Kalkışta duyulan sigorta sesi

Emergency

Üye
İsim
Sefa
Merhaba arkadaşlar. Aracım 1.4 tsi dsg. Aracı her çalıştırdığımda ilk hareket ettiğimde direksiyon alt kısmından duyulan bir sigorta sesi gibi ince çıt çıt sesi var. Sesi videoya çektim 8. Saniyede kapı kilitleme sesinden önce duyuluyor. Ses ilk çalıştırmadan sonraki kalkışta gelirken durup tekrar hareket edince gelmiyor. Bazen seyir halinde de çok ince duyuluyor. Bu ses ilk çalıştırma sonrası harekette sürekli vardı ama seyir halinde de gelmeye başlayınca sormak istedim. Sizler de böyle bir durum var mı? Sorun olma ihtimali nedir?

Ekli dosyayı görüntüle IMG_6038.MOV

@Emergency bu ses sigorta sesi değil hocam., direksiyon airbag sargısından geliyor., ilerliyen dönemlerde daha da artıyor bende de var., bazen 1-2 ay gelmiyor bazen sürekli yapmaya başlıyor kalkışta veya sürüş esnasında da çıt çıt yapıyor., İlk başta ben de sanki arka camın resistansını açınca gelen çıt sesine benzetip elektriksel bişey zanntmiştim ama değil..! Airbag sargısı değişmesi gerek., garanti devam ediyorsa gidin değiştirsinler., bazı arkadaşlara yağladık geçti demişler fakat elektronik bişeyi yağlayamazlar buna kandayın asla uyduruyorlar..!! Boşu boşuna da arabanın sağı-solu yağ içinde kalacak.., Parça değişecek kesin net..!!

@Emergency bu ses sigorta sesi değil hocam., direksiyon airbag sargısından geliyor., ilerliyen dönemlerde daha da artıyor bende de var., bazen 1-2 ay gelmiyor bazen sürekli yapmaya başlıyor kalkışta veya sürüş esnasında da çıt çıt yapıyor., İlk başta ben de sanki arka camın resistansını açınca gelen çıt sesine benzetip elektriksel bişey zanntmiştim ama değil..! Airbag sargısı değişmesi gerek., garanti devam ediyorsa gidin değiştirsinler., bazı arkadaşlara yağladık geçti demişler fakat elektronik bişeyi yağlayamazlar buna kandayın asla uyduruyorlar..!! Boşu boşuna da arabanın sağı-solu yağ içinde kalacak.., Parça değişecek kesin net..!!
Evet hocam garanti devam ediyor. Ses direksiyonun içinden değil de alt kısımlarından gelince direksiyonun dönmesiyle de değişen bir ses olmadığı için standart ilk çalışma sonrası ilk kalkışta kesin gelen bir ses bana airbag sargısı yada direksiyonla ilgili bir sorun gibi gelmemişti. Teşekkür ederim. 

@Emergency hocam şu iki konuda aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar vardı konuları bi okuyup bu sıkıntıyı arkadaşlara sorarsanız onlar sizi yönlerdirsinler

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Emergency hocam şu iki konuda aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar vardı konuları bi okuyup bu sıkıntıyı arkadaşlara sorarsanız onlar sizi yönlerdirsinler
Konuları okudum hocam şikayet aynı gibi ama bende direksiyon çevirince ses yok. Direksiyona bağlıymış gibi düşünmüyordum açıkçası. Sizin son durumunuz nedir değişim yapıldı mı ses hala var mı?

Geri
Üst Alt