Yakın zamanda 1.6 dizel focustan 1.2 TSI golfe geçen biri olarak yakıt kıyaslaması yapmak bence anlamsız. Dizeldeki gibi gaz pedalı ile rahat olman çok zor. Mesela focusla 5-6 yakacak tarzda kullansam ( ki 6 litreyi gördüğüm olmadı ortalamada ) 1.2 muhtemelen 8,5-9 yakar, ama sakin kullanıma alıştım ben, (ortalamam 6,5 civarı) zaten çok ta agresif kullanan biri değilim. sonuçta 1,6 dizel ile neler yapabilirsin ki. 2.0 dizelden geçen biri çok zorlanır performansa karşılık yakıt olayında. Ek olarak şu var ama focus dizel muhtemelen golf dizelden daha az yakıyor. Yani golf dizel ile golf 1.2 kıyaslamasında makas biraz daralır.
8 senedir dizel kullanıp benzinliye geçen biri olarak ben memnunum. Benzinlide de dizel verilerine yaklaşabilirsiniz ama tarzınızı baya değiştirmeniz lazım. Bu rahatsız eder mi sizi etmez mi bunu düşünün.
Benim için benzinli motorun mutlu eden tarafları ; satın alırken ödenen ciddi anlamdaki fark, MTV farkı (1.2 için ), istenildiğinde dizelden daha fazla performans verebilmesi ( tüketimdeki makas açılıyor bu durumda ), sakin kullanımda yakıtta bir dizel olmasa da en azından yaklaşması, ve ciddi sessizlik ve konfor farkı.
Kullanım olarak sürekli uzun yolda 140-170 gidenleri TSI üzer. Sürekli şehir içi ve yokuşlu yollarda olanı TSI üzer.
Kısa-orta mesafe ve trafiksiz kullanımlar ve uzun yolda çok basmasam da olur 100-130 bana yeter diyenleri TSI mutlu eder.