Güzel özetlemişsiniz @gokberks hocam.Babamın aracı Mercedes Benz C200d AMG ile ilgili nacizane görüşlerimi paylaşmak istedim. Aracı aralık 2016'da sıfır olarak teslim aldık. Şu anda 11000 kmyi geçti. Ülkemizdeki 1.6 dizel otomatik sevdası ve mercedesin marka imajından dolayı c serisi d sınıfında en çok satan premium model. Aracın eksilerinden başlayacağım çünkü bu fiyat seviyesindeki bir araç için bu eksiler gerçekten çok can sıkıcı. Bildiğiniz üzere mercedes 1.6 dizel motoru renaultdan alıyor. Bana kalırsa gerçekten başarısız ve mercedese yakışmayan bir motor. Oldukça sesli çalışmasının yanında devir yükseldikçe artarak içeri gelen ses çok çok rahatsız edici oluyor. Buna bir de zf ve stronic/dsgnin yanına yaklaşamayacak 7gtronic şanzıman eklenince bu arabaya bu para verilir mi demeden edemiyorsunuz. Şunu açıkça söylemek istiyorum, liste fiyatı 244 bin lira olan bir aracın bu kadar kötü bir sürüş deneyimi yaşatması bana kalırsa hayal kırıklığı. Park sensörünün çalışma mantalitesi de gerçekten çok garip. Normal araçlar gibi engele yaklatığınızda değil vurmadan bir saniye önce uyarı veriyor. Alışmadan kullanmak inanılmaz zor. Motor ve şanzıman dışında en büyük eksisi Audio 20 diye geçen aracın multimedia sistemi. Bu sistemi araca koyan mühendis kesinlikle bu sistemi kullanmış olamaz. Bu kadar başarısız bir multimedia sistemi görmedim ve hiçbir arabada da olduğunu sanmıyorum. En basit işlemde bile kasım kasım kasılan, sürekli takılan ve kullanıcıyı bekleten audio 20 sistemini bu araca nasıl koymuşlar akıl sır erdirmek mümkün değil. Arayüzün yanında fiziksel olarak çin malı tablet görüntüsü hepinizin malumu ancak bir süre sonra alışıyorsunuz. Tablet dışında aracın iç mekanı neredeyse kusursuz. Neredeyse diyorum çünkü ön konsolda multimedia ve dörtlü flaşör butonlarının kalitesi çok kötü. Bu alan dışında araç genelinde malzeme kalitesi ve lüks olarak hem a4 hem de 3 serisinden önde. AMG paket 18 inç runflat lastikler ve sportif agility control süspansiyonla birlikte geliyor. Bozuk yollar ve çukurlardan geçerken oldukça sert bir araç olduğunu hissediyorsunuz. Tabi yol tutuşu da sertlikle doğru orantılı olduğu için yol tutuşu konusunda bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Arkadan itişli olmasına rağmen ağırbaşlı bir araç ve kaymaya başladığında esp hemen devreye girip aracı toparlıyor. Çoğu kişinin söylediği karda arkadan itiş kullanılmaz gibi bir durum söz konusu değil. İstanbula yağan karda hiçbir sıkıntı yaşamadan espnin küçük müdahaleleriyle atlattık. Kendi aracım 116d ile karşılaştırdığımda c200'ün arkadan kayma eğiliminin çok daha az olduğunu söyleyebilirim. Performans konusunda da bu ağırbaşlılık devam ediyor. Araçtan performans beklentiniz çok değilse ideal bir araç. Özellikle şanzıman performanslı kullanıma pek uygun değil. ZF ya da dsg ile bu motor çok daha iyi performans gösterebilirdi. Donanım olarak panoramik cam tavan, ambiyans aydınlatması, katlanır aynalar, geri görüş kamerası, ısıtmalı deri koltuk vs. mevcut. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Unuttuğum ya da merak ettiğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Aracın herkesin üstündeki etkisi farklıdır.Bu arabaya bayılıyodum ben yaaa yazınızı okuyunca soğudum resmen :/