silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Kaput Filmi:
Özellikle şehirler arası yollarda kamyonların kasalarından düşüp seke seke gelip kaputunuza çarpan çakıl taşlarını sektirerek boyayı pul halinde kaldırmasına veya kaputa zarar vermesini engellemek için üretilmiş bir çözümdür.
Araca kaput koruma için 3M den malzeme baktım. tam boy için sadece malzeme ben 450 lira fiyat aldım.. Ancak ustam, toptancısından 200 liraya bulduğunu söyledi. Uygulamadan önceki son görüşmemizde benim kullanım alanlarım ve fayda korelasyonu gözetildiğinde aracı çoğunlukla şehir içinde kullanacağımdan "kaput filminin gereksiz olduğuna" karar verdim ve uygulamadan vazgeçtik.
Kaput filmi için malzeme araştırdığım esnada 3M için güneş ve sıcaklığın etkisinin olumsuz olmak bir yana tam tersine folyonun yapışma gücünü daha da arttırdığını öğrendim.
Fakat kaput filmi yıllar sonra da olsa sararacak ve söküldüğünde ultraviyole geçirimsizliği nedeniyle yapılmayan yerlerle ton farkı oluşacaktır diye düşünüyorum.
Bunu önlemek için tam boy kaput filmi yaptırılabilir.
Fakat keskin kenarlı taşların kaput filmini dahi yırttığı ve kaputa işlediği durumlar ve lastiklerden sıçrayan büyük taşların kaput filmi dinlemeden göçme yaptığı örnekleri okuyunca ve görünce kaput maskesinin en ciddi alternatif olduğunu düşünüyorum artık.
Bundan başka 3M Defender isimli poliüretan Köpük kaplaması da var...
YouTube'ta uygulaması varmış....
Galiba yalnızca boya koruma yaptıracağım.[ ]