Bitcoin nedir?

silvershadow

Emekli
İsim
Murat İNCİ
Bitcoin nedir?

Bir zamanlar çinçilla kürkü para ediyor diyerek insanları kandırmışlardı.

Sonraları saadet zinciri...

Bitmediler gitti...

Bu da onlardan biri mıdır?

Internette araştırmalarım reklamvâri bilgi kaynaklarıyla karşılaştığı için inanmıyorum da...

Bilen birisi anlatabilir mı?

Bitcoin nedir?
Bir zamanlar çinçilla kürkü para ediyor diyerek insanları kandırmışlardı.
Sonraları saadet zinciri...
Bitmediler gitti...
Bu da onlardan biri mıdır?
Internette araştırmalarım reklamvâri bilgi kaynaklarıyla karşılaştığı için inanmıyorum da...
Bilen birisi anlatabilir mı?
Hocam çok derin bir mevzuu.
Genelde çok iyi biliyorum diyen insanları bile sorularla çok köşeye sıkıştırdım.
Kendim garantici bir insan olduğum için aklımda soru işareti kalsın istemem.
Ne yaptılar ne ettilerse beni ikna edemediler.
Buradan bilgili ve iyi anlatıma sahip birisi çıkarsa bende takipte olurum.

tek bildğim şuan yükselişte olan dijital para birimi son yaşanan hack saldırısıyla da dolar karşısında değeri yükselmiş bana öyle geliyor ki büyük balon bi zaman sonra alanın elinde çok pis patlayacak

@caglar_61 hocamın dediği gibi sanal para birimidir. Geçen hafta dünya genelinde yaşanan wannacry virüs saldırısı ile daha önce adını duymayanlar bu sanal para biriminin adını duymuşlardır. Bir kaç yıl öncesinde kullanıma başlandı diye biliyorum.

Kara para aklama yöntemi gibi geliyor bana. Tabi aklarken bir bakmışsın yoklandi

Sistem içerisinde nasıl para bir anda ortaya atılıp değer verildiyse, Çünkü öncesinde para yerine değerli metaller kullanılarak bunlara farazi değerler biçilmiş ve ürünlerin alış verişi sağlanmıştı. Yıllar içerisinde devletler Kağıt paralar basıp bunun değeri şu kadar deyip bir sistem oluşturdular. Sonrasında paran kadar altın rezervin olmalı deyip bazı ülkeler bu sistemi daha da güzel yerleştirdiler. Şimdiler de ise oluşturulan bu ekonomi para değerleri Değerli taş rezervleri sorun teşkil etmeye başladı. 

Bitcoin ise ilk çıktığı zamanlarda bildiğim kadarı ile bilgisayar üzerinden karışık algoritmalar üzerinden üretilen bir ürün idi. Takibi olmayan ve değer taşıyan bir ürün. @yusuf Hocamın belirttiği gibi yeni nesil kara para olarak adlandırabiliriz. İnternet üzerinden derin internet diye belirtilen sitelerde sıklıkla kullanılan ürün. 

Fakat takip etmekte yarar var ilerleyen dönemlerde sıklıkla işlem yapılmaya devam edecek ve önü kesilecek gibi görünmeyen bir ürün. Tüm detaylarını bilmesem de dönem dönem takip ettiğim bir ürün. 

Merak edip biraz bakmıştım, bilgisayarın ozelliklerine göre ürettiği sanal para birimi hocam, kirli islerin döndüğü Deep Web'te alım satım işlerinde kullanılıyor, dünya genelinde yapılan son hacklemede de fidye olarak istenen ve değeri tavan yapan para birimi. İllegal islerde kullanılıyor genellikle ama bu para birimini kabul eden şirketler de var, devam eder ki önüne taş konulur mu bilinmez.

Geri
Üst Alt