Golf 7 hızlı vites geçişleri

ardamese

Yeni Üye
İsim
arda
Merhabalar aracımı yeni aldım bir arkadaşım aracı denemek istedi ve araç çalışır ve dururken seri vites geçişleri yaptı tuhaf sesler çıktı bunun vitese bir zararı olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar aracımı yeni aldım bir arkadaşım aracı denemek istedi ve araç çalışır ve dururken seri vites geçişleri yaptı tuhaf sesler çıktı bunun vitese bir zararı olur mu?
aracınız manuel mi DSG mi Hocam?

manuel 1.2 tsi comfortline

Moderatör tarafında düzenlendi:
manuel 1.2 tsi comfortline
Debriyaj basık durumda ise çok problem değil lakin basılmamış halde vites geçişi yapılmışsa sağlıklı olmaz. ama ciddi anlamda bir sorun olmayacaktır. Kafanıza çokta takmanın anlamı yok Rahat olun derim.

Aracınız Hayırlı olsun bu arada. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

teşekkür ederim debriyaj basık durumdayken yaptığını söyledi ben de sanırım öyle bir hissiyat oluşturdu ondan dolayı düşündürdü

teşekkür ederim debriyaj basık durumdayken yaptığını söyledi ben de sanırım öyle bir hissiyat oluşturdu ondan dolayı düşündürdü
Hocam Araç yeni olunca bu gibi hissiyatlar oluşur bazen. Rahat olun keyfinizi sürün aracınızın :)   :'(

Bu denemeyi sessiz bir ortamda yaptıysanız vites değişiminde çıkan sesleri duymanız gayet normal.

Küçük kapalı bir garajım var. Garaj kapısı kapalıyken debriyaja bastığımda baskı plakasından çıkan sesi rahatça duyabiliyorum,vites değiştiriken transmisyondan çıkan sesi de rahatça duyabiliyorum. Bu sesleri ilk defa duyan birinin garibine gidebilir. Ama yinede vites koluna nazik davranmakta uzun vadede fayda var.

Aracınızı güle güle kullanmanız dileği ile.

Degerli Hocam 

Maalesef zararlı.

Dururken vites değiştirmek debriyaja bassanız da zararlıdır. 

Özellikle Senkromençler zarar görür..

Aman.. :000054-medium:

Geri
Üst Alt