silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Değerli ÜstadımEkonomik durum yeterli olursa Golf ten sonraki hedef bir üst segment olacak. Audi A4, Mercedes C180, BMW 3 serisi. Karar vermek için @silvershadow hocamızın A4 test edip yazmasını bekliyoruz : -))
Dilerim henüz araç almamışsınızdır ve geç kalmamışımdır.
Sözünüz, bir ödev gibi hep aklımda; uzun yazmak ve detaylandırmak isterdim fotoğraflarla..
Niyet Audi A4 idi 1.4 150 PS arac olmayinca kısmet A5 testi oldu. Maalesef fotoğraf çekemedim. Yalnızca anı olsun diye anahtarını fotoğrafladım.
Yarın fırsat bulabilirsem A4 test edeceğim. Ilkan bulursam söz veriyorum yazacağım.
A5 testi özeti budur:
"Cennete gitmek için ölmek şart değilmiş."
Ya da
İmkânsız aşk..
Küçücük bir araba kullanıyormuşçasına kusursuz hakimiyet hissi ve görüş açısı
Yetmez sandığınız 150 beygirle sport modda sanki 180 beygir hissi
O kocaman aracı mükemmel bir dengeyle durduran güçlü fren sistemi
Insanı makas atmaya, roll yapmaya ve sanki her hızla bütün virajlara girermişsiniz gibi teşvik ve alenen tahrik eden tork ve performans.
Kapılar açıkırken kapanınca çerçevesiz camların vızzt kapanışı..
Henüz bir benzetme bulamadığım sürüş hissini ve hakimiyet hissini veren kararinda büyüklükte direksiyon.
Sizi yeni bir sevgili gibi sımsıkı saran koyu kızıl kahve renkte kaliteli kalın deri koltuklar..
Şu karikaturdeki gibi çift karakter var A4 ve A5 arasında. Ikisi aslında aynı kişi.
Ya da şu gözlüklü masum yüzlü aklı başında küçük kardeş misali benzeri A4 yanında bu aklı bir karış havada ve her an her şeyi yapabilecek ağabeyi A5 ile yan yana sanki..
Hem haşin, güçlü, mağrur ve kendinden emin görünüşününün altında sakin ve yumuşak huylu bir karakter daha var.
Yola sarılışı, virajlara tutunuşu ve birinden ötekine koşuşu vahşi bir hayvan gibi...
İtiraf edeyim BMW 320 ied kullandığımda da heyecanlanmıştım. Ama kontrol edilemez bir vahşi aygır hissi vermişti, ürkütmüştü beni. Ancak bu araç bende BMW nin tersine tarifsiz bir kontrol hissi ve kendine güven hissettirdi.
Hocam elektrikli koltuklarla 250 bin lira etiketi beni dünyada olduğuma ve yaşadığıma iknâ etti.
Çünkü;
Yeryüzünde "Hiç bir iyilik cezasız, hiç bir zevk karşılıksız olmaz..."
Moderatör tarafında düzenlendi: