Yağ Uyarı Lambası

ravendi

Üye
İsim
Batuhan
Arkadaslar merhaba, dün uzun yol yaparken Bursa civarlarında yağ lambası yandı aracı hemen ilk gördüğüm istasyon olan shell istasyonuna çektim. Daha sonra kitapçığı okuyup doguş u aradım yağ olarak castrol almami söyledi ancak shell bulabildiğimi soyleyince onuda kullanabilecegimi soyledi. 400 ml yağ ekleyince yağ cubugundaki seviyenin tam olarak ortasına geldi seviye. Arac gectigimiz Ağustosta (12000km) önce servise girdi. Bu kadar eksiltmesi normalmidir? (Su surede agresif kullanimim toplamda 5 km lik bir sürüş olmuştur) birde garantisi bitiyor ancak ben iyi niyet garantisini devam ettirmek istiyorum o yüzden servise gitmeye devam edeceğim bu yağı kullanmış olmam bir problem arz eder mi? Erkenden aracı bakıma almam gerekir mi yağı değiştirmek için?

Arkadaslar merhaba, dün uzun yol yaparken Bursa civarlarında yağ lambası yandı aracı hemen ilk gördüğüm istasyon olan shell istasyonuna çektim. Daha sonra kitapçığı okuyup doguş u aradım yağ olarak castrol almami söyledi ancak shell bulabildiğimi soyleyince onuda kullanabilecegimi soyledi. 400 ml yağ ekleyince yağ cubugundaki seviyenin tam olarak ortasına geldi seviye. Arac gectigimiz Ağustosta (12000km) önce servise girdi. Bu kadar eksiltmesi normalmidir? (Su surede agresif kullanimim toplamda 5 km lik bir sürüş olmuştur) birde garantisi bitiyor ancak ben iyi niyet garantisini devam ettirmek istiyorum o yüzden servise gitmeye devam edeceğim bu yağı kullanmış olmam bir problem arz eder mi? Erkenden aracı bakıma almam gerekir mi yağı değiştirmek için?
Aracınıza uygun yağ vizkositesindeki yağı kullandıysanız sorun olacağını zannetmem. Yağ değişim süresine kadar yağı değiştirmenize gerek yok.

5-W30 helix kullandım

5W-30 uygun vizkosite. Yağ seviyesini bakıma kadar takip ederseniz sorun olmayacaktır.

Peki bu kadar eksiltme normal midir? Su an mobilden bulamadım ilgili konuyu aydinlatan olursa sevinirim

Peki bu kadar eksiltme normal midir? Su an mobilden bulamadım ilgili konuyu aydinlatan olursa sevinirim
Tsi motorlarda yag eksiltmesi normal zaten uretici durumu aciklamis yag firmasi sahibiyim ve tsi motorda 180 hp ve 260 hp araclarim var hepsinde tek tavsiyem motul specific 5w 30 504 507 00 yag . Mobil1 de karbon orani yuksek . Genelde cevremdeki butun tsi ve tdi motorlu arac kullanan arkadaslarima hep verdim herkes gayet memnun.

c67e54e51c88a5a05066f0852ef0e9cd.jpg

Bendede oldu hocam ilk bakıma 1000 km kala 1 litre ekleyip bakıma götürmüştüm. Bakım aralığına yakın zamanlarda yağ seviyesini kontrol etmek ve uzun yolculuklar öncesi kontrol etmek faydanıza olacaktır

Belli seviyelerde aşırı olmadığı sürece tsi motorun 10.000 km de yarım litre kadar yağ eksiltmesi normal karşılanıyor servis bakımında durumu izah edersiniz rahat olun 

Geri
Üst Alt