Görüşlerinizi bekliyorum Golf tutkunları

faruk28

Üye
İsim
ömer faruk
Arkadaşlar merhaba. 2013  1.2 TSI Golf sahibiyim. Aracım 30 bin km'de. Aracımdan memnunum ama şöyle bir sıkıntı var. Direksiyonda çok ama çok hafif bir titreme hissettim sanki. Eminde değilim haftasonu rot balans yaptırdım, ondan da bişey farketmedi gibi. Anlayamıyorum acaba her araçta olan rutin direksiyon hissiyatımı. Birde ilk kalkarken ya da üst vitese geçerken devrini alana kadar 2-3 sn diyebilirim bir titreme hissi veriyor arabadan soğudum vallahi. Benim şöyle de bir durumum var haftasonu aracı kullanırken haftaiçi farklı araçlar kullanıyorum sürekli, Doblo Transporter, Tofaş grubu vs. Acaba bu kadar çeşit kullanıyor olmam beni kendi aracım halkında yanılgıya mı düşürüyor emin değilim inanın. Her önden çekişli araba olan rutin bir direksiyon hissiyatımı bu yoksa ? Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam başka bir golf kullanarak deneyimleyebilirsiniz.

Mantıklı ama Hocam yakınımda bildik tanıdık golf u olan bir arkadaşım yok maalesef

Aracınız otomatik mi? 

bayiden test aracı alın, kullanın, aracınızı başkasına kullandırın.

Umarım direksiyon kutusunda bir sorun yoktur ve lastikler ile alakalı bir durumdur, aksi halde direksiyon kutusu baya masraf açabilir.

Belkide bi. Sorun yok ben böyle hissediyor olabilirim titreme yok denecek kadar az ama

Ya mesela 150 160 km yapınca asfaltta herhangi bir sorun yok stabilize ve parke taşlarda 30 40 km hızla giderken hafif bir titreme oluyor bu herkeste olan bir durum mu acaba

Ya mesela 150 160 km yapınca asfaltta herhangi bir sorun yok stabilize ve parke taşlarda 30 40 km hızla giderken hafif bir titreme oluyor bu herkeste olan bir durum mu acaba
Değerli Hocam

Bahsettiğiniz durum "direksiyon hissi" veya "yol hissi" olarak adlandırılır. Elektromekanik direksiyonlarda yol hissi pek olmayan bir şeydir ve bu durum aracın yok ile temasını size bildirmediginde önlem alınamayarak veya gerekli tepki zamanında verilmeyerek kazalara neden olabilmekte.

Dahası bu hissin yoksunluğu sürücünün yol ile bağını kopardığı için sürüş zevkini de olumsuz etkileyebilmekte.

Dolayısiyla durum normal ve olması gerektiği gibi.

Içiniz rahat olsun.

Çok teşekkür ederim hocam valla içim rahat etti biraz çok sağolun ama bir golf bulursam denicem kıyas yapmak için

Geri
Üst Alt