100 km de golf, koku geliyor.

Golftutkunu01

Yeni Üye
İsim
Ali Erkan Tosun
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. 2016 model 0 golf aracım henüz 100 km de. Aracı park etmeden önce bir koku geldiğini farkettim. Araçtan indim fan devreye girmiş ve ısınan bir plastikten koku gelir ya hani, buram buram öyle bir koku geliyor. Ancak herhangi bir işaret/uyarı ekranda görünmüyor. Hararetli göstergesi de normaldi. Fan kapandiktan sonra koku da gitti. Öyle keskin bir koku gelmesi ve ilk defa bu şekilde gelen kokuyla birlikte fanın devreye girmiş olmasina anlam veremedim. Durum nedir ne değildir fikri olan varsa yardimci olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler. 

Biraz yokuş yere park ettiyseniz yeni ve ilk defa zorlanan parçalar nedeni ile geliyor. Bir süre sonra geçer hocam. Can sıkmayın

Ah ah o koku :)  İlk aracı aldığımda çoğu kişi gibi bende aynı durumu yaşamıştım. Ve baya da paniklemiştim. Bir süre sonra ya burnumuz alışıyor yada koku geçiyor. Gönlünüzü ferah tutun :)  

Biraz yokuş yere park ettiyseniz yeni ve ilk defa zorlanan parçalar nedeni ile geliyor. Bir süre sonra geçer hocam. Can sıkmayın
Garaj girişinden önce hafif bi rampa var aracın altını surtmemek için rampada biraz zorladım, doğrudur. Teşekkür ederim :)

Ah ah o koku :)  İlk aracı aldığımda çoğu kişi gibi bende aynı durumu yaşamıştım. Ve baya da paniklemiştim. Bir süre sonra ya burnumuz alışıyor yada koku geçiyor. Gönlünüzü ferah tutun :)  
Haha :) demek ki yalnız değilmişim ben de fena panikledim. Aracın karşısına geçtim sigara yaktim hatta bişey mi yaptım noldu acaba diye :D teşekkür ederim rahatladım cidden :)

Aracim 850km oldu hiç kokuya tanık olmadım.. duyduğunuz koku baski balata kokusu muhtemelen. 

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. 2016 model 0 golf aracım henüz 100 km de. Aracı park etmeden önce bir koku geldiğini farkettim. Araçtan indim fan devreye girmiş ve ısınan bir plastikten koku gelir ya hani, buram buram öyle bir koku geliyor. Ancak herhangi bir işaret/uyarı ekranda görünmüyor. Hararetli göstergesi de normaldi. Fan kapandiktan sonra koku da gitti. Öyle keskin bir koku gelmesi ve ilk defa bu şekilde gelen kokuyla birlikte fanın devreye girmiş olmasina anlam veremedim. Durum nedir ne değildir fikri olan varsa yardimci olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler. 
Hocam öncelikle aracınız dizel mi? eğer dizel ise bu olay dizel partükül filtresinin (DPF) rejenerasyon yaptığı esnada çıkan bir koku da olabilir bu., Araçlar üretildikten sonra nakliye aşamasında (trenlere yüklenmesi, gemilere yüklenmesi ve tekrardan indirilmesi, gümrükte pdi aşamalarında) sürekli kısa süreli olarak çalıştırıldığından filtre dolmuş oluyor., dizel partükül filtresi rejeneryon yaptığı sırada araç fan açar, motor daha sesli çalışır motor ve egzos tan yanık kokusuna benzer bir koku gelir., aracın devir saati rolantide biraz daha yükselerek motor 900-1000 rpm seviyelerinde çalışır.., bu gibi belirtiler var mıydı..?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam DPF temizlemiş araba daha doğrusu temizleme değilde sıfır araçta adaptasyon yapıyor sadece :) 100kmdeki arabanın DPF'i dolması imkansız zaten.

850-1000km arasında kullanışınıza göre 5 dk böyle bir temizlk yapıcaktır,bazen fark etmezsiniz bile edersenizde aklınızda bulunsun :)

Egzoz sisteminde boruların içine ve dısına  Paslanmasın diye yapılmış kaplamanın motorun ilk çalışmasıyla ısı etkisiyle yakılması nedeniyle o koku gelir.

Yani normaldir. 

Ilk kilometrelerinde fan açması da normaldir. Çünkü araçların transport aşamasında kısa sürelerle daha motor ısınmadan tekrar konağın kapatılması nedeniyle DPF dolu değilse de (çünkü DPF ışığı yanmaz) önlem olarak yazılım fan açıyor. 

Bu da normal

Geri
Üst Alt