silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Boya Koruma Dayanma Süresi
Değerli Hocam;Orijinalden alıntı: dcakmak3Arkadaşlar, 0 arac için boya koruma yaptıracağım önereceğiniz usta var mı? Sonax tavsiye edildi ve toplu alttaki paket için KDV dahil 1.500 lira diyorlar. Fiyat için ne diyorsunuz 5 yıl koruma biraz fantezi mi?
Matrix marka Seramik boya koruma 5 yıl,
Kaput Koruma Film 7 yıl,
Koltuk koruma 1 yıl ,
Jant koruma 5 yıl
Motor Koruma 6 ay garantili.
Bu konu çok tartışmalı...
Fakat "en iyi olanın dahi yaklaşık 20 yıkama olarak hesap edilmeli" diyen bu malzemelerin toptancısının sözünün doğruluğuna itimat ediyorum.
Bu yıkamaların toplamında sıvı cila veya wax ile her defasında boya koruma güçlendirilirse 1 Yıl belki...
Kaput koruma sadece yolculuklarınız şehirler arası olacaksa ve "tam boy" olmak kaydıyla.
Ben hepten karşıyım ama su lekesi dahi kalan açık renk koltuklarınız varsa koltuk koruma gerekli... Aksi halde lüzumu yok..
Boya koruma denilen malzeme daha sert koşullara dayanması için tasarlanan kaplamaya sahip alaşım jantlar için tamamen gereksiz. kaportayla aynı malzeme kullanılır boya koruma anlamında...
Motor koruma büyüklere masallardan sonuncusu...
Önemli olan malzeme kalitesi kadar uygulama yapan ustalar...
Mutlaka uygulama merkezini ziyaret edin...
Benim önerim "acelem var ne kadar zamanda yapıp teslim edersiniz?" deyin... minimum 6-8 saat sürmeli ve ilk 3 gün kesinlikle su değmemeli. bir kaç saatte teslim ederiz derlerse size pasta ve üzerine sıvı cila sürüp gönderecekler demektir.
Kaç kişi çalışacak araç üzerinde görün... Benim 6 saat hesabım 2 kişi içindir.
Cam lastikleri ve plastik aksam koruma bandıyla korunuyor mu bakın. Kullamıyorlarsa bu aksamınızda leke bırakırlar ve ömrü billah çıkmaz haberiniz olsun..
Çaktırmadan uygulama pedlerini kontrol edin eğer eskilerse uzak durun...
Uygulama yapanlara kaç yıldır çalıştıklarını sorun...
Kullandıkları makineleri yüksek devirde ve büyük pedlerle uygularlarsa boyayı yakarlar uzak durun...
Tüm bunlar olumluysa benim için sadece boya koruma önemli ve gerekli deyin...
Eğer bunlar paket halinde bozamayız derlerse... ya da "diğerleri hediyemizdir" derlerse
Ben haklıyım geri kalanlar beş para etmez göz boyamadır... Eğer size sonax'ın ürünleriyle uygulama yapacaklarsa ve 450 TL'ye mal edeceklerse yaptırın derim...
İnsan bir kere araba alır diyerek girdiğiniz bu yolda tıpkı evlenip düğün yaparken ütüldüğümüzdeki gibi "bir kere düğün oluyor" diyerek kesenin ağzını açık görüp heyecanımızı kötüye kullanmak isteyen saldırganlardan uzak durun derim ben...