Geri Vitese Atarken Gelen Ses(Manuel)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 01elz08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

01elz08

Üye
İsim
Abidin
Daha önce böyle bi konu açıldı konuşuldu mu bilmiyorum araştırdım ama bulamadım.

Sorun mu bilmiyorum ama konuya gelecek olursak aracım 2016 Model 1.6 TDi Manuel ve geri vitese takarken kötü bi dişli sürtme sesi geliyor ellede vitesten titremesi hissediliyor. Bazende yağ gibi kayıyor vites geçişi hiç belli olmuyor . Böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu? Çözüm bulabildi mi? 15.000 bakımına kadar beklicem servise gidince soracam bende.

Daha önce böyle bi konu açıldı konuşuldu mu bilmiyorum araştırdım ama bulamadım.

Sorun mu bilmiyorum ama konuya gelecek olursak aracım 2016 Model 1.6 TDi Manuel ve geri vitese takarken kötü bi dişli sürtme sesi geliyor ellede vitesten titremesi hissediliyor. Bazende yağ gibi kayıyor vites geçişi hiç belli olmuyor . Böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu? Çözüm bulabildi mi? 15.000 bakımına kadar beklicem servise gidince soracam bende.
Değerli Hocam;

Ses normal çünkü geri viteste  senkromenç olmadığı yönünde bilgim.

Takılıyor sürtüyor gibi gıcık bi ses sanki araba sürmeyi bilmiyor debriyaja basmayı unutmuşta vites atan biri gibi kötü bi ses çıkıyor çok sinir bozucu :(  bazende pamuk gibi kuş gibi yağ gibi geçiyor sessiz sedasız :/ 

Takılıyor sürtüyor gibi gıcık bi ses sanki araba sürmeyi bilmiyor debriyaja basmayı unutmuşta vites atan biri gibi kötü bi ses çıkıyor çok sinir bozucu :(  bazende pamuk gibi kuş gibi yağ gibi geçiyor sessiz sedasız :/ 

Hocam bu titreşim sesini araç hareket halindeyken siz geri vitese atınca/atmaya çalışınca yapar., araç çok çok az hareket halinde bile olsa tamamen durup debriyaj'ı bırakıp sonra tekrar basıp öyle geri-vitese atmayı deniyin., bu şekilde yaparsanız elinizle hissetiğiniz o titreşim yapmaması lazım.,

Daha önce benzer bir konu oluşturulmuştu konuyu incelemenizi ve orada yazdığım yazıyı okumanızı tavsiye ederim..,

Çok teşekkür ederim konuyu inceliyorum. ilk seferde de dediklerinizi uygulayacağım. 

Hocam aynısı bende de oldu, bir önceki aracımda(golf5) da olmuştu. Yukarıda bahsedildiği gibi araç tam durmadan geri vitese takılıyorsa bu sesi yapıyor.

Tam durduğunda da yapıyor ama onuda galiba debriyaja bidaha basıp çekince düzelecek diye düşünüyorum. 

Geri