Değerli hocam Lütfen yanlış anlamayın; Yazınızın içendeki ''APP plaka kullanmak Sahte plakacılıktır'' kısmına pek katılmıyorum doğrusu. üretmek yada ticari kazanç elde etmek kısmında haklı olabılırsınız. Lakin benim de aldığım plakada CEMİYET- EMNİYET ortak işbirliği ile birlikte mühürlü APP trazı olanlar resmi ve yasal şartlarda edinmiş olduğum plakalardır. Elbette olayı abartanlara karşıyım; Rakam ve harflerin okunamayışı, haddınden fazla kalın veya farklı tarzlarda yapıştırma olan plakalara. Ama Emniyet ve cemiyet belli bir ücret karşılığında bunu yapıyorsa ve bunun için kendiler teklif ediyorsa burada Biz Araç Kullanıcılarını korumaları lazım diye düşünüyorum. Aslında çok da zor olmasa gerek kendilerinin bilebileceği-ayırabildiği küçük bir işaret yada onay resmi vs gibi birşeyler koysalar herşey hallolur düşüncesindeyim. Örnek plaka aracımın üzerinde 1,5 yıldır kullanıyorum ve hiçbir şekilde olumsuz bir durumda kalmadım. Saygı ve Selamlarımı sunarım.Bence emsal karar olamaz. Dikkat ederseniz APP plaka ya da cam filmine değil, cezanın yazılış sebebinden açık ve doğru maddeye bağlanmadığından ceza iptal edilmiş.
APP plaka kullanmak/üretmek sahte plakacılıktır. Yasal olması ya da müsaama gösterilmesi beklenmemelidir ki bende bu tarz plakalara kesinlikle karşıyım.
Cam Filmi olayıda kaza esnasında araçtan kaçmayı engelleyici nitelik teşkil edebileceği için, bizlerin güvenliğini ön plana koyan bir uygulamadır. Asıl, şekil olsun diye / karımız-kızımız taciz ediliyor diye çeken/çektiren ve laf atanların kafa ve eğitim düzeylerini yükseltmeleri gerekir.