SHELL HELİX ULTRA PROFESSİONAL AV-L 5W-30 MOTOR YAĞI KULLANAN VARMI YORUMLARINIZ NEDİR?

Deja-vu

Üye
İsim
koray
Merhaba,

Test videolarına göre ciddi fark var castrol edge 5w 30 ile aranızda deneyimlemiş olan arkadaşımız varmıdır. Aynı şartlar altında aşınma castrolde 0,14mm shell de 0,02mm.

Kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla vw 504 ve 507 spesifikasyonlarini karşılıyor. Kullanmakta sakınca yok gibi.

Fiyatı konusunda bilginiz var mı acaba?

bakımda shell helix ultra kullandı yetkili servis fakat kayda değer bir farklılık hissetmedim

Video yorumlarında biri pek bilimsel bir çalışma olmadığını söylemiş ben de katılıyorum.

Akışkanlığı fazla olan yağ hemen daha koyarken damlayıp gidiyor yağ miktarı azalıyor. Yağların vizkozitelerine göre yağ miktarı koymalıydı demişler veya yağ kaybını önleyici kapalı bir sistem.

Video yorumlarında biri pek bilimsel bir çalışma olmadığını söylemiş ben de katılıyorum.

Akışkanlığı fazla olan yağ hemen daha koyarken damlayıp gidiyor yağ miktarı azalıyor. Yağların vizkozitelerine göre yağ miktarı koymalıydı demişler veya yağ kaybını önleyici kapalı bir sistem.
Bende aynı fikirdeyim gerçek motor simülasyonu elbette olamaz fakat aynı vizkoziteye 5w30 ait söylediğim yağlar için anlamlı bir sonuç. Her iki yağda aynı akışkanlık değerine sahip.

Geri
Üst Alt