Hocam şu kısmı biraz klasik olacak ama "aracın gözlük koyma yeri ,torpido ve kol dayama altında bulunan gözlerde hiçbir eşya olmamasına dikkat et."
imkaniniz varsa aracı başka birine sürdürüp tespiti bu şekilde yapın
muhtemel ses yapacak yerler;
1- siz yok desenizde sağ havalandırma en şüpheli yer. Özellikle hava değişimlerinin olduğu dönemlerde çok soguk havalarda havalandırmayı sıcak , sıcak havalarda soguk konumuna getirdiğinizde ses yapma ihitimali yüksek . Tesbiti icin havalandırmayı hiç açmadan sürün ses hala var mi yok mu bakın .benim aracımda kıs ayında vardı ses şimdi kayboldu
2- konsolun sag tarafında kapı ile konsol arasında kalan airbag on off anahtarı veya etrafındaki kapak ses yapabilir
3- torpido kapağını açık bırakın ve sesi bu şekilde dinleyin . Torpidonun kilit mekanizmasından geliyor olabilir yada torpidonun arkasında bulunan polen filtresinin takıldığı yerde bir gevşeklik olabilir
4- üncü ve benim aracımda basıma gelen sesin kaynağı ise sağ tarafta tweeter in bulunduğu A kolonundaki parçanın konsol/ göğüs ile birleştiği yer ve kebek caminin göğüs ile cam arasındaki parçadaki geviseklik sesin kaynağı olabilir . Bunu anlamak icin A kolonununun üzerinde bulunan tweeter in olduğu yere parmak uçlarınızla hafifçe vurun. Kelebek camin olduğu yerdeki parçayı da (cam ile göğüsün arasından kalan ) bu şekilde deneyin
https://goo.gl/images/NyDPIf
ekteki fotoğrafta A sutunu ve kelebek camın ora benim aracımda ses yapan yerlerdi. Fotoğraf temsilidir