Scirocco ve Beetle üretiminin sona ermesi

erkan18135

Üye
İsim
ERKAN
Alman devinden flaş karar! Üretimi durduruyor...

Alman otomotiv devi Volkswagen, yıllık satış rakamları oldukça düşük olan Scirocco ve Beetle'ın üretimini sonlandırmaya yönelik karar aldı.

Bu iki sevilen modelin de üretiminin sonlandırılmasına neden olarak ise düşük satış rakamları gösteriliyor. Zira şirketin marka yöneticisi Arno Antlitz’in yaptığı açıklamalara göre Golf’ün bir aylık satış rakamları, Bettle ve Scirocco’nun yıllık satışından daha fazla:

Scirocco ciddi anlamda miyadını doldurmuştu görsel olarak yıllar önce ilgi olsa da artık majyajlı kasaya ve artan fiyatlara göre ilgi olmaması çok normal, beetle'nında ayrı bir kitlesi var sayılı zevk sahibi insanlar ve maddi anlamda bu arabayı satarsam zarar edermiyim diye düşünmeyenler alıp binebiliyordu. Şu anda param olsa bi scirocco bi beetle alır garaja koyarım üretimde bitince yıllar sonra ikiside 'dream car' olur :)

Beetle'ı bilmem ama Scirocco üretimi devam etmeli diye düşünüyorum. Zira piyasada (kısmen) TT hariç Scirocco'nun fiyat bandında ve sınıfında bu tip araçları tercih edecek kişilere yönelik alternatif kalmıyor (Türkiye'de). Almanlar son yıllarda rekabet piyasası gereği model çeşitliliğini bırakıp satış rakamlarına yöneldiler. Z serisi, slk, clk, vb. piyasadan kalktı. markaların sayfalarına girdiğimizde vatandaş otomobilleri karşılıyor hepimizi. Gözden kaçırdığım olabilir ama sanırım Scirocco'nun üretiminin durdurulacak olmasıyla birlikte Türkiye otomobil piyasasında orta sınıf S segment araç kalmıyor (RCZ üretimi de yok bildiğim kadarıyla). Umarım spor araç severlere yönelik farklı alternatifler  sunar markalar. 

Scirocco nun kalkması mantıklı olabilr fakat efsene olan yıllara dayanan bir geçmişi olduğu için Beetle nin kalkmayacağı kanısındayım. WW Golf haricinde hangi modelini üretimden kaldırıyorsa kaldırsın fakat bizim ilk ve tek aşkımız olan Golfümüze dokunmasında kime dokunursa dokunsun:)

Moderatör tarafında düzenlendi:
images (1).jpg

Severek alan kullanan tüm olumsuzluklarını gönüllerindeki sevda tarafından kör edilen gözleriyle gerçekleri görmediklerini düşünerek ve elbette tutkuyla kullanan aklı başında kişileri tenzih ederek....

Eminim bu segmentte pudra mavi veya şeker pembe tenlere sahip ve "sevimli" pek çok seçenek bulunabilir :)

Mini cooper, A1 ve TT benim adaylarım..

indir.jpg

images (2).jpg

New Beetle için...

dizel seçeneği bulunmayan,

Benzinli DSG veya manuel makineye sahip 1.2 veya 1.4 hacimli olanlarin 12 ila 13 litre tüketimi ile pek çok SUV dan masraflı olan;

Design donanımıyla 136 bin lira fiyatı olan

Tarihi bir model olan beetle 'ın reprodüksiyonu olarak başarısız bulduğum bu aracı özleyeceğim dersem yalan olur. :000180-medium:

Scirocco için;

Otoyollarda drift ve roll için imal edilmiş hissi uyandıran bu araç sahio olan gençlerin tarzına da uymadiğim için bende sahip olma isteği uyandırmadı. Bu aracı da üretimden değil dünya üzerinden kaldırsalar umrumda olmaz.  :000043-medium:

Amaaa

Varlıklı ailelerin talihli gençlerine;

18. Doğumgünü hediyesi,

ehliyet alma hediyesi 

veya üniversiteyi kazanma ödülü

Olarak ne alınacak şimdi?

Onlar adına üzüldüm. :000073-medium:

Ellerine Saglik Ustadim. @silvershadow
Bu scirocco yu bende oldu bitti hic sevemedim nedense. Beetle belki markanin eski yeni yuzu hatrina olabilirdi. Alinan Kararlar Dogru sanki.
önce CC
Sonra Beetle
Sonra Scirocco Ücretimden Kalkiyir.
Golf Das Auto Devam... Selam Olsun Tüm Dostlara.

golf e ağırlık dahada artacak sanırım muadil makinaları tamamen ezmeyi düşünüyo olabilirler

Scirocco ve Beetle kullanıcılarının tamamına yakını  Golf R, Golf Gti yada Polo Gti klasmanına tabi olabileceklerini tahmin ediyorum .Wolkswagen bu kararı ile  Golf ile bu segmente her türlü kullanıcıya hitap edeceğini düşünüyorum.Golf bu sayede satış rakamlarındaki liderliğini kesinleştirdiği gibi aynı zamanda da imparatorluğunu ilan etmiş olacaktır.

13.jpg

Geri
Üst Alt