şuan hizmet vermiyorlar. En iyisi gitmeden burada ki bayiye sorup öyle gitmek sanırım. :)

Hocam donmaz mı dün benim motor suyu(antifiriz) dondu gece yolda giderken. Müsait olduğumda yaşadığım rezilliği konu açıp hikayesini anlatacağım.
Hocam Sivas'a gittiğimde ilk yaptığım işlerden biri de antifriz ölçtürmek, gerekirse değiştirtmek oluyor. -10 derecelik varmış içinde, ölçen arkadaş yeter bu bir şey olmaz dedi ama dinlemedim -42 derecelik koydurdum. :D  

Ben ağrıda yaşarken üç yıl kırmızı antifriz koydurdum, ne yazıkki batıdaki servislerde kırmızı yok, herkes yeşil koyuyor ve eksi 25 e L kadar koruyucu yeşil. Kırmızı ise  eksi 45

Geri
Üst Alt