Değerli Hocalarım Merhaba
Birçok konuda BMW 1 Serisi ve Mercedes A serisi gibi sınıflar "Premium" olarak tanımlanmakta. Bir Golf 7 sahibi olarak, iki aracıda yeterince kullandım fakat gerçekten bu tanımı şahsım adına kavrayabilmiş değilim.
Lütfen beni yanlış anlamayınız, kesinlikle amacım bir tartışma yaratmak değil ama gerçekten bilmek isterdim tam olarak bu araçları "Premium" yapan nedir? 116, A180 ve Golf arasında 3'ünüde seçme imkanım olmasına rağmen ben tamamen kendi gereksinimlerimi göz önünde bulundurarak bunu en iyi karşılayan ve koltuğuna oturup hareket esnasında beni en mutlu eden araç olan Golf'ü seçerek neyi kaçırdım? Neden diğer bu araçların bahsi geçtiğinde "Ama o premium" deniliyor? Çok masumane bir şekilde aydınlatan olursa beni minnettar olacağım,
Değerli Hocam
Samimi olduğunuzu varsayarak...
elimden geleni yapmak isterim:
Olayın özünde lüks araçlar yapan bir markanın logosunu taşıyor olmak var. Bu markaların ürettikleri araçlardan büyük çoğunluğu premium yani lüks segmentte olması.
Daha hiç kimse duymamışken kızıl ötesi gece görüşü ve bir de bunu yine hiç duyulmamış head up display ekrana yansıtmak, gibi henüz orta sınıf araçların opsiyonel donanım listesine dahi girememiş teknolojileri geliştirmek ve fabrikasyon ya da seri üretmek
Bugün kullandığımız ve aşina olduğumuz ABS, Air Bag, CC, ACC, DCC ve benzeri teknolojileri diğer marka ve modellere öncü olacak şekilde yıllar önce üretmiş olmak
Bu markalarda kişiselleştirme son derece önemlidir. Çünkü parası olan adam şımarmak ve kendisini özel hissetmek hakkına da sahip olur. Peki bu nedir
Bizde Vienna(2 renk), Standart Koltuklar ( Siyah,Kum Beji) ve Ergoactive olarak 3 çeşit ve 5 renk olan koltuk seçme seçeneği premium markalarda 10 a yakın.
Veya bizde 2 olan ve secme şansımız olmayan trim denen iç dekor seçeneği Audi de 7 Mercedes te ve BMW de bir o kadar belki de daha fazladır.
Bu markaların Daha geniş kitlelere yayılması için kalitelerinden ödün vererek oluşturdukları deyim yerindeyse "halk tipi" modelleri var. İste bunlar size premium gibi gelmiyor olabilir.
Haklılık payınız da oldukça yüksek bu nedenle kimi örneklerde..
Ancak onlar biz beğensek de beğenmesek de premium markaların modelleri.
Bir otomobilin ruhu marka algısıyla oluşuyorsa kalbi ise ona hareket ve hayat veren motorudur.
Bende hayal kırıklığı Yaratan cla veya c180 vakası var.
Önden çekişli Mercedes mi olur?
Renault motorlu Mercedes mi olur ?
Sorularının yanıtı Mercedes C serisidir.
Olur bal gibi olur...
Ruhunu üç kuruş için satmış birisi kadar kişiliksiz buluyorum . Göz göze gelmemek için gözlerimi çeviriyorum.
Ancak biz C sınıfı kompakt kısmının yaratıcısı olarak kendisine ayrı bir kısım açan Golf'ten bahsederken C sınıfı premium neden olmadığını bile bile yine de içimize sindiremiyoruz.
Haklısınız..