55k Bütçeli Araç Seçimi

MR

Üye
İsim
Emre
Golf aile içi transfer yaşayacağı için yeni bir araç ihtiyacımız doğdu. Bütçe 55.000TL ve bu doğrultuda tercihen 40.000km altında 6C1 kasa Polo 1.2 TSI veya 1.4 TDI düşünüyorum. TSI DSG mi? TDI Man. mi? Baksam ya da bütçeyi zorlasam 1.2 TSI Golf'e ya da Leon'a mı çevirsem rotayı bilmiyorum. Bildiğim bir şey var oda VAG'dan şaşmayacağım. Bu doğrultuda önerilerinizi bekliyorum. 

Golften önce Polo BM vardı uzun yolda ses sorun oluyordu ama şehir içinde artısı çok fazlaydı. Aramızda 1.2TSI Polo kullanıcıları vardı diye hatırlıyorum yakıt tüketimi hk. paylaşım yaparlarsa sevinirim.

Yaklaşık bir ay kadar zamanım var bu süre zarfında ilanları kolluyor olacağım. 

Her zaman olduğu gibi görüşleriniz benim için önemli şimdiden teşekkürler. 

Not: Polo Ana Konuda konu açamadım yöneticilerin bilgisine.

1.2 tsi style leon tavsiye ederim golften önceki aracımdı.  Evet bir golf degil ama poloyu ezer geçer

Ben de oyumu @forjust1day hocamız gibi Leon dan yana kullanıyorum. Gözünüz gönlünüz donanıma doyduğu gibi motor da Vw zaten.

Şu anda Vw in fiyatları yapay olarak yüksek ve daha da yükseltiliyor.

Leon derim hocam. Golf değil ama fiyatını hakediyor

Leon mantikli ama o paraya leon bulunur mu bilinmez. Golfun fiyati artiyorsa leonun piyasada oyle yukseliyor. 55-60 bandina 1.0 ecotsi ibiza dsg veya polo 1.2 tsi dsg derim ben. Hatta temiz 1.4 tsi dsg golf6 bile dusunulebilir. Leon bulunursa leonda olur ama 55 bandinda hele dsg oldukca zor. Keza 55 civarina tdi dsg veya tdi polo da zor. Ki tdi polo fiyatini haketmiyor. Cunku 1.2 tsi oldukca ekonomik. 6-6.5 yakiyor sehir ici.

Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkürler. Bütçeyi 60-65 arasına çekebilsem 1.2TSI DSG Leon bir ihtimal bulabilirim aksi halde  TSI DSG Poloya mecbur kalacağız gibi. Bugün Golfle girdiğim trafikte bir kez daha keşke DSG olsaymış dedim. Sorun şu ki TSI aldıktan sonra keşke TDI alsaymışım der miyim? :)  Bütçe açısından çok sıkıntıya girmediğim sürece DSG konusunda kararlıyım. Merceği f/p aracı Leonun üzerine yoğunlaştırıp bi taraftanda uygun Polo'yu kollamak en mantıklısı olacak gibi. 

polo yerine Leon derim bende mevcut bütçeye uygun olması şartıyla :)  

Bende polo 1.2 tsı lounge var. Donanım olarak hiçbir sıkıntısı yok. Yakıt ise 1.4 tsı golf ile neredeyse aynı yani karışık 6.5 litre yakar. Fiyat aralığınız az daha yüksek olsa Golf 1.2 midline diyeceğim ama 50-55k arası bir fiyata 1 yaşında tertemiz bir polo lounge veya allstar alın derim.

@ozan4050 karma 6.5 düşündüğümden iyi bir değer hocam. Benim TDI Golf 5.9 civarlarında, sürüş karakteristiğinin etkisi çok büyük tabii. 

TSI konusunda tek endişem yakıt onuda almadan aşmam pek mümkün gözükmüyor. Yakıt istasyonuna ziyaretlerim artarsa da gaza dikkatli basmayı öğreneceğiz artık.  :)  

Geri
Üst Alt