EPC arızası

aydin

Üye
İsim
Aydın
İyi aksamlar.

Adım Aydın izmır'den  bir senedir sizi takip ediyorum. 1,4 2016 golf um var. (2017 yılı trafik çıkışlı ). Sayenizde çok şeyler öğrendim. Bildiklerimde onaylamış oldu.

Benim sorunun bu aksam gelirken sarı renkli EPC ve sarı renkli şanjman seklinde uyarı ışığı yandı. Arabada bir sorun hissetmedim. Bu uyarı işikları neden yanmıştır.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi aksamlar.

Adım Aydın izmır'den  bir senedir sizi takip ediyorum. 1,4 2016 golf um var. (2017 yılı trafik çıkışlı ). Sayenizde çok şeyler öğrendim. Bildiklerimde onaylamış oldu.

Benim sorunun bu aksam gelirken sarı renkli EPC ve sarı renkli şanjman seklinde uyarı ışığı yandı. Arabada bir sorun hissetmedim. Bu uyarı işikları neden yanmıştır.

Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle Aramıza Hoşgeldiniz Hocam.

Ekran resmi ve uyarı cümlesi varsa çok daha net yorumlar yapılabilir ve daha çok yardımcı olunacaktır. İyi forumlar dilerim.

@aydin 

Değerli Hocam

Golf tutkunu dostlar arasına hoş geldiniz 

Bu arıza uyarısı birden fazla nedene bağlı olarak yanmış olabilir.

Dilerim DPF arızası değildir. Bu ariza pahalı bir hasar olusturur.

Büyük olasılıkla şehir içi düşük devirde uzun süreli veya çoğunlukla kisa sureli kullanım sonrası dolmak üzere olan DPF uyarı ışığıdır. DPF ı temizlemek için yüksek devirde ve sabit hızla bir süre ilerlemek gerekir.

Geçmiş olsun Değerli Hocam 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekranda bu şekiller var. Başka bir uyarı yok. Yarın servise gidicem ama arabayı hareket ettirmek zarar verir mi bilemedim. 

20180404_203115.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aklıma geldi start stopta arıza veriyor. :(

@silvershadow Murat hocam

Arkadaş 1,4 demiş! DPF benzinli araçlarda da varmı?

Merak ettim.

Teşekkürler.

Arabayı servise götürdüm. Turbo ile ilgili bir sorun var dediler. Arabayı teslim alınca tam olarak ögrenicem arızanın nedenini. Bilgi paylaşırım.

Arabamı teslim aldım. Büyük bir sorun yokmuş. Turboyu açıp kapatan kelebekte sorun varmış. Garantiden değişti. Bende hafta sonu test ettim. Bir sorun gözükmüyor. Bundan sonra inşallah başka bir sorun çıkmaz.

Şimdiden herkese kazasız belasız iyi haftalar.

Geri
Üst Alt