nckarakas
Üye
Her araçta olur hocam üst kısmı genelde paslanıyor.Merhaba,
Dün yazlık lastiklere geçtim, lastikler değiştirilirken porya başları ve bijon yuvaları dikkatimi çekti, Ankara'da ilk kış sonunda (Bu arada bu kış bayağı soğuktu) hemen paslanmaya başlamış.
Sizin araçlarınızda da bu paslanma dikkatinizi çekti mi? Fotoları da ekledim ön arka.
Can.
/monthly_2017_04/IMG_5273.thumb.JPG.402494c2fb8ecabdbe57e4bcf40a7065.JPG
/monthly_2017_04/IMG_5274.thumb.JPG.8d62a08ca5d60ce42f86e01fbb2062fc.JPG
Bakımda yazdıkları wd-40'ı buraya sıkıyorlar mı acaba?bende taktırırken ona bakacaktım konu denk geldi. Normaldir hocam bu. Kar suyu, yağmur suyu zamanla aşındırır.
hiçbir fikrim yok hocam. @ansolak hocam sen ne diyorsun ?Bakımda yazdıkları wd-40'ı buraya sıkıyorlar mı acaba?
Hocam aşındırmaktansa üstüne hafif bir katman boya metal rengi orjinalliğini bozmadan görüntüyü düzeltecektir.Peki bu pası söküp atan bi şey yok mu
@Ender hocam cok eski bir konu fakat arastirirken buldum. Bu sekilde boyamak zararli olmaz mi? Kimisi kagit bantla maskeliyor. Gerci eski aracim poloda lastikci dur sunlari boyayalim deyip ayni bi sekilde yapmisti ve bi sorun olmamisti ama simdi o bantlayanlari görünce acaba yanlis mi diye düşündüm
Açıkçası bu şekilde boyamaktansa Kağıt vb kapatarak boyamak elbette daha sağlıklı olacaktır. Ama Disk Üzerindeki Kısımı bilerek boyadık bizler, Diskte herhangi bir deforme olup olmadığını daha net görmek adına Ayrıca boyadan hemen sonra Frenleme işlemi ile yüzey temizlendi ve o şekliyle de diski kontrol ettik boya kalıntısı olan yerler var mı ? deforme söz konusu mu? diye. Bu işlemden sonra da Aracın fren balatalarını değiştik zaten.( fren değişim uyarısı almıştım ) Demem o ki bu resimde ki amaçlarımız resimden de fazla idi. ( Arge Yaptık bir nevi) .Sonuç olarak Böyle boyamaya karşı olduğumu bilmenizi isterim Lakin Çok ciddi zarar vermesini de beklemiyorum ama sizler yinede yapmayın derim@Ender hocam cok eski bir konu fakat arastirirken buldum. Bu sekilde boyamak zararli olmaz mi? Kimisi kagit bantla maskeliyor. Gerci eski aracim poloda lastikci dur sunlari boyayalim deyip ayni bi sekilde yapmisti ve bi sorun olmamisti ama simdi o bantlayanlari görünce acaba yanlis mi diye düşündüm