1.2 Tsi yokuş kalkış desteği hakkında

yafes

Üye
İsim
Cijan
Arkadaşlar 1.2 tsi aracımda yokuş kalkış desteği çalışıyor yani arabayı süresiz bir biçimde tutuyor gaz vereme kadar buraya kadar sıkıntı yok. Fakat gazı verdiğimde araba geri kaçırıyor ve ben de istemsiz olarak arabayı aşırı bağırtırken buluyorum kendimi...Dizelden sonra benzinli aracın hassasiyetimidir yoksa atladığım birşey mi var çözemedim fikri olan var mı?

manuel araçlarla olması gerek zaten bu diye biliyorum. siz gaz ve debriyaj ikilisini kullandığınız anda autohold sistemi devreden çıkar ki bu sayede hareket edebilesiniz. bir sorun yok yani. fakat dgs araçlarda bu durum biraz daha farklı çalışıyor olabilir. yani araç bir miktar ileriye gidebilir, geri kaçırma ihtimali pek yoktur..

Arkadaşlar 1.2 tsi aracımda yokuş kalkış desteği çalışıyor yani arabayı süresiz bir biçimde tutuyor gaz vereme kadar buraya kadar sıkıntı yok. Fakat gazı verdiğimde araba geri kaçırıyor ve ben de istemsiz olarak arabayı aşırı bağırtırken buluyorum kendimi...Dizelden sonra benzinli aracın hassasiyetimidir yoksa atladığım birşey mi var çözemedim fikri olan var mı?
Hafif ileri gidecek gücü bulunca devreden çıkar auto hold. Bundan sonra gazı az vermeniz halinde geri kayma normal olur. Gazı esirgemeyin.

Merhaba, siz normal kalkış ritüelini (debriyajdan ayağınızı kaldırırken gaza basmak) yapmadan autohold iptal olmaz. Sanırım yokuşta kalkışın verdiği psikolojik gerginlik halinin sonucu aracın bağırması :)   Tabiki yokuşta aracı kaldırırken normalden fazla gaz vermek gerekeblir. Dolayısıyla düz kalkışlardan daha fazla ses çıkması normal. Ama şunu söyleyebilirim; aracınızda herhangi bir sorun yok. İlk autoholdlu aracınız ise alışmanız bir miktar zaman alabilir.  

Autohold debriyajı bıraktığınız anda devreden çıkar o yüzden debriyaj-gaz ikilisini tam kullanmalısınız tabikide bu aman aman bir durum değil bir süre sonra alışırsınız. 

Teşekkür ederim değerli bilgiler için. Demek biraz zaman lazım sıkıntı yok  :)  

Geri
Üst Alt