Fazla tüketimin nedenleri neler olabilir ?

csharpci

Üye
İsim
C#ci
Gösterge 4 lt fakat km/lt hesabı 5 lt yakıt tüketimi gösteriyor. Bunun nedenleri neler olabilir  ? Servise telefon açtım kullanıcı profili ile ilgili diyorlar. İsterseniz getirin test edelim dediler Fakat kullanıcı profili ne olursa olsun kullancı fazla tüketiyorsa göstege niye 4 gösteriyor 5 göstersin 6 göstersin. Ama km/lt hesabı yapınca 4 ile 5 arasında çok fark var. Bu konu hakkında yorumlarınız nelerdir ? Sebepleri neler olabilir ? Nasıl düzelebilir ? 15 bin bakımına 4 bin kaldı o zaman teste tabi olursa araba nelere dikkat etmeliyim ? Sizce gösterge 4 gösterirken 5 yakması normal mi ? Göstergeden %25 fazla yakması her Golf 1.0 TSI de mi var yoksa sadece bende mi ? Servis düzeltemezse mahkeme açmalımıyım ? Siz olsanız ne yaparsınız ?

Arabam Golf 1.0 TSI Comfortline Manuel.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam yakıt fiyatları malum artık çoğu vatandaş bende dahil ne yakarsa yaksın derdindeyiz en azından ben öyleyim pek hesaplamam.

sizin bu konuyu okurken dizel emisyon skandalı geldi aklıma acaba diyorum 1.0 yeni motor vw bunda da “bakınız ben bu motora bu kadar yaktırıyorum bunu başardım bu kadar hacimle hem performans hemde ekonomik olarak çok şeyler yapmayı başardım” gibi şeyleri yapıp işin içine yine bir hile karıştırmış olabilir mi acaba?

ama araştırılması lazım bence serviste sizde yakıtı tam doldurup test etseniz iyi olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@palsak hocam fabrika verileri.şehir içi 5,9 şehir dışı 4,1 ortalama ise 4,8. 

Benim yol düzergahında yolun % 5 şehir içi. Bu durumda aslında 4,3 yakması lazım diye düşünüyorum. Fakat daha önce yazdığım gibi göstege 4 ken doldur boşalt ölçümlerimde 5 çıkıyor. Buraya tüketim konusunda yazan bir çok kişi 3,6 yaktığını paylaştı. Bende bir çok kere 3,6 göstegede gördüm. Ama şehir dışı 4,1 fabrika verisi ise 3.6 yı biz nasıl görüyoruz. Hızım 90-110 km arası ortalama 100 km hızla gidip geliyorum. 

Asıl konu ise benim bu durumda ne yapmam gerektiği. Sonuçta serviste test edilince servis yüzde yüz her şey normal kullanıcı profili vs. diyecek bu konu hakkında. Her 1.0 TSI de böyleyse tamam benim için sıkıntı yok. Sonuçta yinede yakıt tüketimi iyi. Ama sadece benim arabamda durum böyleyse bu durumda izleyeceğim yol nasıl olmalı ?

Hocam buraya yazan arkadaşlar o verileri hangi yolda yakalamış oda önemli bence sonuçta bu değerler yol-lastik-hız vs gibi sebelerden değişkenlik gösterebiliyor.ayrıca onlar doldur boşalt yaptılar mı acaba o da soru işareti siz yapmışsınız belki onlar sadece ekranda yazılanı söylüyorlardır.

Geri
Üst Alt