Oncelikle herkese merhabalar degerli abilerim ve kardeşlerim uzun zamamdir yaptigim arastirmalar sonucunda bu siteyi buldum ve golf hakkinda merak ettigim bir kac sorudan birinin cevabini size sormanin en iyisi olacagina kanaat getirdim forumda yeniyim eger actigim konu ve merak ettigim soru daha onceden cevaplanmissa lutfen mazur gorun beni gelelim soruma goruntusu ici disi saglamligi yakit tuketimi konusunda beni gercekten kendine hayran birakan ancak dizel modelinin fiyati pahalli geldigi icin benzinlisine yonelecegim bir golf almak istiyorum 1.2 tsi manuel sanziman dusuncemdeki arac fakat merak ettigim bir husus var nedir bu auto hold manuel sanziman da auto hold nasil calisir bi kac arastirma yaptim fakat izledigim videolar okudugum yazilar olsun hepsi dsg icindi manuel ile ilgili bir tane cevap bulamadim ve ya video izleyemedim bazi videolarda diger auto hold olan araclarda (vag grubu degil) auto hold frene kuvvetli basinca devreye giriyor ancak gaza basinca ayak debriyajda olsa dahi hold devreden cikiyor e bole oluncada holdun mantigi ortadan kalkiyor ve surucu gene yarim debriyaja mahkum kaliyor peki bu mantik golfte nasildir? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.