VİRAJDA SAVRULMA

ACD

Üye
İsim
Ahmet Can
Arkadaşlar merhabalar. Aracım sakin kullanımda virajlarda arka tarafından savrulmaya başlıyor baya belirgin bir şekilde kayma oluyor. Şimdi acaba diyorum araca 17 janttan 18 janta geçtik ve spor yay uygulamadık(henüz) araç havada durmasından kaynaklanıyor olabilir mi? İkinci düşümcem aracın 3 lastiği aynı sadece arka sağ lastik marka model deseni farklı ondan mı acaba? Şöyle de bir şey var aynı araç 18 jant yaysız bir şekilde 3 tane kışlık lastik 1 tane yazlık lastik vardı böyle bir sorun yaşamadım? O zaman lastik almamıştım böyle saçma bir kombinasyon yapma sebebim o zaman bir abimin lastiklerini almamdı kullanmıyor diye. Şimdi ASIL sorum şu. Lastiklerin 4 ünü değiştirdiğimde bu problem ortadan kalkar mı? Yoksa yükseklikten dolayı mı yapıyor bunu? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İyi forumlar. 

Merhaba Hocam Sadece Lastikle alakalı bir durum ile kısıtlayamayız bu olayı.

Rot Balansdan tutunda lastik havasına , Ebattan tutunda farklı desen lastiklere ,jant ebatına ve hepsinden önemlisi sürüş dinamikleriniz ile yolun yapısı. Bunların hepsi ayrı ayrı faktörlerdir.Hepsini kombinasyonla çözmek zor olacaktır  :) :'( Yaylar ve  bagımsız veya torsiyonlu olmasıda farklı sonuçlar doğurur. son olarak Kışın kış lastiği yazın ise yaz lastikleri takmanız dileğiyle.Selam ve Saygılar.

Merhaba Hocam Sadece Lastikle alakalı bir durum ile kısıtlayamayız bu olayı.

Rot Balansdan tutunda lastik havasına , Ebattan tutunda farklı desen lastiklere ,jant ebatına ve hepsinden önemlisi sürüş dinamikleriniz ile yolun yapısı. Bunların hepsi ayrı ayrı faktörlerdir.Hepsini kombinasyonla çözmek zor olacaktır  :) :'( Yaylar ve  bagımsız veya torsiyonlu olmasıda farklı sonuçlar doğurur. son olarak Kışın kış lastiği yazın ise yaz lastikleri takmanız dileğiyle.Selam ve Saygılar.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Bahsettiğim kışlık lastik kombinasyonu yaklaşık 2ay önceydi. Lastiklerin aşınmış olmasıda etkiliyor olabilir. Belki de ben fazla büyütüyor olabilirim. Dediğiniz gibi bir sürü sebebi olabilir lastikleri önümüzdeki hafta değiştiricem yaylar da haftaya takılıcak bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak. Bu işlemleri yapmadan önce değerli forum üyelerinin görüş ve düşüncelerini almak istedim. Saygılarımla. 

Değerli yorumunuz için teşekkürler. Bahsettiğim kışlık lastik kombinasyonu yaklaşık 2ay önceydi. Lastiklerin aşınmış olmasıda etkiliyor olabilir. Belki de ben fazla büyütüyor olabilirim. Dediğiniz gibi bir sürü sebebi olabilir lastikleri önümüzdeki hafta değiştiricem yaylar da haftaya takılıcak bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak. Bu işlemleri yapmadan önce değerli forum üyelerinin görüş ve düşüncelerini almak istedim. Saygılarımla. 
Bende 18 durbana geçtim ve 10 gün bilerek yaysız kullandım aracı. lastikler iyi durumda idi ortalama 3000 km de falan. bir sıkıntı yaşamadım . hatta birçok kritik noktada denedim güvensizlik yaşadığım yerler olsada korkutacak şekilde değildi. Sonra aracıma yay taktım ve aynı bölgelerde bir daha test etti aracı; Yol Tutuş konusunda Mükemmel oldu diyebilirim Zaten golf iyi yol tutar ama daha da iyi oldu . Eskiden 90-100 km/h girdiğim hafif tatli viraja şimdi 130-160 arası girdiğimde hiç bir sorun veya tedirginlik duymuyorum. Ama Hatırlatmakta yarar var sadece Uygun Trafik de ve bikaç denemelik yapılmıştır bu çalışmalar aksi halde virajlarda dikkatli ve yavaş girilmesinde fayda vardır. Selamlar saygılar Ender Hoca. :'(

Ben de aracın savrulmaya meyilli olduğunu düşünüyorum. Mersindeki gobekler büyükçe yapılıyor. 50-60 km hızla göbeğe girdiğimde hatchback araç olmasına rağmen arkadan savrulma oluyor. Lastiklerim pirelli p7. Salı günü forumdan arkadaşımız Mustafa hocamla buluştuk ve yazılımlı aracı ile tur attım. (Aklıma gelseydi aynı göbeği aynı şartlarda test ederdim bak. Üzüldüm şimdi ) Ona bahsettim bu durumdan. Bende hiç yok öyle birşey dedi. Lastik faktörü olabileceğini söyledi. Kendi aracında Michelin pilot sport vardı. 17 inç.
Önceki aracım 5 kasa jetta idi. Onda bu savrulmayi çok hissetmiyordum. Zaten garipsedigim Sedan araçtan daha fazla savrulmaya meyilli oluşu oldu. Ama lastik konusu doğru ise jetta da Michelin vardı.

Özet: lastik mühim.

Geri
Üst Alt