Hatasız Golf 7 aracımla kaza yaptım servis mi güvendiğim usta mı?

Herkese selamlar uzun zamandır heves edip sonunda aldığım piyasa değeri 80 bin civarı hatasız 2015 golf7 aracımla kaza yaptım kusur tamamen karşıda sinyal vermeden yol hakkı benimken kafadan girdi hasar büyük tampon,kaput,sol ön çamurluk,far,radyatör,klima ekipmanları gibi parçalar değişecek. Kaskom var fakat herkese anlatamadığım veya istediğim cevabı alamadığım 2 önemli soru var 1.aracımı servisemi götürmeliyim ki eğer servise götürürsem bahsettiğim ekipmanlar 20 bin civarı fazla yada eksik hasar kaydı çıkacak fakat serviste tamamen gönül rahatlıyla orjinal parçalar takılacak hasar kaydımı şişirirlermi daha fazla.  2.yıllardır güvendiğim işinin ehli ustama bırakıp 8-10 bin hasar kaydı bazı parçalar yan sanayi ürünü olacak şekildemi bitirmeliyim. Değer kaybını alırken servis veya ustamın yapmasında bir fark olurmu bunumu gözetmeliyim yada satarken az hasar kayıtlı olması benim için daha büyük avantajmı olacak herkes ayrı birşey söylüyor bu işten anlayan bana yardımcı olacak akıl verecek birine ihtiyacım var çok kararsızım yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.

@İsmail Bölükbaşı ben kesinlikle yetkili servis tercih ederim. 

Anlaşılan kaza sıkıntılı bir bölgede, bir sürü ufak tefek parçanın da olduğu yerde gerçekleşmiş. Servis bunların hepsini bilir ve ona göre hareket eder. Sizin usta da güvenilir olabilir ama yetkin olmadığı noktalarda idareten iş yapacaktır mecburen. 

Değer kaybı alırken önemli olan hasar miktarı, nerede yaptırıldığı değil, hasarın nerelerde gerçekleşmiş olduğu, aracın model yılı gibi parametrelerdir. Yetkili, özel servis farkı olmaz. 

Aracınızın ikinci el değeri ister istemez düşecek. Ben alıcı olsam, kaza yapmış aracı alırken yetkili servis tarafından tamir edileni tercih ederim, aklımda bir soru işareti olmaz en azından. Sizin usta güvenilir sağlam biri de olsa onu tanıyan sizsiniz, aracınızı alacak kişi tanımaz, dolayısıyla güvenilir bulmaz. 

Kendi kaskonuz ile aracı yetkili serviste yaptırın, zaten kasko şirketi masrafı karşıya rücu eder, hasarsızlık indirimi de etkilenmez bu şekilde. Benim önerim bu şekilde. 

@asdfg112 anladım çok teşekkür ederim benim en çok kafama takılan ilerde satarken yaşayacağım sıkıntıyı en aza indirmek servise çekeceğiz artık, hasar çok olacak fakat umarım değer kaybı komik bir rakam olmaz çünkü plastik aksam radyatör gibi şeyleri karşılamıyormuş yalnızca kaporta yani çamurluk ve kaput.

Serviste yaptır, değer kaybı al, yaptırdığın gibi sat.

öncelikle çok geçmiş olsun

Tercihiniz Servis olsun Hocam.

@İsmail Bölükbaşı değer kaybı konusunda çok beklenti içine girmeyin. Sadece kaput ve çamurluk hasarının karşılığını alacaksınız, geri kalan masraf etkilemez. 

Değer kaybı değişen yada boyanan parçaları değişen ve onarılan adı altında bir çarpanla aracın güncel piyasa değeri ile çarpıyor sonuçta beklentinin yarısı bile gelmiyor ben yaşadım deneyimliyim biraz kesinlikle beklenti içinde bulunmayın gelene şükür deyin ve kesinlikle kalifiye usta derim benim hasarda eksper parçaları servisten alıp getirdi tamamı orjinal ekipman ile değişti servis ortalama 15-17 bin masraf çıkarmışrı benim usta 3400 tl ye halleti karar senin ama ben yarın satarken senin aracına bakıyor olsam 20 bin hasarı görünce bakmaktan vazgeçerdim servis mi usta mı diye sorgulamam tabi karar senin tekrar geçmiş olsun

@İlker34 benim aracımın kazadan önceki piyasa değeri 80 82 bin civarı serviste yaptırdığımı ve 20 bin hasar kaydı çıktığını varsayarsak değer kaybı benim zararımın yanında komik bir rakam olarak kalıyor mağdur olan benim çünkü %100 karşı taraf kusurlu bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum 

Senin gözündeki değeri 80-82 onların gözünde ne olacak benimki 75 demişlerdi inan senin hesaplarının bi anlamı yok sadece kendinç ümitlendirip sonunda üzülürsün alacağın para 3 bin civarı olur 

Öncelikle büyük geçmiş olsun eğer içiniz rahat etmicek size direk perte cıkartın derim ama güvenilir ustam var diye yazmıssınız onada yaptırabilirsiniz ama benim kanahatim airbag patlamışsa şahsı fikrim ben öyle yapılmış haline binemem 

Geri
Üst Alt