erenaek2
Yeni Üye
- İsim
- Satuk Buğra
Selamun aleyküm aracı yeni aldım 1 haftalık. Aracımız 2014 model Comfortline paket olup 1.2 Tsi Manuel olanıdır. Bildiğim kadarıyla araçta extra olarak ışık paketi bulunmaktadır.(Araç içi ışıklarından anlaşılıyor) Buna bağlı mı tam olarak bilmiyorum fakat sorun olarak araç kapısını açtığımızda ön farlar yanmaya başlıyor ve istesem de kapatamıyorum. Yine buna bağlı olarak aracı yıkatmaya götürdüğüm de içinin temizlenmesi sırasında haliyle kapının açık olması gerektiğinden, farlar da yanıyor. Bu şekilde aşağı yukarı 15-20 dakika şeklinde farlar açık kaldığı oldu. Bugün ise star stop özelliğini kullanmak istediğimde enerji ihtiyacı fazla gibi bir sorun ile karşılaştım ve kısa süre sonra akünün zayıf olduğu uyarısını aldım. Baktığım kadarıyla aküsü ilk akü (Exide 59 Ah. EFB) olan modeli idi. Şimdi aklıma takılan kısım bu ışıklar sönme imkanı nedir, başına gelen tecrübeli bir arkadaş var mıdır. Ayrıca bu sönmediği zamanlarda aküden fazla yiyormudur yani akü değiştirsem bile yine aynı sorun kısa süre sonra başıma gelebilir mi. Ayrıca akü almam gerektiğinden 59 ah mı lazım illa 60 yada 70 alsak olabilir(Ağrı da bulunuyorum kısın -35 seviyelerini görüyor) teşekkür ederim.