Emin Yaşar
Yeni Üye
- İsim
- Emin
Arkadaşlar 2013 1,4 tsi aracının bugün aküsü bitti hangi marka kaç amper onerirsiniz fiyat kaç bandında olur
Size Ali Üstadım yanıt verecektir. @forzaGillesOndan bulamadım vartayí öneriyorlar 60 lığı var 65 liği var 72liği var hangisini alsam daha iyi olur
Kaputu açıp akünüzün değerlerine bakın hocam., sonra aynı değerlerde bir akü alın., Varta iyidir eğer bütçeniz el veriyorsa Varta AGM serisi akü alın., En uzun ömürlü ve dayanıklı aküler AGM serisi olanlar., Bütçe el vermiyorsa EFB veya EFB+ serilerine bakın., Bayat akü almayın..! bazı yerler kurnazlık yapıp ucuz fiyat verip tarihi eski bayat akü satabilir dikkat edin..!! Akünün üretim tarihi genelde kutup başlarının üzerine kazınmıştır., kutup başının üzerinde 45/16 gibi (2016 yılının 45. haftası) gibi değerler yazar.,Ondan bulamadım vartayí öneriyorlar 60 lığı var 65 liği var 72liği var hangisini alsam daha iyi olur
Gösterge de trip tuşuna uzun basarak mı baktınız?Akü durumum %70'e düşmüş bu durum için kritik oran kaç olursa akü'yü değiştirmek gerekir ?
evet,trip tuşu ile baktım.Gösterge de trip tuşuna uzun basarak mı baktınız?
O değerlere güvenerek iş yapmak yanıltıcı olur., en doğrusu akünüzün değerlerini ölçtürmektirevet,trip tuşu ile baktım.
bu ölçümü serviste mi,yoksa elektrikçiler de bakabiliyor mu ?O değerlere güvenerek iş yapmak yanıltıcı olur., en doğrusu akünüzün değerlerini ölçtürmektir
Bende 0 gösterdiği bile oldu kaç defa, ona pek güvenmeyinevet,trip tuşu ile baktım.
çok teşekkür ederim arkadaşlar.gösterge anlık değeri gösterir. akünün tam olarak durumunu anlamak için uzman bir oto elektrikçide (piyasada çok kasap var) şönt ampermetre ile yüklü olarak ölçtürün. aracınızdaki akü daha çok kışın soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada marş basmada sıkıntı ile kendini belli eder.