silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Değerli Hocam;mcanerol dedi:Murat hocam sizden bir istedigim var. Sizin bu araştırmacı kişiliğiniz ve bilgi deneyiminiz ile Michelin Croosclimate lastiğini inceleyebilir misiniz ? Çünkü Michelin iddası büyük bu lastikte.
Değerli Hocam;grkm dedi:Geçen hafta teslim alınmış Highline Golf7 Tdi üzerinde gelen 17inc jantlarda Dunlop SportMaxx takılıydı. Araç showroomdan çıkar çıkmaz KW V2 Coilover ile desteklendi, tüm süspansiyon ayarları profesyonelce İstanbul yollarına göre ayarlandı fakat aracın stabilitesini bu lastikler kesinlikle olumsuz etkiledi. Açıkçası arac ile yaklasik 50-60km otoban sürüşü gerçekleştirdim çoğu yüksek süratlerdeydi ve güvensizlik hissettirdi. Aynı lastikle benzer tecrübeler yaşayanlar var mı ?
Açıkçası pek çok 16-17-18 inc jant ve lastik kombinasyonunu gerek orjinal gerek coilover kombinasyonlarında aynı yollarda test etme şansım oldu ama gözümde Dunlop yine sınıfta kaldı.silvershadow dedi:Değerli Hocam;Geçen hafta teslim alınmış Highline Golf7 Tdi üzerinde gelen 17inc jantlarda Dunlop SportMaxx takılıydı. Araç showroomdan çıkar çıkmaz KW V2 Coilover ile desteklendi, tüm süspansiyon ayarları profesyonelce İstanbul yollarına göre ayarlandı fakat aracın stabilitesini bu lastikler kesinlikle olumsuz etkiledi. Açıkçası arac ile yaklasik 50-60km otoban sürüşü gerçekleştirdim çoğu yüksek süratlerdeydi ve güvensizlik hissettirdi. Aynı lastikle benzer tecrübeler yaşayanlar var mı ?
Performanslı kullanımda 17" yetersiz kalacaktır Hocam.
Dunlop iyi bir markadır ama bu lastikler bana kalırsa Hankkook'un gerisindeler performanslı kullanıma uygunluk bakımdan.
Yüksek süratlerde şerit değiştirme ve aynı zamanda viraj alma, sık ve ani direksiyon tepkilerine karşılık, ağırlık transferine direnemeyen ve esneyen yanaklar tepkilerin geç ve zayıf gerçekleştiği hissiyatı uyandıracaktır. Ayrıca aslen ekonomi maksatlı düşük sürtünmeli bu lastikler yerine 18" jant ve 235 tabanlı lastikler ama özellikle Hankook K120 235/40R18 95Y XL ZR tavsiyemdir.