Park sensörü tampondan içine kaçtı

Abormen

Üye
İsim
Ahmet
Merhaba değerli forumdaşlar;

dün sıkışık trafik ve yağmurda öndeki araca yumuşak bi şekilde dokundum :)) plakalık kırıldı, plaka eğilmiş plakanın altındaki siyah hava alan yer tırnaklarından 3-5 tanesi çıkmış ( elimle taktım geri sorun olmadı) ancak sorun şu; park sensörünün birisi içine kaçmış. Sürekli öttü durdu. Kaportacı tanıdığımı arayıp sordum abi sensörün arkasındaki tırnak çıkmıştır tamponu söküp takıp arkasındaki tırnak kırıldı ise arkasından yapıştırır tamponu geri takarız dedi (hatta dün bi passatın hem ön hem arka tamponu söküp aynı işlemi yaptım dedi) bende buncacık basit bir işlem için tampon sökülmesini istemiyorum sanki o tamponun çamurlukla birleştiği yerler eskisi gibi nizami olmayacak gibi geliyor bana. Bu çekincemi ustaya söylediğimde usta cevaben; tampon tırnaklarının dikkatlice çıkartıldığında hiçbir sorun olmadığını ww lerin tampon tırnaklarının öyle yalama olacak bir tarzda olmadığını fişekli olmadığını falan söyledi. Sensöre geçici bişey yapıştırıp çeksen öyle yapsan dedim, olmaz dedi. :(

servisede sormadım daha. Bu konuda fikri olan başından geçen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

teşekkür ederim.

dün sıkışık trafik ve yağmurda öndeki araca yumuşak bi şekilde dokundum :)) plakalık kırıldı, plaka eğilmiş plakanın altındaki siyah hava alan yer tırnaklarından 3-5 tanesi çıkmış ( elimle taktım geri sorun olmadı) ancak sorun şu; park sensörünün birisi içine kaçmış. Sürekli öttü durdu. Kaportacı tanıdığımı arayıp sordum abi sensörün arkasındaki tırnak çıkmıştır tamponu söküp takıp arkasındaki tırnak kırıldı ise arkasından yapıştırır tamponu geri takarız dedi (hatta dün bi passatın hem ön hem arka tamponu söküp aynı işlemi yaptım dedi) bende buncacık basit bir işlem için tampon sökülmesini istemiyorum sanki o tamponun çamurlukla birleştiği yerler eskisi gibi nizami olmayacak gibi geliyor bana. Bu çekincemi ustaya söylediğimde usta cevaben; tampon tırnaklarının dikkatlice çıkartıldığında hiçbir sorun olmadığını ww lerin tampon tırnaklarının öyle yalama olacak bir tarzda olmadığını fişekli olmadığını falan söyledi. Sensöre geçici bişey yapıştırıp çeksen öyle yapsan dedim, olmaz dedi. :(

servisede sormadım daha. Bu konuda fikri olan başından geçen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

teşekkür ederim.
Değerli Hocam 

Geçmiş olsun 

Tampon sökülmeden bu işlem maalesef yapılamaz. 

Çekinceniz  olmasin tamponun baglanti noktaları oyle bir kez bozulunca bir daha orijinaline dönmeyen bazı araçlar gibi değiller. Kimsenin anlaması mümkün değil.

Bu işlemi yap yapa servis personeli zaten otomatikleşmişler.  15 dakikalık iş sadece

Sensöru tutan Tırnak kırık değilse tekrar takılir o kadar. Değilse mastikle yapıştırırlar orijinalinden sağlam olur.

Ben kendim en az 5 kere söküp taktım hiç belli değil söküldüğü hatta bir tırnak kırıldı yinede yerine sorunsuz oturuyor sorun olmaz kıimse anlamaz merak etmeyin

Her tırnak yerine oturmadan tampon tam yerleşmiyor. O yüzden içiniz rahat olsun.

Değerli Hocam 

Geçmiş olsun 

Tampon sökülmeden bu işlem maalesef yapılamaz. 

Çekinceniz  olmasin tamponun baglanti noktaları oyle bir kez bozulunca bir daha orijinaline dönmeyen bazı araçlar gibi değiller. Kimsenin anlaması mümkün değil.

Bu işlemi yap yapa servis personeli zaten otomatikleşmişler.  15 dakikalık iş sadece

Sensöru tutan Tırnak kırık değilse tekrar takılir o kadar. Değilse mastikle yapıştırırlar orijinalinden sağlam olur.

teşekkür ederim.
Toyota yetkili servisinde 0 km Avensis e park sensörü taktırırken teknisyen şöyle dedi "Toyota VAG grubu gibi değil, bir kez sökersen, ne yaprsan yap, bir daha asla fabrikadaki gibi oturmuyor yerine. Oysa VW de istediğin kadar sök tak kitap gibi oturuyor." :)

Sizinle benzer endişeyi ben de Ender Elektronikte park sensörü taktırırken yaşadım. Ancak tüm işlemleri seyrettim. Eğer işi bilen birisi sökerse tamponunuzu eskisi gibi yerine takabiliyor. Tamponlar mükemmel şekilde Golf te yerine oturuyor.

Yeterki söken işini biliyor olsun. Ustanız iyi ise endişelenmeyin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
lego gibi desenize, akşam eve giderken söküp yanımda götüresim geldi :)

yorumlar için sağolun arkadaşlar, dün zaten temas esnasında plakanın aşağısındaki siyah çerçeve varya (hava girişi) orasının üst tarafı ile plakanın alt tarafına gelen tampona bağlanan tırnaklarından 3-5 tanesi çıkmış o siyah kısım az içeri doğru girmişti. elimle yerine oturttum kırt kırt yerine oturdu.

sensörün arkasındaki tırnaklar kırılmamıştır umarım da basitçe hallolur.

bu arada işlemi kaportacıda mı serviste mi yaptırsam karar veremedim. 

Hallettim arkadaşlar önce servise sordum, bizde söküp tamponu tamire dışarı yolluyoruz yarım gün sürer ve 200 lira tutar deyince. Dışarıdaki kaportacı tanıdığıma yaptırdım arkadaş 15 dakkada halletti. Plakalarında kenarlarını silip tampona direkt yapıştırdı çok güzel oldu. Aldığı parada servisin istediğinin 1/4 ü. :)

Hallettim arkadaşlar önce servise sordum, bizde söküp tamponu tamire dışarı yolluyoruz yarım gün sürer ve 200 lira tutar deyince. Dışarıdaki kaportacı tanıdığıma yaptırdım arkadaş 15 dakkada halletti. Plakalarında kenarlarını silip tampona direkt yapıştırdı çok güzel oldu. Aldığı parada servisin istediğinin 1/4 ü.
Geçmiş olsun hocam..

@Abormen aynı durumu yaşayan biri olarak tavsiyemdir tampon sökülmeden yapılmaz tampon söküldükten sonra sıkıntısız bir şekilde yerine oturur tabi ustanız işi bilmeyen biri ise bilemem :)  golf 7 lerin park sensörleri çok basit bir sistemle yuvaya  oturtulmuş içten bunu sizde göreceksiniz en ufak darbede içe kaçıyor söküp ciddi bir yapıştırıcıyla yapıştırmanız lazım iyi yapışmazsa yerine oturmayabilir.tampon sökmeyi gözünüzde büyütmeyin derim

far maceramda 4 kere sökülüp takıldı sorun yok :)

Hallettim arkadaşlar önce servise sordum, bizde söküp tamponu tamire dışarı yolluyoruz yarım gün sürer ve 200 lira tutar deyince. Dışarıdaki kaportacı tanıdığıma yaptırdım arkadaş 15 dakkada halletti. Plakalarında kenarlarını silip tampona direkt yapıştırdı çok güzel oldu. Aldığı parada servisin istediğinin 1/4 ü. :)
Geçmiş olsun Hocam. umarım tekrarı yaşanmaz ama olursa da  Bir daha  bu tarz işlemi kendiniz yaparsınız artık dışarıyada para ödemezsiniz :)  

Geri
Üst Alt