Arkadaşlar merhabalar. Bugün arabamın bulunduğu bir alanda asfalt yapmak için yola önce zift püskürttüler. Rüzgardan uçuşan zift arabamın üstüne yapıştı. İğne ucu gibi sinek pisliğine benzeyen noktalar mevcut. Camlarda dahi var. Aracım yıkadım ama çıkmadı lekeler. Servisi aradım benzinle silmek gerek dediler. Getirin yardımcı oluruz dediler. Sormak aklıma gelmedi o anda. Aracımda seramik kaplama mevcut. Benzinle silmek bir sıkıntı yaratır mı seramik kaplamaya?
Sent from my iPhone using
GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
Yusuf bey benzin seramiğe zarar verecektir.,
@AhmetCakmak Ahmet hocam., Sikkens temizlik tineri diye geçen bir üründür., iki çeşidi vardır;
-Sikkens M600; boya koruma/seramik kaplama gibi uygulamaların öncesinde., polisaj aşaması bittikten sonra yüzeydeki pasta kalıntılarını ve yağları temizlemek için kullanılıyor., plastik yüzeylerde, fiberglass ve polikarbon plastik farlarda kullanılmaz/zarar verir.,
-Sikkens M700; biraz daha güvenli anti-statik temizlik tineri., boyalı yüzeyler ve ayrıca plastik yüzeylerde de kullanılabiliyor., (kaporta, dış plastik, cam vs.)
M600 veya M700 temizlik tinerinin diğer bir kullanım amacı araçtaki cila/wax'ı yüzeyden sökmek için kullanıyorlar., Bildiğim kadarıyla m600/m700 temizlik tinerleri zift lekelerini çıkarıyor ancak arkadaşın aracında seramik kaplama olduğu için istisnai bir durum var., nasıl bir ürün ile uygulama yapmalı., temizlik tinerinin seramik kaplamaya zarar verir mi veya söker mi., bu deli sorulara en doğru cevabı Üstadımız
@AdanaDetailing Mahmut hocamın vereceğini düşünüyorum..?