İnsanımızın gerçekten ilginç olması...

Blackjoke

Üye
İsim
Çağrı
Bu gün değişik bir olay yaşadım bir arkadaşım ile beraber burada paylaşma gereği duydum. Ben aracımı 2016 yılının 10. ayında aldım tesadüfen aynı yerde çalıştığım bir arkadaşımda aynı ay aynı paket aracını almıştı. Araçlarımızın alış fiyatı ben 84.200 arkadaşım 84.400 e almıştı. Arkadaşımın maddi olarak bir kaç sıkıntısı olduğundan dolayı aracını satmak için 2 gün önce malum siteye koymuş arabayı 84.400 e , maneviyatı kuvvetli bir insandır kendisi faiz olasın filan gibi bir düşünceye sahiptir. Şimdi normalde bu paket 17000 km bir araba 100 bin malumuz. Adamın biri aramış demiş arabada ne var neresi boyalı hasar kaydı mı var kilometresini mi düşürdünüz filan gibi değişik değişik sorular sormuş :D  vallahi artık olay öyle bir boyut aldı ki insanlarımız normal bir insan gibi düşünemez olmuş herkes hileci , dolandırıcı olmuş sanki öyle bir algı olmuş insanlarda. Sonuç adama satmamış arabayı 5 dakika sonra başka biri aramış hiç baktırmadan almış arabayı ve muhtemel galerici temizinden 15 bin sakalı oldu adamın :D  Bu da böyle bir anımdır işte yaradan sonumuzu hayır etsin. 

Ben çok edebiyat parçalamak istemiyorum inşallah kendi gibi düşünen birini bulurda yarın öbür gün araba alabilir :) /emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20">

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Blackjoke 2016 yılının 10.ayında euro 3.4 civarlarında iken 24.700 euroya aldığı araç, şu anda ise 4.95. kurundan 122.265 Türk Lirası ediyor. Arkadaşınız maneviyata önem verse de enflasyonu hesaba  katmadığı için arabayı alana kendi cebinden para vermiş oluyor. Her malın bir değeri vardır, eğer bu değerin üzerine veya altına satıyorsanız doğal olarak parasını zor kazanmış olan insanlar sebebini bilmek ister.

Arkadaşınızın içi rahat olsun, ortada haksız bir kazanç yok. Para mutlak bir birim değildir,  10 metre küp su bundan 10 yıl sonra da 10 metre küp su olacaktır ancak,1 TL'nin değeri bundan 10 yıl sonrayı bırakın 1 gün sonra bile aynı değerde olmayacak.

@caglar_61 aynen kardeşim vallahi benim param olsa ben alacaktım :D  @Utku Lekesiz benim içinde söyledikleriniz geçerli ama burada kendi fikri bizim yapabileceğimiz bir şey yok. 

bu değerin üzerine veya altına satıyorsanız doğal olarak parasını zor kazanmış olan insanlar sebebini bilmek ister
arkadaşım adama durumu aynen anlatmış benim inancım bu şekilde diye fakat adam üsteleyince doğal olarak kızmış. insanlarda haklı din tüccarı doldu türkiye?!'^+%&//

ortada haksız bir kazanç yok
diyanete göre var :D  

İnşallah arabanın parasınıda sütbanka yatırmaz
yok yok adam kredi kartı bile kullanmıyor :D  

Geri
Üst Alt